• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 10 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Müftü Gündüz, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in önemine değindi

Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine katılan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın’da imamlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında Vakıf-Sen’in önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Müftü Gündüz, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in önemine değindi

‘Birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli bir yeri var’

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, sendika üyelerine yönelik Bartın Belediyesi Dinlenme Evi’nde kaynaşma yemeği gerçekleştirdi. Sohbet havasında geçen yemeğe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve sendika üyesi imamlar katıldı. Programda imamlara yönelik konuşma yapan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın’da imam hatipler arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında Türk Diyanet Vakıf-Sen’in önemli bir yeri olduğunu ifade etti. 

Amcamız sizlerin sorunlarını çözmek

Yemek sonrası ilk olarak konuşma yapan Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal; “Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın İl Temsilciliği olarak düzenlediğimiz yemek programına hepiniz hoş geldiniz. Bu programla amacımız kaynaşmak, tanışmak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek dayanışmamızı artırmak, motivasyonumuzu yükseltmek için bu öğle yemeğini tertip ettik. Türk Diyanet Vakıf-Sen tarihinde ilk şube olan ilimiz Bartın’dır. Bu nedenle sendikamız çok önemli yeri olan bir ilimizdir. Tabi biz Bartın’ımızı o eski günlerine kavuşturmak istiyoruz. Ama birlik ve beraberlik içerisinde olacak bir şey. Amcamız sendika olarak sizlerin sorunlarını çözmek ve bunları dile getirmektir” dedi.

img_0955-001.jpgFaydalı olmak için çalışıyoruz

Ünsal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Gece-gündüz demeden fedakârca Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın İl Temsilciliği olarak “Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır” inancıyla tüm meslektaşlarımıza ve insanlara faydalı olmak için çalışıyoruz. Önceliğimiz meslektaşlarımızın, ülkemizin huzur ve mutluluğudur. Bu toprakların vatan olmasında maddiyat kadar, belki ondan bir adım daha önde, manevi harcın da önemi inkâr edilemez. O harcı bu milletin var oluş temellerine serpen maneviyat insanlarının canlı, diri ve gür sesleri bugün de duyulmaya devam etmektedir insanların sevgisini kazanmak, dünyanın tüm varlığına sahip olmaktan daha mutluluk verici bir şeydir” diye konuştu.

img_0938.jpgDin gönüllüsü meslektaşlarıma sonsuz teşekkürler

Allah’ın izniyle. Türk milleti tarihte öldü denilen yerde dirilen, bitti zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan şerefli bir millettir. 15 Temmuz gecesi Fetöcü vatan hainlerinin darbe girişiminde milletimizin o buhranlı anında din görevlilerimizin Ebabil kuşları gibi ortaya çıkıp minarelerimizden okudukları demokrasi selaları ile Gök kubbeyi inlettiklerini, Arşurrahmanı titrettiklerini, vatan hainlerinin topunun tüfeğinin sesini kıstıklarını, milletimize ve devletimize can simidi olduklarını hatırlatırız, asilliği, gözü pekliğin Osmanlı’dan ecdadından geldiğini, milliyetçiliği, imanının derecesini, Hamzaları, Ömerleri, Bilalleri, Fatihin torunlarını, rabbim bu millete kaç yüzyıl İslam’ın sancaktarlığını vermiş. Bayrağını ve demokrasiyi dışı güçlere teslim eder mi? Etmez ve etmeyecek. Milletimizin manevi mimarları, din gönüllüsü meslektaşlarıma sonsuz teşekkürler.

img_0933.jpgHiçbir sendikanın rakibi değiliz

Sendikayı ve sendikal hareketi iyiye, güzele, doğruya, adaletli paylaşmaya, sevgide birleşmeye, gönülleri bütünleştirmeye götüren bir araç olarak görüyoruz. Bartın’da sendikal anlamda yeni bir dönemi başlatacağız. Ülkemize, milletimize ve camiamıza hayırlı hizmetler yapmak için bu yola Allah’ın izniyle çıktık. Hiçbir sendikanın da rakibi değiliz. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın İl Temsilciliği olarak amacımız; tüm meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, her türlü sıkıntılarında yanlarında olmak, onlara katkı sağlamak ve onların ortak sesi olabilmektir. Türk Diyanet Vakıf-Sen ilkeli, demokratik ve çağdaş bir sivil toplum kuruluşudur. Bu çerçevede üyemiz olsun veya olmasın, hiç bir ayrım yapmadan bütün meslektaşlarımızın hizmetinde olacağız.

