• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Müftü Gündüz, düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklama yaptı

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Bartın İl Müftülüğü tarafından yapılacak olan etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Müftü Gündüz, düzenlenen etkinliklerle ilgili açıklama yaptı

İl genelinde programlar yapıyoruz

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi ve Bartın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Bartın İl Müftülüğü tarafından da bir dizi etkinlikler düzenleniyor. Müftülük tarafından 11 Temmuz’da başlatılan etkinlikler, 19 Temmuz’da sona erecek. Yapılacak olan etkinliklerle ilgili Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin’e değerlendirmelerde Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “Bildiğiniz üzere bundan bir yıl önce ülkemiz üzerinde çok büyük bir oyun oynandı. Ülkemizi çok sıkıntılı bir döneme götürecek bir faaliyet oldu. Ancak tabi ülkemizin değerli insanları geçlerimiz yaşlılarımız adı darbe gibi görünmeyen bu hain plana karşı canlarını siper ettiler. Kurşunlara hedef oldular. Tankların önüne yattılar. Dolayısıyla bu FETÖ diye anılan terör örgütü Elhamdülillah çok şükür hedefine ulaşamadı. Bu olayın yıl dönümü dolayısıyla bütün ülke genelinde illerde, ilçelerde büyük etkinlikler yapılması planlanıyor. Tabi her kurum kendine göre çok farklı programlar icra ediyor. Ancak bizde Diyanet İşleri Başkanlığımız olarak kendimize düşen alanlarda bu anlamda çok güzel etkinlikler yapalım istiyoruz” dedi.

Dolu dolu bir günü geride bıraktık

Programlarla ilgili bilgiler veren Müftü Gündüz; “Programların bir kısmı Valiliğimizle müşterek olan programlar ama bir kısmı da bizim bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda yapılan faaliyetlerimizdir. Valiliğimiz ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile müşterek gerçekleştirilen bir programımızı gerçekleştirdik. Gölbaşında şehit olan imam arkadaşımız Mustafa Yaman’ın köyüne gidildi. Evinde Kur’an-ı Kerim’ler okundu dualar edildi. Oradan da kabristana geçtik. Kabrinde de güzel bir program icra edildi. Oradan İmam Hatip Camimize ulaştık. Orada da bütün Türkiye genelinde aynı saatte hem 15 Temmuz Şehitlerimiz hem de bütün diğer şehitlerimiz ruhları için bir mevlid okutuldu. Dualar yapıldı ve ikramlar oldu. Oradan da şehitliğe geçerek orada da Kur’an okuduk. Dolayısıyla dolu dolu bir günü geride bıraktık” diye konuştu.

Bütün camilerde programlar icra edilecek

İlçe müftülerine ve din görevlilerine etkinliklerle ilgili gerekli talimatın verileceğini belirten Gündüz; “İlçe müftülerimizle beraber bir toplantı yaptık. İl genelinde bir bütünlük olsun diye neler yapmamız gerektiğine dair bazı hususları paylaştık. Yine öğleden sonrada Kur’an Kursu hocalarımızla da bir toplantı yaptık. Perşembe günü ise saat 14.30’da bütün din görevlilerimizle bir toplantımız olacak. 14 Temmuz Cuma günü ise istisnasız bütün camilerimizde programlar icra edilecek. Kur’an-ı Kerimler, Yasinler okunacak. Dualar yapılacak. Sohbetler edilecek. Dolayısıyla bütün camilerimizde saat 10.00’dan itibaren programlar olacak” dedi.

Saat 00.13’de tüm camilerimizde sala verilecek

Müftü Gündüz, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bizim ağırlıklı programımız ise Şadırvan Camimizde olacak. Aynı zamanda aynı gün aynı saatlerde bütün Kurslarımızda da Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen programlar doğrultusunda etkinlikler gerçekleştirilecek. İnşallah o gün göğüslerini siper eden o insanların aziz ruhlarına Fatihalar gönderilecek inşallah. 15 Temmuz gecesi 00.13’de tüm camilerimizde sala verilecek. Tüm camilerimiz sabaha kadar hem minareleri hem de cami içi ışıklandırmaları açık olacak. 15 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda miting olacak. O mitingde de İl Müftülüğümüze görev verildi. 21.00’dan 22.00’a kadar Kur’anlar okuyup dualar edilecek.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Paneli gerçekleştirilecek

18 Temmuz Salı günü saat 14.00’da Bartın Kültür Merkezi’nde Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile ortaklaşa 15 Temmuz Şehitlerini Anma Paneli gerçekleştirilecek. Panelde ben “İslam Dininde Şehitlik ve Önemi” konusunda bilgiler vereceğim.  İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altunmeral “Tarihten Günümüze Milli Mücadelede Kadınlar” konusunda ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de “Vatanı Sevmek İmandandır” konusunda panel verecek. 19 Temmuz Çarşamba günü il genelindeki şehit ailelerini ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz yerlerde şehitlerimiz için Kur’an okuyup, dua edeceğiz. Bu zaman dilimini dolu dolu geçirelim. Bunun için her türlü hazırlığı yaptık. Bu vesileyle ülkemiz bir daha böyle badirelerle karşılaşmasın diye dualar ediyoruz. Allah milletimize birlik ve beraberlik versin. Ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın aleyhinde çalışan şer odaklarına Allah fırsat vermesin.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535