• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Meclis Üyesi Yılmaz’ın hedef göstermesi ters tepti

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Uğur Yılmaz, sahil bölgesinin yol sorununu ve vatandaşların haklı talebini dile getiren Ajans Bartın Sahibi Sercan Engin’e tepki göstererek, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef gösterdi.
Meclis Üyesi Yılmaz’ın hedef göstermesi ters tepti

AK Parti Bartın İl Genel Meclis Üyesi Uğur Yılmaz, 7 Ağustos Cuma günü Ajans Bartın’da yayınlanan sahil bölgesinin ulaşım sorununu yakından ilgilendiren “Yollarda oluşan çukurlar sürücüleri zora sokuyor” başlıklı haberimizin ardından Ajans Bartın Sahibi Sercan Engin’i kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef gösterdi. Söz konusu paylaşımında Meclis Üyesi Yılmaz, Muhabir Engin’i “Ucuz kahramanlık peşinde koşmakla, milletin aklıyla alay etmekle ve insafsız yaklaşımda bulunmakla” itham etti. Haberde bulunan halkın taleplerine ve gerçekleştirilen eleştirilere tepki gösteren Yılmaz, Muhabir Engin’e ve yorum yazan vatandaşlara yönelik sert bir üslup kullandı. Meclis Üyesinin kendi sosyal medya hesabından yaptığı Engin’i hedef gösteren paylaşımının ardından kendi takipçileri dahi yollarla ilgili sıkıntıları dile getirdi. Söz konusu paylaşımda Yılmaz’ın Engin’i hedef göstermesi ters tepti.

Zaruri açıklama

Ajans Bartın Sahibi Sercan Engin, sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahsının hedef gösterilerek yıpratılmak istendiğini belirten Engin; “Yaptığımız basit, anlaşılması kolay, gerçekçi ve bir o kadar da vatandaş için büyük sorun teşkil eden bir konuyu “Yollarda oluşan çukurlar sürücüleri zora sokuyor” başlıklı haberimde dile getirdim. (https://www.ajansbartin.com/yollarda-olusan-cukurlar-suruculeri-zora-sokuyor-7424h.htm) Haberimin linkini de sizlerle paylaşıyorum. Bu habere verilen tepkiyi, şahsıma ve yorum yazan takipçilerimize yönelik üslubu sizin takdirinize bırakıyorum. Haberimde Hatipler-Küçükkızılkum arasında kalan yol ve Hatipler-Mugada plajı arasındaki bağlantı yolunda yaşanan sıkıntıları dile getirdim.

Şahsıma yönelik bu söylemleri ve çirkin ithamları kınıyorum

Hatipler-Küçükkızılkum arasında kalan yol yaklaşık 3 Km uzunlukta. 3 Km’lik yolun 1300 metrelik kısmı parke taşı ile yapılacak. Hatta bu yol sıcak asfaltla programlanmıştı. Sonradan değişikliğe gidildi. Bölge halkının parke taşından arta kalan 1700 metrelik kısmında da bakım çalışması yapılmasını istediğini dile getirdik. Daha önce bölgede yapılan çalışmaları da anlattık. Yine aynı haberde vatandaşların parke taşının anayolda sağlıklı olmayacağını düşündüğünü de belirterek, bu yolun sıcak asfaltla yapılmasını istediğini söyledik. Bu benim düşüncelerim değil. Bu ifadeler bölge halkının düşünceleridir. Bölgeye gelip istedikleri vatandaşa sorabilirler. Ancak vatandaşların talebini ilettiğimiz için “Ucuz kahramanlık peşinde koşmakla, milletin aklıyla alay etmekle ve insafsız yaklaşımda bulunmakla” itham edildik. Sosyal medya üzerinden şahsımla ilgili hedef gösterilmemin akabinde sahte hesaplar tarafından başlatılan yıpratma çabaları üzerine bu açıklamayı yapmam zaruri olmuştur. Şahsıma yönelik bu söylemleri ve çirkin ithamları kınıyorum.

