• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Müftü Gündüz, 'Bir Tuğla da Benim Olsun' kampanyası ile ilgili bilgi verdi

İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Bir Tuğla da Benim Olsun' kampanyası ile ilgili bilgiler verdi.
Müftü Gündüz, 'Bir Tuğla da Benim Olsun' kampanyası ile ilgili bilgi verdi

İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde ve yurt dışında inşası devam eden camilerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan 'Bir Tuğla da Benim Olsun' kampanyası ile ilgili muhabirimiz Sercan Engin’e bilgiler verdi. Bu kampanyaya bağışlanacak olan yardımlardan Bartın’da inşası devam eden camilere de destek olunacağını belirten Müftü Gündüz, “Aziz milletimizin bugüne kadar olduğu gibi kıyamete değin camilere destek olacağına can-ı gönülden inanıyoruz. Kampanyaya katılmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız "CAMİ" yazarak 1379'a mesaj göndermeleri halinde 10 lira yardımda bulunabilecekler” dedi.

Yıkılan camileri ayağa kaldırıyoruz

Gündüz; “Diyanet İşleri Başkanlığımız gerçekten çok çalışıyor. Bazen de belki altından kalkılamayacak yükler yükleniyor. İşin doğrusu buna mecburuz. Dünyada mazlum İslam diyarlarına hizmet götürüyoruz. Afrika’nın bir ucundan daha uzak doğuya kadar yardım maddi ve manevi anlamda oralara hizmet götürülüyor. Ama bununla beraber hem ülkemiz içinde hem de ülkemizin dışında camiler yapılıyor. Özellikle üniversitelerimizde gerçekten gururlanacağımız müthiş camiler yapılıyor. Tabi bunların bir maliyeti oluyor. Mesela Gazze’de İsrail’in yerle bir ettiği camileri şu anda Diyanet İşleri Başkanlığımız ayağa kaldırdı. Suriye’de yıkılan camiler yine aynı şekilde. Yine Suriye’de 4 müftümüz görev yapıyor. 110’a yakın Suriyeli imam görev yapıyor. Bütün bunların maaşları oradaki insanların yiyeceği içeceği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Zaman zaman eskiden yılda bir kaç defa umum kampanya yapılırdı. Yani ülke içi ve ülke dışında yapılan camilere yardım kampanyası düzenlenirdi. Ama yetmiyordu tabii ki. Bu yüzden böyle bir kampanya başlatıldı. Zaman zaman bazı insanlar Diyanetin bütçesi var bu da nerden çıktı diye laf atanlar oluyor. Ama iş öyle değil. Yapılan hizmetleri tabii herkese gösteremiyorsunuz. Yani yapılan hizmetleri görseler böyle demeyecekler” diye konuştu.

Bayan Müftü Yardımcısı atanacak

Bartın’a Bayan Müftü Yardımcısı atanacağının müjdesini de veren Gündüz; “Bartın’a müftü yardımcısı olarak bir arkadaşımızın geleceğini duyurmuştuk. Ancak Serdivan’dan gelecek olan arkadaşımız yerinde kaldı. Bartın’a gelmiyor. Şu anda başvurular devam ediyor. İnşallah süreç sonunda atama yapılacaktır. 81 ile Bayan Müftü Yardımcısı verilmesi konusu da yeni bir gündem. Şu anda müracaatları devam ediyor. Sanki listede Bartın’a da bir Bayan Müftü Yardımcısı gelecek gibi gözüküyor. Bence iyi olur. Bu kadar Kur’an Kursumuz var. Nüfusumuzun yarısı bayan. Dolayısıyla bayanlara hitap edecek bir yetkilinin illere gönderilmesi fevkalade önemli bence. Dilerim ki çok gayretli çabalı bir müftü yardımcısı gelsin” dedi.

Üniversite Camii’ne yardım edilecek

Bekir Bozdağ’ın Bartın’a gerçekleştirdiği ziyarette Üniversite Camii’ni de gezip yerinde incelemesi ile ilgili de Gündüz; “Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’ın ziyaretinde üniversitedeki camiyi yerinde görmeyi teklif ettik. Tamam dendi ve camiyi görmeye gittik. Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ camiyi görünce çok beğendi ve çok sevindi. Böyle bir camini yapılıyor olması kendisini çok mutlu etti. ‘Böyle bir camiye yardım etmemek olmaz’ ifadelerini kullandı. O yüzden inşallah bu işin sonu gelecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bu hayırlı hizmeti yerine getirmeye hazırız

Müftülere Nikâh Kıyma Yetkisi ile ilgili kendisine yönetilen soru üzerine Müftü Gündüz, şu ana kadar herhangi bir vatandaşın nikâhını kıymadığını belirtti. Gündüz; “Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş aradı. Nikâhını bana kıydırmak istediğini söyledi. Sonradan aldığım bilgiye göre belediyeye kıydırmış. Şu ana kadar nikâh kıymadım. Ancak bu görev bize verildi. Önümüzdeki günlerde bize böyle bir müracaat olursa biz buna her yönüyle hazırız. Bazı illerimizde bu hayırlı hizmet yapılıyor. Bizler de bu hayırlı hizmeti yerine getirmeye hazırız” dedi.

Kur’an Kurslarında da okuma yazma öğretilecek

Okuma Yazma Seferberliğinin Kur’an Kurslarında verilip verilmeyeceği yönünde soruya ise Müftü Gündüz; “Geçenlerde Vali Beyin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Birimlere görevleri hatırlatıldı. Sayın Valimiz bana bu konunun halkımıza duyurulması noktasında talebi oldu. Bizler de Valimizin isteği doğrultusunda gerekli duyurularımızı yaptık. Kur’an Kurslarımızın bir kısmında da Okuma Yazma Seferberliğine katkı yapacağız” şeklinde konuştu.

Şehit babası mahallesine cami yapılmasını istedi

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde, şehit düşen Bartınlı Piyade Er Ayhan Erdoğan’ın babası Recep Erdoğan’ın mahallesine cami talebiyle ilgili de düşüncelerini paylaşan Gündüz; “Kozcağızlı Şehidimizin Babası kendisine ev yapılmasını istemeyerek, mahallesine cami yapılmasını istedi. Bu konu gündeme geleli epey oldu. Giden Valimiz Seyfettin Azizoğlu belli yerlere talimatlar vermişti. Yeni Valimiz Sayın Nusret Dirim de konunun takipçisi oldu. Fakat cami yapılacağı alan orman olduğu için bazı şeyler kolay aşılmıyor. Bu bizim ülkemizin eksiklerimi bilemiyorum. Orman alanına bir eğitim müessesesi yapabiliyorsunuz. Ancak cami yapamıyorsunuz. Biz konuyla ilgili her türlü yazışmayı yaptık. Ancak yukarıdan gelen talep ‘yazıda cami ifadesini kullanmayın’ oldu. Yani cami ifadesi kullanıldığında izin alınamayacağı söylendi. Ben bunu doğru bulmuyorum. Yeniden harekete geçtik. Kısa sürede yeni yazıyı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ulaştıracağız. Onlar da Orman Bakanlığı’na gönderecekler. Tabii biraz zaman alıyor” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535