• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

MHP’nin 12’nci büyük kurultayı gerçekleştirildi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin 12’nci büyük kurultayında 9’uncu kez MHP genel başkanı seçildi.
MHP’nin 12’nci büyük kurultayı gerçekleştirildi

Bartın teşkilatı tam kadro katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin(MHP) Lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin 12. Olağan Kurultayında, salonda hazır bulunan 1176 delegenin tamamının imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi. Bahçeli, kullanılan 1169 oyun, geçerli olan bin 167'sinin tamamını olarak Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Kurultayda MHP’yi 2019’da planlanan seçimlere götürecek yeni yönetim kadrosu da belirlendi. Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimlerine geçildi. Seçimler tek liste halinde gerçekleşti. Bahçeli'nin yeni yönetim listesine mevcut Genel Başkan Yardımcılarından, Şefkat Çetin, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Mehmet Günal'a yer vermemesi dikkat çekti.

Başkan Akın ve İl Başkanı Özçelik oy kullandı

81 ilden yoğun ilginin olduğu kurultayda ilimizden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik oy kullandı. Kongreye ilimizden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik’in yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Özgüroğlu ve partililer katılım sağladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini daha önce yapılan basın acıkmalarıyla duyuran MHP Bartın teşkilatı, kurultayda da Bahçeli’ye sevgi gösterisinde bulunarak, büyük bir destekte bulundu. Oy kullanmasının akabinde kurultayla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “MHP Bartın delegeleri olarak İl Başkanımız Ercüment Özçelik ile birlikte oyumuzu kullandık. Partimizin 12. Olağan Büyük Kurultayı için ülkemizin dört bir yanından gelen partililerimizle hasret gideriyor, büyük coşkumuzu birlikte paylaşıyoruz. Kurultayımızın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Salon bayraklarla süslendi

Kurultayın gerçekleştirileceği salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğrafları asıldı. Bayraklarla ve balonlarla süslenen salonda, Türk bayraklarının yanı sıra "Yüreğin, vatan olsun", "Vatanımız, var olsun", "MHP'nin sevdası, milletin bekası", "Milliyetçi Hareket, beka için var elbet", "Vefası olmayanın, bekası olmaz", "Milli duruş, şühedaya vefa, millete beka" pankartları asıldı. Salonda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafçısı Ayhan Günaydın'ın yazdığı "2023 Marşı" ile "Milli Duruş" ve "Lider Devlet Bahçeli" adlı parti müzikleri çaldı.

Bozkurt işareti ile salondakileri selamladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salona gelişinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Devlet Bahçeli, "bozkurt" işareti ile salondakileri selamladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin salona gelmesinin ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, kurultayın açılışını yaptı. Kurultayda ilk olarak divan heyeti belirlendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, divan başkanlığına seçildi. Divan Başkanlığı seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir

Kongrenin açılış konuşmasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerçekleştirdi. Bahçeli; “Nice badireleri yenerek nice belaları ezerek nice engelleri geçerek, hamdolsun 12. Olağan Büyük Kurultayımıza kavuştuk. Kurultayımızın milletimize, geleceğimize, partimize, Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruş aynı zamanda iddia, irfan, yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın değil, duruşu ile hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, maneviler, halkın yanıdır. Biliyoruz ki Türkiye'nin istikbali milli duruşun istikrar içinde devamına bağlıdır. Duruşumuz Türkiye'dir, Türklüktür, Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan imanı asalettir. Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir. Vefası olmayanın milli ve manevi değerlere vedası kesindir. Vefası olmayan, kaypaktır, kaçaktır, manen kayıptır. MHP demek şühedaya vefa demektir, millete beka demektir. Beka, var oluşumuzdur, payidarlığımızdır. Sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır. MHP'yi darbe kanallarından durduramayanlar bu defa farklı iddialar ile ortaya çıktılar” dedi.

Bir kere satan yine satar

MHP’ye düzenlenen tüm oyunları bozduklarını belirten Bahçeli; “12. Olağan Büyük Kurultayımıza gelinceye kadar ne kadar kepazelik, travma, skandal varsa maruz kaldık. Oyunları tümden bozduk. Bir kere satan yine satar. Vefasızlık imansızlıktır, ihanete iltifat ve ihtiramdır. Bir kere ihanetle bin kere ihanet arasında hiçbir fark yoktur. Kulu kandıranlar, Allah’ı nasıl kandıracaklar? Bozuk para cep deler, bozuk insan kalp deler, bozgun kafilesi ise sonunda elenip, silinip layık olduğu çöplüğe gider ve de gitmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi; Ufkun karardığı yerde son ümit ışığıdır. Türk milletinin son kalesi, son direniş burcudur. Çarenin tükendiği yerde son kurşundur. Milliyetçi Hareket; Milli Duruştur, Şühedaya Vefadır, Millete Bekadır. Bizim varlık nedenimiz, gelecek hedefimiz budur. Biz Türkiye’nin bekası ve aydınlık bir geleceğe taşınması için yürüyoruz. Bu kutlu yolculukta; hiçbir şeyden korkmadan, yılgınlığa kapılmadan, yorulmadan, durmadan, her engeli aşarak sonuna kadar yürüyeceğiz. Hepinize yürekten güveniyorum, hepinizle iftihar ediyorum, sizlerle dava arkadaşlığı yapmaktan eşsiz ve emsalsiz bir gurur duyuyorum. Yolunuz, bahtınız, alnınız açık, gazanız mübarek olsun. Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Sonsuz şükranlarımı sunuyorum

