• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

MHP İl Teşkilatı Bartın Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bartın İl Başkanlığı tarafından Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.
MHP İl Teşkilatı Bartın Milletvekili Adaylarını Tanıttı

‘Teşkilat olarak adaylarımıza kefiliz’

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bartın İl Başkanlığı tarafından Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve MHP Bartın Milletvekili Adayları Dr. Orhan Kırşanlı ile Savaş Buyurman’ın yanı sıra Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz ve partililer de hazır bulundu.

Liyakatli adaylarımızla sorunların çözümüne hazırız

Adayların tanıtımı öncesi değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın halkının desteğini istedi. Özçelik; “Hükümetimizin 24 Haziran erken seçim kararından sonra genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonunda aday adaylarıyla ilgili çalışmalarımıza başladık. 8 Aday adayı arkadaşımız arasında teşkilatımız içerisindeki istişareler sonucunda iki adayımızda karar kıldık ve genel merkezimize ilettik. Onların da onayını aldık Adaylarımız 1. Sıra Operatör Doktor Orhan Kırşanlı, 2. Sıra Kozcağız Bölgesinden İl Genel Meclis Üyemiz Savaş Buyurman'dır. Adaylarımızı siz değerli basın mensuplarımız vesilesiyle halkımıza duyurmaktan büyük onur duyuyorum. Zamanımız çok kısıtlı. Seçimin 47 gününün 30 günü Ramazan ayına denk geldiğini düşünürsek zor ve sıkıntılı bir kampanya süreci bekliyor. Hakkımızda hayırlısı. Birbirinden değerli liyakatli adaylarımızla önce Bartın'ımızın sorunlarını ve sıkıntılarının çözümüne, sonra da devletimizin ve milletimizin beka sorununa çözüm noktasında da teminatı olabilmek için hazırız” dedi.

Halkımızın yanındayız

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Özçelik, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; Bu bir demokrasi yarışıdır. Seçime katılan tüm partilere hayırlı çalışmalar diler, birlik beraberliğimiz tecelli edecek, toplumsal barışımızı bozmayacak söylemlerle halkın huzurunu kaçırmayacak bir kampanya süreci dileğimizdir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla 25 Haziran sabahı aydınlık, huzurlu, müreffeh, ayrışmamış güçlü bir Türkiye temennisiyle Ne Mutlu Türk'üm diyene. Herkesin bir kere şunu iyi bilmesi gerekiyor. Erken seçim kararı öyle yok yere alınmadı. Yok efendim İyi Parti seçime katılmasın, MHP'nin oyları bölünmesin diye erken seçim istenmiş. Diktatörlüğe karşı oyun bozulmuşmuş falan filan... Bunların hepsi kahvehane dedikodusu... Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edenler bunun böyle olmadığını gayet iyi biliyorlar. Amerika'nın, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'yi bombalaması ve Rusya'nın bu duruma kınama dışında bir tepki göstermemesi Ortadoğu'da kartların yeniden karıldığını gösteriyor.

img_7614.jpgDört parçalı kürdistan oyunu bozuldu

Barzani'nin Irak'la iş birliği yaparak etkisiz hale getirilmesi, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla BOB kapsamında kurulması hedeflenen sözde dört parçalı kürdistan oyunu bozulmuştur. Ortadoğu'da başarısız olan Amerika, Suriye'den çekilip Afganistan'a yerleşerek, terör örgütlerini buradan besleyip, Ortadoğu'da yeni bir kaos planlamaktadır. İran sınırında yaklaşık 3 Milyon Afgan mültecinin yığılması, bunun en büyük işaretidir. Ortadoğu'da bunlar olurken, Türkiye'de de döviz ve altında hızlı bir yükseliş, borsada istikrarsızlık, iç piyasadaki durgunluk, akaryakıttan başlayıp tüm ürünlere yayılan zamlar hızla tırmanmaktayken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'Eğer siz baskıyı artırırsanız hiç tereddütünüz olmasın bir kalkışma meydana gelir.

