• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Muhtar Zengin, üniversite yolu ile ilgili sıkıntıyı gündeme getirdi

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, beraberinde dernek üyeleriyle birlikte Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Muhtar Zengin, üniversite yolu ile ilgili sıkıntıyı gündeme getirdi

‘Virajın genişlemesi şart’

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, beraberinde dernek üyeleriyle birlikte Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u Ağdacı Mahallesi’nde bulunan kampüste ziyaret etti. Rektör Uzun, kendisini ziyarete gelen heyeti toplantı salonunda ağırladı. Okulak Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk da ziyarette hazır bulundu. Yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Günay, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette Rektör Uzun, muhtarların üniversite ile ilgili düşüncülerini dinleyerek, kendisine yöneltilen talepleri dinledi. Ziyaretin sonunda Başkan Günay, Rektör Uzun’a çiçek tektim etti.

Başka kazalar olmadan bu yoldaki sorunu çözelim

Yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Ağdacı Mahallesi Muhtarı Ahmet Zengin, mahallelerinde bulunan üniversite kampüsünü yakından ilgilendiren sorunları gündeme getirdi. Cumhuriyet Lisesi önündeki virajda meydana gelen yaralanmalı ve ölümlü kazaları dile getiren Muhtar Zengin, İl Özel İdaresi’ne ait olan okul arazisinden 3 metrelik bir yer verildiği taktirde burada yaşanan ulaşım sorununun çözüleceğini belirtti. Zengin; “Cumhuriyet Lisesi’nin önündeki viraj gerçekten sürücüler için büyük tehlike arz ediyor. Bu yolun rahatlatılması için virajın genişlemesi şart. Bu mahalle yolu 81 ilden gelen öğrenci ve ailelerinin kullandığı bir yol. Yani yoğun bir şekilde kullanılıyor. Allah muhafaza ölümlü ve yaralanmalı başka kazalar olmadan bu yoldaki sorunu çözelim” dedi.

Sizden destek bekliyoruz

Sorunun özümü için herkese başvurduğunu belirten Zengin; “Sayın Valimiz Nusret Dirim’e, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış’a sorunu söyledim. Yaşanılanları anlattım. Sayın Valimiz gerekli talimatı verdi. Ancak ilgili kurum bir türlü sorunun çözümü için bir adım atmıyor. Okul arazisinin köşesinden 3 metre içeriye çekilmesi sorunu çözecek. Bu kadar kolay halledilebilecek bir şey için bu kadar uğraşıyoruz. İl Özel İdaresi okul duvarını biraz içeri çektiği taktirde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın kaldırım ve yolu yapacak. Bunun sözünü aldık. Tabii öncesinde okul avlusunun içeri çekilmesi gerekiyor. Avlunun içeri çekilmesi okula da zarar vermiyor. Tüm işlemler İl Özel İdaresi’ne geldiğinde tıkanıyor. Bu konuda sizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Ben de bir inceleyeyim

Muhtar Zengin’in bu talebine karşılık Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun; “Bahsettiğiniz yeri tam olarak bilmiyorum. Bartın’a yeni geldiğim için her yeri tam anlamıyla tanımıyorum. Ancak söz konusu yeri ben de bir inceleyeyim. İlgili yerlere sorunu iletiriz” dedi.

Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum

Dernek Başkanı Reşat Günay ise konuşmasında; “Bartın Üniversitesi ilimiz için büyük öneme sahip. Devletine, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı gençlerin yetiştirilmesi açısından üniversiteler çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştiriyorsunuz. Bu anlamda Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Tekrar yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum” şeklinde ifade etti.

 Bartın’a hizmet edeceğiz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Uzun; “Muhtarlarımızın değeri Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte daha da arttı. Muhtarlarımız Türkiye’nin gündemine oturdu. Burada ziyaretime gelen ağırlıkla köy muhtarları olduğunu görüyorum. Ben de bir köy çocuğuyum. O nedenle köyleri çok iyi bilirim. Trabzonluyum. Bartın ile pek farkı yok. Manzara alışık olduğum bir manzara. Bu anlamda zorluk çekmedim. İnşallah bundan sonra ki görevimizde Bartın’a hizmet edeceğiz” dedi.

Belli alanlara yöneleceğiz

Uzun, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Üniversitemizde 14 bin 300 öğrencimiz vardı. Bu sayı mezun olan öğrencilerimiz nedeniyle 11 bine düştü. Tüm kadrolar dolduğu taktirde bu sayının 16 bine ulaşacak. Tabii Bartın iline yeni geldim. Bartın Üniversitesi’ni ve bölgeyi tanımaya çalışıyorum. Göreve geldiğimden buyana yoğun toplantılar yapıyorum. Şu anda stratejik plan belirliyoruz. Üniversite olarak hangi alanlara yöneleceğimizi kararlaştıracağız.

Milletin temsilcilerini ağırladım

Tüm alanlara yönelmek imkansız. Dünyada örneği de yok. Bu nedenle ahşap yat yapımı, orman, deniz ve Filyos Vadi Projesi gibi bölgenim potansiyeli ile Üniversitenin potansiyelini örtüştüreceğiz. Bu şekilde rekabet edebiliriz. Bu yıl dünyanın dört bir tarafından öğrenciler gelecek. Bartın Üniversitesi kapılarını bu yıl onlara açacak. Gerçekten ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Milletin temsilcilerini burada ağırlamaktan büyük gurur duydum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535