• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Milletvekili Bankoğlu, kendi ekibini kurmak istiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin talimatıyla görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, yönetiminden helallik istedi.
‘Milletvekili Bankoğlu, kendi ekibini kurmak istiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin talimatıyla görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, yönetiminden helallik istedi. Gölbucaklı, yönetimiyle helalleşirken gözyaşlarını tutamadı. Görevden alınmalarının sorumlusu olarak CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nu gösteren Gölbucaklı, Bankoğlu’nun örgütü yok saydığını iddia etti. Genel seçimlerden buyana CHP Parti binasına Milletvekili Bnakoğlu’nun sadece 2 defa geldiğini belirten Gölbucaklı, Milletvekili Bankoğlu'nun kendi ekibini kurmak istediğini söyledi.

Maille görevden alındığımızı öğrendik

Gölbucaklı, düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “Maalesef akşam saatlerinde saat 16.00 sıralarında gelen bir mail ile benim ve yönetim kurulumun görevden alınmış olduğunu öğrenmiş durumdayım. Gelen mailde, ‘Merkez Yönetim Kurulu 26 Kasım 2018 tarihli toplantısında Bartın ili Merkez İlçe Yönetim Kurulunun durumu görüşülmüştür. Partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden Bartın ili Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğünü 25. maddesini 1. fırkası uyarınca gizli oyla ve oy birliği ile görevden alınmasına Merkez Yönetim Kurulunun 26 Kasım 2018 tarihli toplantısında karar verilmiştir.’ Yazısı ile görevden alındığımızı öğrendik.

Niçin görevden alındığını hala çözebilmiş değiliz

Bizler dört yıl oldu buraya geleli. Bu dört yılda çok mücadele ettik. Daha önceki Milletvekilimiz Sayın Rıza Yalçınkaya ile beraber ve son seçilen Milletvekilimiz Sayın Aysu Bankoğlu’nun seçilmesi için çok mücadeleler ettik. Yaptığımız emekler harcadığımız zaman inanın evimize harcadığımız zamandan daha fazla. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman bizim için önde gelmiştir. Gerek Bartın için gerek Türkiye için yinede bizler partinin her kademesinde verilen görevi yapmak için yolumuza devam edeceğiz. Yalnız burada bu kadar özveriyle çalışan bir yönetimin niçin görevden alındığını hala çözebilmiş değiliz. Hadi beni görevden aldınız burada çalışan yönetim kurulu üyeleri için nasıl bir kılıf bulundu, niye böyle bir sebepten yönetim kurulunu aldınız buna üzülüyorum. Biz yine partimizin askeriyiz. Biz yine partimizin emektarıyız. Biz çünkü emeğe değer veren bir partiyiz.

12 tane seçimin 10 tanesinde galibiyet almış bir yönetim vardı

Bugüne kadar 4 yılda 12 seçim geçirdik. Bunun içinde delege seçimleri, genel seçimler, yerel seçimler, il, ilçe kongreleri, büyük tüzük kurultayı da dahil 12 tane. Bu 12 tane seçimin 10 tanesinde galibiyet almış bir yönetim vardı burada. Maalesef bu yönetim sadece birilerinin belki kişisel ikballeri uğruna görevden alınmıştır. Buna sebep olanları da ben yönetim kurulu adına kınıyorum. Bugüne kadar yaptığımız görevlerde yanımda olan bana destek veren bütün arkadaşlarıma, yönetim kurulu üyelerime, sayın il başkanıma, ilçe başkanlarıma ve diğer ilçelerimizin yönetim kurulu üyelerine çok çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi ileriki dönemlerde de bizlere verilecek olan her türlü göreve biz talip oluruz. Genel Merkez tarafından alaınan bu karara maalesef itiraz etmeyeceğim. Çünkü bu MYK’dan çıkmış bir karardır. Buna itirazın sonuçsuz kalacağına inanıyorum. Bizler aslında hak, hukuk, adalet diye 400 km yol yürüdük. Bu hak, hukuk, adalet elbet bir gün mutlaka yerini bulacaktır. Buna inanıyorum.

Sayın Milletvekilimiz bizlerle çalışmadı

Parti içerisinde uyumsuzluk olduğu söyleniyor. İlknur Erkan başkanlığındaki il yönetimi ile bizim ilçe yönetimimiz arasında en ufak bir uyuşmazlık söz konusu değil. Burada maalesef bugüne kadar yapılan yanlışların başında şu geliyor. Kongrelerde kaybedenler kenara çekildi, kongre geldi ortaya çıktılar. Aslı astarı olmayan bir şekilde yönetimi çok ağır dille eleştirdiler. Tabi biz bunları dikkate almadık muhatap ta görmedik. Maalesef kongrelerde dışarıda kalan insanlar bizim aleyhimizde propagandalar yapmaya başladılar. Genel seçimlerde Sayın Milletvekilimiz maalesef örgütlerle çalışmadı. Kendi ekipler kurdu ve öyle çalıştı. Bizler de kendi ekiplerimizi kurarak köy köy, mahalle mahalle hem milletvekili çıkarmak hem de Cumhurbaşkanlığı için çalıştık. Bu milletvekilimize yanlış aktarıldı veya kendisi yanlış gördü. Bizim milletvekilliğine çalışmadığımızı sadece Cumhurbaşkanı için çalıştığımız ifade edildi. Burada da bir ikilem oldu.

Kendisini defalarca partimize davet ettik

Sayın Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu seçimlerden sonra partimize iki kere gelmiştir. Biz bunu defalarca gündeme getirdik. Halkın arasında da bu konuda çok büyük tepkiler vardı. Maalesef biz bu açığı kapatmaya uğraşıyorduk. Kendisini defalarca partimize davet ettik. Hele ki bu seçim arifesinde partiye gelmesi konusunda aday tespiti konusunda kendisine davetlerde bulunuldu. Sadece Kurban Bayramı bayramlaşmasında ve Genel Başkan yardımcımız geldiğinde geldi. Tabi milletvekilimizin bu işte mutlaka kendine göre bir ekip kurma çabaları var tahmin ediyorum. Milletvekilimiz örgütle bütünleşemedi. Örgütü yok saydı. Ama örgütle çalışmalarına devam etti. Biz hiçbir zaman milletvekilimizi yok saymadık. Bugün gelsin bugün yine görüşürüz. Her ne kadar bu görevden alınmamıza sebep olduysa da bugün gelsin yine o bizim milletvekilimizdir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535