• BIST 9679.8
  • Altın 2485.362
  • Dolar 32.4206
  • Euro 34.4279
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 5 °C
  • Zonguldak 11 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Yalçınkaya, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin Kırşehir mitingine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kırşehir’de halka hitap etti. Yoğun katılımın olduğu mitingde CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya’da katılarak, İnce’ye destek oldu.
Milletvekili Yalçınkaya, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin Kırşehir mitingine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. Yoğun katılımın olduğu mitingde CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya da katılarak, İnce’ye destek oldu. Seçim vaatleriyle ilgili konuşan İnce, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganıyla karşılandı. ’Köylüyüm, çiftçiyim, besiciyim, anamız ağladı yeterince; gel bizi kurtar Muharrem İnce’ yazılı dövizlerin açıldığı meydanda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İnce, konuşmasına Kırşehirli merhum sanatçı Neşet Ertaş’ı anarak başladı.

Erdoğan-Bahçeli polemiklerini izletti

Muharrem İnce, daha sonra dev ekrandan video gösterimiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeliyi eleştirdi. İnce, "Dün video izlettiriyor meydanda. Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmışım. Siyasette elbette adaylar karşısındaki rakiplerini eleştirir. Bende Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişim. Ben söylediklerimin arkasındayım. Sen de söylediklerinin arkasında mısın?" diye sordu. Erdoğan’ın "Ne aldanan olduk, ne de aldatan olduk" açıklamasını ve ardından yaptığı "Aldatıldım" açıklamalarının görüntülerini izlettiren Muharrem İnce, "Hep aldatılmış. Peki devam edelim. Bana diyor ki ’Sen kurultayda Genel Başkanını eleştirdin’ diyor. Eleştirdim. Sana mı soracağım? Muharrem İnce ne dediyse o, söylediğim lafın arkasındayım" dedi. İnce, ardından Necmettin Erbakan’ın AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarını ekrandan meydandakilere izletti.

Biz evlatlarınıza güzel bir gelecek yaratacağız

İnce, "Evet, Genel Başkanı eleştirdim. Ama ben ona ’hırsız’ demedim, ’namussuz’ demedim, ’siyonist, İsrail uşağı’ demedim. Bak senin Genel Başkanın sana ne diyor. Video istersen video çok. Bugün size çok film izleteceğim" diye konuştu. Daha sonra MHP Lideri Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki polemiklerin yer aldığı videoyu izlettiren İnce, şunları kaydetti: "Şimdi bu film mutlu sonla bitti. Ne diyordu Neşet Ertaş, ’Cahildim dünyanın haline kaldım’. Ne diyor bizim hemşehri, ’Cahildim FETÖ’nün sarığına kandım’ diyor. Biz ’eğitim’ diyoruz. Eğitim en çok da Kırşehir ’e yakışır. 12’nci yüzyılda Cacabey Medresesi’nde astronomi okutuluyordu. Ben ona ‘nano teknoloji’ diyorum, o bana ’otomobil yapacağız’ diyor. Sen otomobilin kaportasına, lastiğine talipsin, ben ’beynini yapacağız’ diyorum. Farkımız bu. Yandaş medyaya göre 2011’de yerli otomobil yapmışız, fiyatı da 20-25 bin lira olacakmış. Var mı ortada otomobil? Otomobili yapan mı güçlüdür, onu yapan robot mu yoksa o robotun beynini yazan mı güçlüdür? Annelere sesleniyorum. Biz evlatlarınıza güzel bir gelecek yaratacağız. Çocuklarınızı dindar yetiştirmenizden hiç rahatsız olmam. O tercih sizin. Ama çocuklarınızı kindar yetiştirmenizi asla istemem."

Türkiye’nin marka üretmesi lazım

Muharrem İnce, kendisi için ’gariban’ ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, şöyle dedi: "İkimiz de aşağı yukarı aynı maaşı aldık. Senden de 5 ay fazla maaş aldım. Nasıl oldu da ben garibanım da sen servet sahibi oldun? O benimle kavga etmek istiyor ama ben projelerimi anlatıyorum. ’Çiftçiye mazot 3 lira olacak’ diyorum, ’üniversite öğrencilerine burs’ diyorum. Türkiye bir otomobilden 100 avro kazanıyor. Avara kasnak gibiyiz. Para kazanamıyoruz. Çünkü bizim markamız yok. Mercedes, BMW yok. Türkiye’de üretilen elbiseye etiket basıp katbekat pahalıya satıyorlar. Türkiye’nin marka üretmesi lazım. Tasarımı, markayı, teknolojiyi gençler yapar. Başörtülü kardeşim sakın bunların yalanına inanma. Başörtüsünü ister evinde, ister sokakta, ister okulda, istersen iş yerinde tak. Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz aş derdindeyiz, iş derdindeyiz. Erdoğan başta kaldığı sürece doların düşmesi mümkün değildir. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa, hukuk devleti değilse, yabancı yatırımcı o ülkeye güvenmez. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye güvenmiyor. Senin de paran yetmiyor. Ama sen güven vermiyorsun. Koca koca hakimler, bunlar içeri girdiğinde ayağa kalkıyor. Allah’ın izniyle ben seçildiğimde o hakimler savcılar ayağa kalkmayacak." CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sahneden gökyüzüne beyaz güvercinler uçurduktan sonra miting için Kırıkkale’ye hareket etmek üzere Kırşehir’den ayrıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535