img_0926.jpgHak arama mücadelesini sürdürecek

Türk Diyanet Vakıf Sen her hal ve şart altında kesintisiz demokrasiden yana duruşunu bozmayan bu milletin bekası için varlığını ortaya koyan bir sendikadır. Milletimizin dua ve destekleriyle milli birlik ve beraberliğimizi kimse asla bozamayacaktır. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, diyanet çalışanlarının haklarını savunmak için Sendikamız korkmadan çekinmeden hak arama mücadelesini sürdürecektir. Allah’ım milletimizi ve ülkemizi koru. Ya Rabbi kardeşkanı dökülmesin; hiç bir vatandaşımızın, askerimizin, polisimizin burnu bile kanamasın.

Rabbim yardımcımız olsun

Ülkemizi kaosa sokmak isteyenlere, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere fırsat verme. Ya Rabbi Rabbim yardımcımız olsun. Sizi de bizi de dinimize hizmete vakfedilmiş inananlar olmayı muvaffak kılsın. . Bugün bizleri bu yemek programında yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanıma Sayın Müftümüze, değerli din gönüllüsü meslektaşlarıma ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Çok değerli meslektaşlarıma yönetim kurulu arkadaşlarım adına saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

img_0950.jpgBaşarılı hizmetler diliyorum

Ünsal’ın konuşmasının akabinde imamlara hitap eden İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “İsmail Hoca çok güzel konuştu. Bu konuşmanın üzerine söylenebilecek pek fazla söz yok işin doğrusu. Tam da bizim arzuladığımız gibi konuştu. Sendikacı arkadaşlarımız kızıyorlar. Ben sendikacı arkadaşlarıma sürekli söylüyorum. Birinci görevlerinin sendika olmadığını iletiyorum. Önce sarığımız ve beyaz cübbemiz var. Cemaat sizi falan sendikanın adamı diye arkanızda namaz kılmıyor. İmam önder diye namaz kılıyor. Sendika kanun gereği yapılan bir hizmet. Çalışılır ve koşuşturulur. Ancak sendikacılık asla din hizmetinin önüne geçmesin. İsmail Hocam da aynı şeyleri söyledi. Ben en çok şundan endişe ediyordum. Çok şükür buna fırsat verilmedi. Verilmeyişinin temelinde de Türk Diyanet Vakıf Sen’in büyük katkıları oldu. Bir kısım illerde sendikalar birbirine düşüyor. Din hizmeti falan unutuluyor. Dedikodu ve boş laflarla vakit geçiriliyor. Müftülüğün faaliyetlerine müdahale etmeye çalıştıklarını duyuyoruz. Biz ilimizde buna asla müsaade etmeyiz. Bunda arkadaşlarımın çok büyük katkıları var. Arkadaşlarımın bu davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı hizmetler diliyorum” dedi.

img_0951.jpgBizim görevimiz hizmet yapmak

Son olarak konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Başkanı olarak emrinize amadeyim. Gücümüzün yettiği her şey de elimizden geleni yaparız. Dini meselelerde de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. 24 saat benim telefonum açık. Her zaman irtibata geçebilirsiniz. Siyaset sonraki iş. Ben üç şeyi insanlara sormam. Nerelisin, adın ne ve görüşün nedir diye tek bir kişiye dahi sormadım. Sormayacağım. Bizim görevimiz hizmet yapmak. Bize işe hizmet anlamında bakıyoruz. Tek derdimiz bu. Siyaset arka planda kalıyor. Davetiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan dua ele program sona erdi.

img_0928.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535