• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Tunç, TTK’ya işçi alımıyla ilgili müjdeyi verdi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu, TTK Amasra Müessesesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.
Milletvekili Tunç, TTK’ya işçi alımıyla ilgili müjdeyi verdi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu, TTK Amasra Müessesesi Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi. AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ile birlikte Genel Kurula katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyerek, maden şehitlerini rahmetle andı. Milletvekili Tunç, madencilik mesleğini yapanların geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. TTK’ya 1500 işçinin alınmasıyla üretim işçisi açığının giderilmiş olacağını belirten Tunç, şöyle konuştu;  “Madencilik dünyanın en zor işi. Bizim bu bölgede, taşkömürü havzasında, Amasra Müessesesi de TTK’nın müesseselerinden bir tanesi. Türkiye’nin 1.5 milyar tonluk taşkömürü rezervi var. O da Zonguldak ve Bartın’da.  Bunun da 3’te 1’e yakını Amasra’da yani bulunduğumuz bölgenin altında. Tabii madenler yeraltı zenginliklerimiz. Bir ülkenin kalkınmasında çok önemli. Ekonomiye kazandırılması noktasında da Hükümetimizin kararlılığı var. Yerli kaynakların enerjiye dönüştürülmesi, enerjiden kaynaklanan cari açığın aza indirilmesiyle ilgili Hükümetimizin bir politikası var. Bu anlamda da gerekli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Resmi Gazete’de yayınlandı

Tabii Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun geçmişte 50 binlerden bugün 10 binlere kadar düşmesinin sebebi bugünün sorunu değil. Yıllar içerisinde nasıl bu noktaya gelindiğini hepimiz görüyoruz. Devlet her yıl 1 milyara TL’ya yakın sübvanse ediyor, Hazine’den destek sağlıyor.  Zarar eden bu kurumu zarardan kurtarmak ve yaşatmak için gerekli çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Şu anda önümüzdeki yapılacak iş Cumhurbaşkanımızın Madenci Anıtı’nda verdiği sözün gereği olarak 1500 maden işçisinin alınmasıyla ilgili bir çalışma var. İki Resmi Gazete’de bu konuyla ilgili karar yayınlandı. Birisi Çalışma Bakanlığı’nın yönetmeliği ile ilgili. Alımlar, tüm Türkiye genelinden yönetmelik gereğince mümkün. Bunu maden işçileriyle ilgili olarak Zonguldak, Bartın ve Karabük Yenice ile ilgili olarak ayrı bir karar alındı ve bu Resmi Gazete’de yayınlandı.

Üretim işçisiyle ilgili açık giderilmiş olacak

Hemen akabinde bir Cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. Bu karara göre de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yetki verildi. Ve işçi alım usulüyle ilgili olarak da Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yetki verildi. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yazı önümüzdeki birkaç gün içerisinde TTK Genel Müdürlüğü’ne gelecek ve 1500 işçi alımıyla ilgili süreç başlayacak. Ve bu 1500 işçinin alınmasıyla birlikte gerek Amasra’mızda gerekse Zonguldak’ımızın diğer müesseselerinde üretim işçisiyle ilgili açık giderilmiş olacak.

Bizler madencinin yanındayız

Soma Kazası’nın ardından yasal ve uygulamada iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili kararlar alındı. Bu süreçte madencilere yönelik en az iki asgari ücret ve iki gün tatil uygulaması ile emeklilik yaşının 43 olmasıyla ilgili düzenlemeleri hayata geçirdik. Dünyanın en zor işi olan madencilikte bizler de Hükümet olarak, siyasetçiler olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yaşatılması, kamu olarak bunun devam etmesi, bizim tercihimiz bu yönde. Sayın Cumhurbaşkanımız 1500 işçi alımını söylediğinde “Türkiye Taşkömürü Kurumu kapatılacak” şeklindeki eleştirilerin hiçbirinin artık olmadığını görüyoruz. Bu kurum kamunun bir kurumu ve bu devam edecek. Ama bir taraftan da özel sektöre bu maden sahalarının açılmasının, üretimin daha da artması ve yerli üretimin, yerli enerjinin Türkiye’yi zenginleştirmesi anlamında da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da özel sektörü destekliyoruz. Geleceğimiz karamsar değil, parlak. 1500 işçinin alımıyla beraber TTK’da üretimin, modernizasyonun da gelmesiyle birlikte üretimin artacağına ben inanıyorum. Geleceğimiz karamsar değil, parlak. Özel sektör de çalışsın, TTK da büyüsün. Hepimizin dileği bu. Madenci kardeşlerimiz de huzur içinde çalışmayı sürdürsün.”

Seçimlere iki liste ile gidildi

Amasra Şube Yönetimine aday olanların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. GMİS Amasra Şubesi 11’inci Olağan Genel Kurulu’nda seçimlere iki liste halinde gidildi. Mevcut Şube Başkanı Ertan Kaya ile Ergin Keskin’in listelerinin yarıştığı seçimlerde Ertan Kaya’nın listesi seçildi. 119 delegesi bulunan Amasra Şubesi Genel Kurulunda 118 delege oy kullandı. Mevcut Şube Başkanı Ertan Kaya 76 oyla Şube Başkanlığına yeniden seçilirken, Ergin Keskin 40 oy aldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535