Bahçeli; “Bugün bu salonda büyük bir şevk ve heyecanla milli beka için ayağa kalkan Türk ve Türkiye sevdalısı Ülküdaşlarımı saygılarımla selamlıyorum. Türk milletinin tarih yolculuğunda Türklüğü yaşatmak ve yüceltmek uğruna can veren ecdadımıza, Milli Mücadele’nin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanlara, dünyanın en büyük şehitliği olan Çanakkale’den bu dönemin beka mücadelesine sahne olan Afrin’e kadar; vatan savunmasında, terörle mücadelede, bir hilal uğrunda toprağa düşen aziz şehitlerimize, partimizin kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e, Hakk’a yürümüş bütün dava şehitlerimize, ülkü arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in 49 yıllık şerefli yolculuğunda bu kutlu davaya hizmeti ve emeği geçmiş herkesi minnet ve hasretle yad ediyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı uzun süre alkışlandı

Bahçeli’nin konuşmasının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayına gönderdiği mesaj okundu. Erdoğan'ın mesajını Kurultayın Divan Başkanlığına seçilen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın okudu. Erdoğan, Türkiye'nin en köklü siyasal geleneklerinden birini temsil ettiğini belirttiği MHP'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere terörle mücadelede ve ülkenin bekasına yönelik tüm saldırılara karşı milli birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan her dönemde devletin ve demokrasinin yanında saf tuttuğunu vurguladı. Erdoğan'ın mesajı salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Genel Başkanlığa yeniden seçildi

Yapılan konuşmaların akabinde seçime geçildi. Bahçeli, kullanılan 1169 oyun, geçerli olan bin 167'sinin tamamını olarak Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Kurultayda ilimizden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik oy kullandı. Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimlerine geçildi. Delegelerin oy verme işlemlerinin sona ermesiyle birlikte 75 kişilik merkez yönetim kurulu ve 9 kişilik merkez disiplin kurulu üyeleri de belli oldu. Sonuçların açıklanmasının akabinde kürsüye gelen Bahçeli, delegelere yönelik, teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Göğüs kabartıcı bir heyecan yaşandı

Yüksek hedeflere ulaşma azminin en güzel örneklerinin kurultayda sergilendiğini belirten Bahçeli; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin 12’inci Olağan Büyük Kurultayı sabır, sükûnet, sağduyu, aynı zamanda muazzam bir katılım ve coşkuyla gerçekleşmiştir. Bu salonda görkemli, göğüs kabartıcı bir heyecan yaşanmıştır. Kucaklaşmanın, dava arkadaşlığının, yüksek hedeflere ulaşma azminin en güzel örnekleri bugün sahnelenmiştir. Bu nedenle hepinize müteşekkirim, hepinizle gurur duyuyorum. Ülkemin dört bir yanından Ankara’ya gelen dava arkadaşlarım, Milli Duruşun, Şühedaya Vefanın, Millete Bekanın gereğini yapmışlardır. Ankara’da tarihe geçecek bir kurultay, asla unutulmayacak, hafızalardan çıkmayacak kutlu bir buluşma, anlamlı bir toplantı yapılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi imrenilecek, gıptayla hatırlanacak, hayranlıkla yorumlanacak büyük bir başarıya imza atmıştır. İradenin sahibi Milliyetçi-Ülkücü Hareket sözünü söylemiş, tercihini yapmış, gelecek hedeflerine inanmışlıkla kilitlenmiştir. Mutluyum, huzurluyum, emin olunuz ümit doluyum. Bugün dedikodu alt edilmiştir. Bugün iftiralar çiğnenmiştir. Bugün amansız saldırılar, alçak operasyonlar, ahlaksız suçlamalar bir kez daha ezilmiş, bir kez daha imanla engellenmiştir” dedi.

Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun

Bahçeli; “Davamızın iman erleri, bugün de aynı milli ruh ve heyecanla, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin tarihini yazmışlar, kararlılıklarını göstermişlerdir. 12’inci Olağan Büyük Kurultayımız, milli beka uğruna muhteşem bir diriliş ve yükselişin miladı olacaktır. Büyük Kurultayımızın ismi ve ana temasının “Milli Duruş Şühedaya Vefa  Millete Beka” olarak belirlenmesi tesadüf değildir, tarihi bir gerçeğin ifadesidir. Bundan sonra takip edeceğimiz hedefler bellidir. Duruşumuz millidir. Vefamız şühedayadır. Millete beka irademiz, isteğimizdir. Büyük Kurultayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık göreviyle onurlandıran muhterem delegelerimize, Büyük Kurultayımızın tarihi iradesine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin çok kritik döneminde yeniden üstlendiğim mukaddes görevimi geçmişte olduğu gibi gelecekte de şeref tacı gibi taşıyacağımı, davamızın haklarını, haysiyetini ve kutlu ülkülerini sonuna kadar temsil ve müdafaa edeceğimi huzurlarınızda ilan ve ilam ediyorum. Kurultayımızda tecelli eden sonuçların kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygılarımla selamlıyor, Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka diyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535