• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Adaylığıyla İlgili Açık Kapı Bıraktı

Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Bartın Ulus Kumluca Abdipaşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BUKAD) Başkanı ve BARFED İl Temsilcisi Ufuk Şahin ile Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Mehmet Yılmaz, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Milletvekili Adaylığıyla İlgili Açık Kapı Bıraktı

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) çatısı altında bulunan Bartın Ulus Kumluca Abdipaşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BUKAD) Başkanı ve BARFED İl Temsilcisi Ufuk Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kahvaltı programı düzenleyerek Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bartın’da Valilik karşısında bulunan AS 74 Pide Salonu’nda gerçekleştirilen programa BARFED Başkanı Mehmet Yılmaz başta olmak üzere BARFED çatısı altında bulunan dernek başkanları ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan BUKAD Başkanı ve BARFED İl Temsilcisi Ufuk Şahin, basına önem verdiklerini belirtti. “İstişare kültürü”yle hareket ettiklerinin altını çizerek de dernek çalışmalarını anlatan Şahin, 400 bin Bartınlı’yı temsil etmek istediklerini vurgulayarak konuşmasında şöyle dedi:  “BARFED Bartın İl Temsilciği olarak 8 derneğimizle birlikte hareket ediyoruz. Ayrıca İstanbul’da 38 derneğimiz bizim federasyonumuza üye. Onlarla da beraber hareket ediyoruz. 22 Kasım’da İstanbul’da bizim BARFED İl Federasyonunun Yönetim Kurulu Toplantısında bize Bartın Temsilciliği tebliğ edildi. Biz bu görevi elimizden geldiği sürece iyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla beraber buradaki derneklerimizle ve İstanbul’daki derneklerimizle bir araya gelip istişare kültürüyle hareket ederek faaliyetler yapmaya çalışıyoruz.

“Birlik beraberliği sağlamaya çalışıyoruz”

Biz 400 bin Bartınlı’yı temsil etmek istiyoruz. Onları bir araya getirmeyi ve birlik beraberliği sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için faaliyetlerde bulunuyoruz. Buradan hareketle bugün böyle bir etkinlik yapmak istedik yönetim kurulundaki arkadaşlarla. Bartın, Ulus, Kumluca, Abdipaşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve diğer Arıt Derneğimiz, Çakraz Derneğimiz, Şehit Aileleri Derneğimiz, Sipahiler Köyü Derneğimiz, Serdaroğlu Derneğimiz ile bir araya geldik. Bizim için basın çalışanları çok önemli. Basın çalışanlarının bu gününde bir araya gelmeyi düşündük ve böyle bir etkinliği planladık. Tabi burada Bartın Dernekler Federasyonu Mehmet Başkanımda, bize bu konularda destek oldu.

“Yüzlerce binlerce insanlarla beraber yürüyoruz”

Dernekçilik aslına bir hayal kurmak. Biz bu hayali 3 kişiyle kurmaya başladık. Sonra bu yükseldi ve şu anda yüzlerce binlerce insanlarla beraber yürüyoruz. Bu hareketi devam ettiriyoruz. Bu hayali kurmamızda bize vesile olan tüm yönetim kurulu arkadaşlarım, tüm dernek başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Hayalimizin arkasından gidiyoruz. İyi günlerde, güzel günlerde iyi insanlarla tanışma vesilesi oldu bize bu hareket.”

Yılmaz: “60 derneğimiz, 38 resmi üye derneğimiz var”

BARFED Başkanı Mehmet Yılmaz da Bartın’ın menfaati olan her şeyde her zaman bir araya gelmeye ve fedakarlık yapmaya hazır olduklarının altını çizerek “Değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Allah güle güle çalışmayı, sağlıklı bir şekilde çalışmayı nasip etsin. Biz Bartın Dernekler Federasyonu olarak 400 bin Bartınlı’nın federasyonuz. Sadece 8 dernekten ibaret değiliz biz ne kadar derneğimiz varsa, bize üye olsun veya olmasın biz onlarla beraber hareket etmek istiyoruz ve birlikte hareket ediyoruz. Biz Bartın’ın menfaati olan şeylerde her zaman bir araya gelmeye ve fedakarlık yapmaya hazırız. Şu anda bizimle birlikte hareket eden 60 derneğimiz, 38 resmi üye derneğimiz var” dedi.

“Anlatmaya kalksak zaman yetmez”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yılmaz, federasyon olarak çalışmalarının sorulması üzerine “Biz sizin sadece çay kahve içmek için toplandığınız bir federasyon olmadığınızı düşünüyoruz. Biraz çalışmalarınızdan bahseder misiniz?” sorusuna yanıt olarak, “Biz çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. İlk göreve geldiğimiz 27 Mart 2021 yılında göreve geldiğimizde burada basın mensuplarıyla bir toplantımız oldu. Orada bir grup kurduk WhatsApp üzerinden ve paylaşımlarımızı oradan basın mensuplarımıza iletiyoruz. Haber değeri görüyorlarsa yayınlıyorlar. Faaliyetlerin duyurusunu o şekilde yapıyoruz. Biz ama bu faaliyetleri burada anlatmaya kalksak şu anda zaman yetmeyebilir” açıklamasını yaptı.

“Hesap işi değil nasip işi”

“STK’lar ülkede gündemi belirler. Milletvekili adayı çıkartmayı düşünür müsünüz?” sorusu üzerine de BARFED Başkanı Yılmaz, “Tabi her sivil toplum kuruluşu kendi içinden birilerini çıkartmak ister. Çünkü sonuçta geçmişte bunun spesifik örnekleri de var. Sayın Yılmaz Tunç’ta bir dernekten geldi Milletvekili oldu. Yani buradan aramızdan birileri de çıkabilir. Hesap işi değil nasip işi. Nasip olduktan sonra kimse bunun önünde duramaz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535