• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milli Boksör Demir'e Belediye'den Ödül

Bartın Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Milli Boksör Demir'e Belediye'den Ödül

Bartın Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında 2 oturumda gerçekleşen toplantıda toplam 27 gündem maddesi görüşüldü. Meclis Toplantı gündeminde 10 yeni konu bulunurken, 17 madde ise Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi. Gündemde yer alan 10 yeni konu ile ilgili kararlar alınırken, bazıları ise ilgili komisyonlara gönderildi. Yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde de komisyonlardan gelen 17 madde değerlendirildi.

Su Ücretlerinin Artırılması Talebi Komisyona Gönderildi

Gündemin birinci maddesinde yer alan Kişisel Verileri Koruma Kanunu Yönetmeliğinin kabulü talebi Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna ve gündemin ikinci maddesinde yer alan uygulanan su ücretlerinin artırılması talebi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

8 Madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Havale Edildi

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi 569. Sokak üzerinde para çekme makinası (ATM) konulması talebi, gündemin dördündü maddesinde yer alan Bartın Koruma Amaçlı İmar Planı Hakkındaki Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün yazısının değerlendirilmesi talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1205 ada, 19-20-21-22-23-24 parsel numaralı taşınmazların satışının yapılması talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan ilimiz Merkez ilçe Kantariler (Yıldız) Köyü’nün mahalle olma talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan ilimiz Merkez ilçe Uzunöz Köyü’nün mahalle olma talebi, gündemin sekizinci maddesinde yer alan Belediye mücavir alan sınırlarına bitişik olan Çeştepe Köyü’nün ve Esenyurt Köyü’nün Belediye mücavir alan sınırları içine alınması konusu, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 1238 ada, 5 numaralı parselin satış talebi ve gündemin onuncu maddesinde yer alan Dallıca Köyü, tapuda 1769 ada, 1 parsel no.lu taşınmazın bulunduğu alandaki park alanı içerisinde trafo yeri ayrılmasına ilişkin olarak hazırlanan Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Yolcu Taşıma Ücretlerine Zam Talebi Değerlendirildi

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi değerlendirildi. Komisyon raporu doğrultusunda sivil yolcu taşıma ücreti 7 TL, İndirimli(emekli-öğrenci) taşıma ücreti 5 TL, İnkumu sivil yolcu taşıma 14 TL ve İnkumu öğrenci yolcu taşıma 9 TL, Gürgenpınarı sivil yolcu taşıma 7 TL ve Gürgenpınarı öğrenci yolcu taşıma 5 TL, Boğaz-Karasu sivil yolcu taşıma 11.5 TL ve Boğaz-Karasu öğrenci yolcu taşıma 7.5 TL, Güzelcehisar(Bakacak) sivil yolcu taşıma 16 TL ve Güzelcehisar(Bakacak) öğrenci yolcu taşıma10 TL yapıldı. Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde uygulanan aktarma sistemi değişikliği talebi reddedildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 1414 ada, 6 numaralı parselin satış talebi ve gündemin on dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 95 numaralı parselin satış talebi kabul edildi.

Kamulaştırma Talebi Kabul Edildi

Gündemin on beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 35 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin on altıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 38 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin on yedinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 40 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin on sekizinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 45 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin on dokuzuncu maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 47 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin yirminci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 52 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin yirmi birinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 54 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin yirmi ikinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 55 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi, gündemin yirmi üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 58 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi ve gündemin yirmi dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 325 ada, 63 parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma talebi kabul edildi.

Dünya Şampiyonuna 74 Adet Çeyrek Altın Verilmesi Kararlaştırıldı

Gündemin yirmi beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşmuş Köyortası Mahallesi, tapuda 194 ada, 10 numaralı parselin satış talebi kabul edildi. Gündemin yirmi altıncı maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Dünya kadınlar boks şampiyonu milli sporcumuz Şennur Demir’e ödül verilmesi talebi de değerlendirildi. Komisyon raporu doğrultusunda Bartın plaka kodu olan 74 adet çeyrek altın verilmesi kararlaştırıldı. Gündemin yirmi yedinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, İlimiz trafik sorunlarına çözüm bulabilmek ve belirlenen bazı yerlerde (Yalı-Orduyeri) kavşak çalışmaları yapılması, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Trafik Ulaşım Mühendisi ile ortak çalışma yapılması konusun da bir sonraki Meclis Toplantısında değerlendirilmek üzere karar alındı.

Meclise Ara Verilerek 3 Madde Değerlendirildi

Tüm gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde Meclise ara verildi. Verilen bu arada gündemin altıncı maddesinde yer alan ilimiz Merkez ilçe Kantariler (Yıldız) Köyü’nün mahalle olma talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan ilimiz Merkez ilçe Uzunöz Köyü’nün mahalle olma talebi ve gündemin sekizinci maddesinde yer alan Belediye mücavir alan sınırlarına bitişik olan Çeştepe Köyü’nün ve Esenyurt Köyü’nün Belediye mücavir alan sınırları içine alınması konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonunda değerlendirildi. Komisyon görüşmeleri sonrassı Bartın Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantılarının 2.Oturumu yapıldı. Toplantıda komisyonda görüşülen 3 madde de kabul edildi. Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısının 4 Ağustos Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535