Belirsizlik ortadan kaldırmalıydı

Müsebbibi de siz olursunuz' açıklaması ile hükümeti tehdit etmesi CHP'nin diktatör Tayyip sloganıyla sokaklarda oturma eylemleri başlatması, Demirtaş'ı 17 kez ziyaret ederek, Demirtaş üzerinden HDP yanlılarını yeni eylem veya eylemlere hazırlama gayretleri kripto FETÖ'cülerin devlet kurumlarında bilerek ve isteyerek yapılan iş yavaşlatma eylemleri, bazı bürokratların 20-30 yıl öncesi gibi hizmetleri aksatma çabaları, bazı hastanelerin eskiden olduğu gibi 3 - 5 ay sonraya randevu vermeleri, bunların yanı sıra Amerika'nın YPG yerine PKK ve YPG'lilerden oluşan ama adı Arap Gücü olan yeni bir silahlı örgüt kurma çabaları seçim dönemine gelirken PKK'nın doğu ve güneydoğuda terör eylemlerini artırması, bütün bu kaos planları ve yeni bir patlama noktası arayanlara acil bir cevap verilmeli ve belirsizlik ortadan kaldırmalıydı.

Durumu sulandırmaya çalışıyorlar

İşte her zaman önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben düsturunu kendisine ilke edinmiş Sayın Dr. Devlet Bahçeli bir kez daha sahneye çıkarak gerekli cevabı verdi ve oyunu bozdu. 24 Haziran'da erken seçim kararı alınmıştır. Şimdi YSK seçime girmeye hak kazanan partiler arasında İYİ Parti'yi de açıklamasına rağmen, CHP, İYİ Parti'ye 15 Vekil transfer ederek durumu sulandırmaya çalışıyor. Hiçbir ittifaka girmeyeceğini, meclise girmek için abidik gubidik oyunlara girmeyeceğini, yüz bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını meydanlarda bağıra çağıra deklare eden Meral Akşener de CHP'ye minnettardır. Büyük kafaların büyük amaçları varken, küçük kafaların yalnızca arzu, heves ve kurnazlıkları vardır. Tayyip Erdoğan gitsin de bu vatanın sonu ne olursa olsun mantığıyla hareket edenler, hüsrana uğrayacaktır. Evet, oyun bozulmuştur. Bundan sonraki bütün oyunlar da tek tek bozulacaktır.

img_7667.jpgGöç veren değil, göç alan bir Bartın olmalı

Malumunuz 1,5 yıl varken seçimlerin neden erkene alındığı konusunu anlatmaya çalıştık. Bizim yerelde de Milliyetçi Hareket Partisi’nin normal YSK takvimine göre 21 Mayıs’ta netlik kazanacak olan adayları erken belirleyerek yola çıkmamızla bizimde bir heyecanımız var. Nasıl ki hükümet içerideki ve dışarıdaki baskılara rağmen erken seçim kararı aldıysa biz de 21 Mayıs’ı bekleyemeden adaylarımızı belirleyip yollar düşme heyecanımızı tahmin edebiliyorsunuzdur. Bartın’ın güçlü, tek başına siyasi iktidarının 15 yılında kaybedilmiş yılları var. Devletimizin güçlü imkânlarından faydalanan büyük, başka bölgeler var. Oraları gördüğümüzde onur ve gurur duyuyoruz. Bartın’da yapılamayanlara da talip olabilmek, bu açığı bir an evvel kapatabilmek, göç veren değil, göç alan bir Bartın hususunda bir an önce yola çıktık. İnşallah Bartın halkı bu sefer bunun farkına vararak bu teveccühü bize gösterecektir.

35 milletvekiliyle hükümete yön verdik

Biz ittifakla seçime giriyoruz. İttifakla Sayın Cumhurbaşkanı’mızı destekleyerek aday çıkartmadık. Oylarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza aynı zamanda halkınızın da cumhur ittifakına destek vermesini istiyoruz. Ama TBMM unsurlarını belirlerken kendi oy pusulasında Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek vermelerini istiyorum. 35 milletvekiliyle şuan ülkenin içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan, ülkemize yön veren bu siyasi anlayışın halkımızın destekleriyle güçlendirilerek daha fazla milletvekili çıkararak bu ülkeye neler yapılabileceğini tahmin bile edemiyorum. Onun için yerelde başlayan bu hareketimizin genele yansıması açısından Bartın halkının bizi desteklemesini istiyoruz.”