Yayın politikamızdan taviz vermeyeceğiz

Bartın İl Özel İdaresi sahil bölgesine önemli yatırımlar yapmış, bölgenin ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamıştır. Bu bölgede yapılan çalışmalara elimizden geldiğince yer vermeye çalıştık. Doğru işin her zaman destekçisi olduk. Bunlardan en belirgin olarak Mugada ve Güzelchisar’da yapılan köklü değişikliklere haberlerimizle destek vermeye çalıştık. Hele hele Güzelcehisar’da ki yürüyüş yolunu “demirden tren yolu” diye eleştirenlere karşı haber yapan ender muhabirlerden bir tanesi olduğumu belirteyim. Şimdi iki yerinde turizm açısından önemine bir bakın… Demek ki o dönem doğru işler yapılmış ki desteklemişiz… Bu şekilde yazılarımız o kadar çok ki…  Bu örnekleri çoğaltabilirim.  10 yıldır aktif olarak görev aldığım Bartın’da yanlışın yanında hiçbir zaman yer almadım. Yazdım hiçbir haberi kaldırmadım. Hiç kimseyi rencide edici bir söylemde de bulunmadım. Şimdi yoldaki çukuru söyledik diye denilmeyen kalmıyor. Sahte hesaplarla neyin peşindesiniz? Birilerine yaranma gayreti içerisinde olanlar galiba klavye kabadayılığına soyunuyorlar. Hukuki olarak gerekeni yapacağımın bilinmesini isterim. Peki bu söylemler oldu diye yazmayacak mıyız? Aksine demek ki doğru iş yapmışız. Bildiğimiz ve inandığımız doğruları yazmaya devam edeceğiz. Ajans Bartın olarak bu yayın politikamızdan taviz vermeyeceğiz.

Popülist politika yapanlar hiçbir zaman kalıcı olamadılar

Söz konusu haberin yorumlarına baktığımızda herkesin konuyu bir yerlere çektiğini görüyorum. Benim kişilere müdahale etme şansım yok. Saygı kuralları çerçevesinde düzgün bir üslupla herkes görüşünü belirtebilir. Eleştiriye açık olmak önemli olan. Ancak bazı siyasetçilerin eleştirilere açık olmadığını görebiliyoruz. Benim haberdeki eleştirilerime verilen cevaplarda konu diğer hizmetlerle geçiştirilerek, dikkatler başka tarafa çekilmeye çalışılıyor. Konuya açıklık getirmek varken, farklı söylemlerle şahsımı insanlara karşı hedef göstermek çok yanlıştır. 10 yıldır Bartın’da siyaseti takip ederim. Bartın’da Popülist politika yapanlar hiçbir zaman kalıcı olamadılar. Halkın içinde ve eleştirilere açık olmak en önemli faktördür.

İl Özel İdaresi’nin tüm köylerdeki sıkıntıların tamamını bilme şansı yok

Sayın Meclis Üyesi “Bu yol bu haber yapıldı diye yapılmış olmayacak” diye ifade kullanmış. Şimdi bir de “ucuz kahramanlık” deniliyor. Kahramanlığı kime yapayım. Ben siyasetçi değilim ki puan kazanmak gibi bir derdim olsa. Oradaki çukurların kapatılması veya kapatılmaması bana bir şey kazandırmaz. Bu çukurların kapatılmasından kimler puan kazanır oturup düşünmek lazım. Basının eleştirilerini dikkate almadan başarı elde etmek mümkün değil. İl Özel İdaresi’nin tüm köylerdeki sıkıntıların tamamını bilme şansı yok.  Bunu basınla sağlayacak. Ancak yazılan habere bu şekilde bir üslupla yanıt verilirse başarı hayal… “Milletin aklıyla alay etmek” deniliyor. Olmayan bir şeyi mi yazdık? Sadece doğru olanı ifade ettik. Yalan diyenler bölgeye gelip bakabilirler. Şimdi bana bölgeye ihanet ettiğim söyleniyor. Buna birkaç soruyla yanıt vereyim. Söz konusu yol için 2020 yılında programda olan 1300 metre sıcak asfaltı iptal eden ben miyim? Bölge halkı istememesine rağmen ana yolu illa parke taşı olacak diyen ben miyim? Vatandaşların talebine kulak verip vermemek sizin bileceğiniz iş. Bırakın biz de işimizi yapalım.

Önemli olan kamuyu yakından ilgilendiren sorunların çözümüne aracı olabilmek

Bizim mesleğin de maalesef cilvesi bu olsa gerek. Zor ve bir o kadar da önemli bir mesleği icra ediyoruz.Eleştirilerden yana bir problemim yok. Tabii ki bu işi yapıyorsak eleştirileceğiz. Önemli olan doğru üslup ve saygı kuralları çerçevesinde olmasıdır. Son olarak tekrar ifade ediyorum. Haberde önemli olan 1300 parke taşından sonra kalan yolda bakım yapılmasını gündeme getirmektir. Benim haberdeki derdim budur. Haberimin de arkasındayım. Benim ne bir iltifata ne de aferine ihtiyacım yok. “Ben yazdım oldu” bunlar küçük şeyler. Önemli olan kamuyu yakından ilgilendiren sorunların çözümüne aracı olabilmek. Tek derdimiz bu. İnşallah bundan sonraki süreçte basının eleştirileri dikkate alınır. Kullanılan üslup inşallah yapıcı olur. Saygılarımla.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535