• BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Nursaçan, Peygamber Efendimizi Bartınlılara anlattı

Ekranların sevilen yüzü Diyanet İşleri Eski Başkanı Necmettin Nursaçan, Bartın İl Müftülüğü tarafından Bulut Düğün Salonu’nda düzenlenen 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Nursaçan, Peygamber Efendimizi Bartınlılara anlattı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın İl Müftülüğü tarafından Bulut Düğün Salonu’nda  'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu konferansa konuşmacı olarak ekranların sevilen yüzü Diyanet İşleri Eski Başkanı Necmettin Nursaçan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şadırvan Cami Müezzini Ferudun Gök tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. İlahilerin seslendirildiği programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Mahmut Gündüz gerçekleştirdi.

img_3191.jpgAmacımız Allah Resulünü daha güzel anlatabilmek

Gündüz; “1989 yılına kadar Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) ’in doğum günü camilerde sohbetlerle ve mevlitlerde kutlanırdı. Ancak 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet Vakfımız  bir karar alarak alemlere rahmet olarak gönderilen o güzel insanı sadece bir günde anlatmanın yeterli olmayacağını dile getirdiler. Cami dışı mekanlara insanlarımızı taşımaya karar verdiler. Allah Resulünü daha güzel anlatabilmek için böyle bir uygulamaya geçildi. Allah o kararı alan hocalarımızdan razı olsun. Ahirete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Sağ olan hocalarımıza sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi..

İslam alemine hayırlar getirsin

Gündüz; “Bugün aramızda olan hocamızı yakinen tanıyorum. Daha önce görev yaptığım illerde davet etmiştim. Hocamız doyumsuz sohbetler gerçekleştiriyor. Bu programa katılan başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Değerli hocamız umreden yeni gelmesine rağmen programımıza katılarak, bizleri mutlu etti. Kendisini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Salonun bize tahsisini sağlayan yetkililerimize, programın hazırlanmasında emeği olan din gönüllüsü arkadaşlarıma, ilahi söyleyen kardeşlerimize ve uzaktan yakında gelerek salonu çiçekler gibi dolduran bütün dostlarıma sossuz teşekkür ediyorum. Haftamızın ülkemize, milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

img_3200.jpgBüyük bir memnuniyet duyuyorum

İl Müftüsü Gündüz’ün konuşmasının akabinde kürsüye gelen Vali Nusret Dirim; “Allah Resulünün sevgisiyle dolu güze bir toplulukla bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Diyanet İşleri Başkanlarımızın 1989 yılından buyana sürdürdüğü Kutlu Doğum Haftası programlarının hepsine görev yaptığım yerlerin hepsine katılmaya çalışıyorum. Her yıl çok daha güzel programların hazırlandığını ve çok daha geniş kitlelere hitap ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Peygamber Efendimizin anlatıldığı topluluklarda bulunmak ve hayatını öğrenip, örnek almak önemli. Peygamberimizin hayatından kendimize hisse alabilirsek ne mutlu bize. Ben değerli hocama Bartın’daki bu programa katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Sizlere de katıldığınız için şükranlarımı sunuyorum. İl Müftülüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

img_3217.jpgŞu muhteşem tabloyu meydana getirdiniz

Son olarak kürsüye gelen Diyanet İşleri Eski Başkanı Necmettin Nursaçan; “Ben değerli müftümüze, yardımcısı personele, uzaktan yakından teşrif eden sizlere teşekkür ederek söze başlamak istiyorum. Bu manevi ziyafetin hazırlanmasında emeği geçen değerli Valimize, Bartın İl Müftümüze, arkadaşlarına ve uzaktan yakından teşrif eden siz değerli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Köylerden dolmuşlarla, çeşitli vasıtalarla, uzaktan yakından şu muhteşem tabloyu gelerek meydana getirdiniz, o yüzden teşekkür ediyorum. Cenabı Hak hepinizden razı olsun. Efendimizin beyanına göre burayı cennet bahçesi ettiniz. Kur’an ayetlerinin okunduğu yere iman gücü iner, melekler etrafını kuşatır. Mukarrebun melekler topluluğunda rahmetle anılırlar. O yüzden böyle bir meclisten giderken hafiflemiş olarak gideceğinizi ümit ediyorum” diye konuştu.

img_3214.jpgYoğun katılım oldu

Programa Vali Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın, ilçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Özel idaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Jeoloji Mühendisi Ali Özcan, II Millî Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci,  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kerim Bacıoğlu,  Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Amasra İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş, Kurucaşile İlçe Müftüsü Recep Şahan, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Din Bir Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Arabacı, Diva-Sen İl Temsilcisi Kadir Güney, imam hatipler ve vatandaşlar katıldı.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535