img_7633.jpgBartın’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum

İl Başkanı Özçelik’in konuşmasının akabinde kendisini tanıtan MHP Bartın Birinci Sıra Adayı Dr. Orhan Kırşanlı; “26 yıl boyunca devletime hizmet ettim. Şu an Bartın’da özel bir tıp merkezinde çalışıyorum. 24 Haziran’da erken seçim kararı alındıktan sonra ülkenin gerek içerde gerekse dışardaki zor günlerinde devletime en iyi şekilde hizmet edeceğimi bildiğim için, bu bilgi ve birikime sahip olduğuma inandığım için bende ülkenin bölünmez bütünlüğünü ilke edinen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak elimi taşın altına koymaya hazırım.  Bartın halkının desteğiyle Bartın’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Ben Bartın’ın tüm kesimlerinin vekili olacağım. Bunun sözünü veriyorum. Bunun sıkıntısını ben Bartın’da kaldığım süre zarfında çok çektim.  Bu nedenle ben herkesi kucaklayan bir siyaset güdeceğim. Ben 25 Haziran’da inşallah seçilirsem yakamdaki rozet olmayacak. Bartın’ın sorunlarını çözebilmek için çalışacağız. Bartın yaşaması çok kolay bir yer. Tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla ve hayvancılığıyla bu bölgeyi kalkındıracağız. Bartın’ı göçten kurtaracağız. Bartın’ın gelişmemesi için hiçbir neden yok. Tek ihtiyaç olan şey birlik olmak. Yeter ki kenetl4enelim. Siyasi çatışmalara ve kısır döngülere girmeyelim. Seçildikten sonra herkesin tek partisi hizmet partisi olsun” dedi.

img_7662.jpgBiz Ankara’nın veya İstanbul’un değil, Bartın’ın milletvekili olacağız

Bartın’ın sorunlarının çözümü için mücadele edeceklerini belirten MHP Bartın İkinci Sıra Adayı Savaş Buyurman; “Öncelikle basın mensubu arkadaşlarımıza davetimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Bartın’da İl Genel Meclisi seçimlerinde 2.sıradan aday oldum. Bartın halkının teveccühüyle bu göreve seçildim. Tabii teşkilatımızın beni milletvekili adaylığına uygun görmesiyle birlikte bu görevimden istifa ettim. Bartın gerçekten çok sıcak bir yer. Dışarıdaki insanların Bartın’a bakış açısı oldukça iyi. Herkesin birbirini tanıması da oldukça iyi. Biz Ankara’nın veya İstanbul’un değil Bartın’ın milletvekili olacağız. Halkımız bize bu görevi layık görürlerse elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

İstihdamın artırılması şart

Buyurman; “Bartın’da yapılması gerekenler belli. Sorunlar ortada. Çimento fabrikası Bartın’dan gitmek üzereyken Sayın Belediye Başkanımız Gaziantep’e kadar giderek buraya ek bir bina daha yaptırdı. İstihdamın artırılması şart. Biz Bartın’da 40 yaş üstü veteranlar takımı kurduk. Veteranların milli takımını Bartın’a getirdik. 60 ilin yöneticisini Bartın’da ağırladık. Bartın’ın tanıtımıyla ilgili bir şeyler yapalım diye uğraşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın Kenan Dursun dışında destek veren olmadı. Bu kadar önemli bir etkinlikte biz milletvekillerimizi göremedik. Yani biz Bartın’ın vekili olacağız diye boşuna demiyorum” şeklinde konuştu.

Önerge Sayın Vekilin masasının altında duruyor

Kozcağız’ın ilçe olma talebiyle ilgili Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a yüklenen Buyurman; “Bir de Kozcağız beldemizin ilçe olmakla alakalı talebi var. Kozcağız için elimizi taşın altına soktuk. Kozcağız’ın belediye başkanı da dahil uğraşıyor. Biliyorsunuz belediye başkanı Ak Parti’den. Sayın Vekilin Kozcağız’ın elinden tutup kaldırması gerekiyordu. Sayın Belediye Başkanı Ankara’ya gidip, Kozcağız’ın ilçe olmasıyla ilgili önergeleri vermesine rağmen, önergeler Sayın Vekilin masasının altında kalıyor. Bizim isteğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız önergenin iletilmesi. Sayın Vekilin bu önergeyi iletmesi gerekiyordu. Bu önergeyi iletsin. Varsın olmasın. Ancak iletilmedi. Biz Kozcağız’ın ilçe olması için elimizden gelen mücadeleyi gösteriyoruz” dedi.

  • Yorumlar 2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535