• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Tunç, TOKİ Köprüsü ile ilgili Bartın Belediyesi’ni eleştirdi

2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4.Toplantısında Bartın Belediyesi tarafından yapılan Koruma Amaçlı İmar Planının revize edilmesi ile gündeme gelen TOKİ Köprüsü ile ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç açıklama yaptı.
Milletvekili Tunç, TOKİ Köprüsü ile ilgili Bartın Belediyesi’ni eleştirdi

‘Siyasi bir malzeme olarak kullanmamak gerek'

Vali Nusret Dirim başkanlığında gerçekleştirilen 2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4.Toplantısında DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, uzun süredir gündemde olan TOKİ Köprüsü için ihale sürecinin olacağını söyledi. Bölge Müdürü Baysal’ın konuşmasının akabinde TOKİ Köprüsü konusunda Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Bartın Belediyesi tarafından yapılan 14 köprüyü içeren Koruma Amaçlı İmar Planının revize edilmesini talep etti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise 14 köprüyü ilin geleceği için plan a koyduklarını belirterek, Bartın’ın önünü açmak istiyorsak bu köprülerin planda yer alması gerektiğini ifade etti. Vali Dirim ise yaşanan bu konuşmaların ardından planın sadece TOKİ Köprüsünün bulunduğu alan üzerinde yapılmasını istedi.

TOKİ Köprüsü ile ilgili girişimimiz 2011 yılına dayanıyor

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da açıklama yaptı. Milletvekili Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bizim derdimiz polemik falan değil, bizim derdimiz halkımıza hizmet, eser üretmek ve icraat yapmak. Halkımız görevini yapmayanların kim olduğunu da bilmeli. TOKİ Köprüsü ile ilgili girişimimiz 2011 yılına dayanıyor. 2011 yılında 2,5 milyon lira ödenek aktardık. Bartın Irmağı 1.derece sit alanında olduğu için Belediye’nin koruma amaçlı imar planı yapması gerekiyordu. İmar planını bir müteahhite verdi. Müteahhit planı maalesef sonuçlandıramadı. Bu nedenle de 2,5 milyon lira başlangıç ödeneği olan köprünün ihalesi yapılamadı.

15 milyon lira ödenek ayırdık

Daha sonra Bartın Irmağı Islah projesini 2016 yılı yatırım programına aldık ve DSİ’nin ıslah projesi kapsamında TOKİ köprüsünün yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Sayın Bakanımızdan Irmak Islah projesi kapsamında öncelikle TOKİ köprüsünün yapımını istedik ve TOKİ köprüsü yapımını 2017 ek yatırım programına alarak 15 milyon lira ödenek ayırdık. Belediye bu kez sadece köprünün yapılacağı yerin değil de Irmağın tamamını içine alan bir imar planı çalışması yaptı ve geçen hafta itibariyle Çevre Şehircilik İl müdürlüğüne teslim etti. Bu planda da 14 adet köprünün plana konulduğu görüldü. Bu durumda Sit alanı olan Bartın ırmağı üzerinde 14 adet köprünün öngörülmüş olması planın Koruma kurulundan geçmesini zorlaştıran bir durum olduğu İl Koordinasyon toplantısında DSİ il müdürü tarafından dile getirildi. Nitekim Sayın Valimiz ve DSİ Bölge Müdürümüz de ilk etapta TOKİ köprüsünün geçeceği yerin imar planının yapılması hususunda görüşlerini ifade ettiler.

İmar planını yapmak bu kadar zor olmasa gerek

TOKİ köprüsünün inşa edileceği yerin imar planını yapmak bu kadar zor olmasa gerek. Bunu siyasi bir malzeme olarak kullanmamak gerek. Sıkıntıyı çeken bizim insanımız, bizler bir an önce köprüyü yapalım diyoruz. TOKİ köprüsünün gündeme geldiği günden beri Bartın’ın il merkezi, ilçeler, belde ve hatta köylerimize 20’den fazla köprüyü biz yaptık. Hükümet olarak çok büyük yatırımlara imza atarken, Bartın için çok önemli, şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bir projeyi bir an önce Bartın’a kazandırmamızdan kimse rahatsız olmamalı. TOKİ köprüsünün yapılacağı alanın imar planının öncelikle yapılması için Sayın Valimiz, Belediye ve Çevre Şehircilik yetkililerinin bir araya gelip çalışmalarını istedi. İnşallah kısa sürede sonuçlandırılır. Yatırım programına aldığımız 15 milyon lira ödeneği hazır olan bir yatırımı bir an önce Bartın’a kazandırmak için gereken ne ise yapacağız.” 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535