• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Öğretmen Günü Bartın’da tören ve etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde kutlandı.menler adına konuşma yapıldı.
Öğretmen Günü Bartın’da tören ve etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından göreve yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşma yapıldı. Törene katılan Bartın Valisi Nusret Dirim öğretmenler gününü şu sözleriyle kutladı: “Öğretmenlik büyük fedakârlık isteyen, özveri dolu bir meslek. Ben bu güne kadar öğretmenlikten zengin olan görmedim ama öğretmenlerimizin birçoğunun mutlu, huzurlu bir şekilde hayata devam ettiklerini ve yetiştirdikleri değerlerle hayatlarından memnun olduklarını fark ediyorum” dedi.

Toplumu etkileyen en önemli faktörlerden biri

Vali Dirim öğretmenlere hitap ederken “Dünyada, ülkemizde güzel bir şey varsa bunlar hiç kuşkusuz sizin katkılarınızladır. Emekliye ayrılan öğretmenlerimize iyi bir emeklilik hayatı diliyorum. Yeni göreve başlayacak arkadaşlarımıza iyi bir meslek hayatı geçirmelerini temenni ediyorum. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam eden 2 bin 300 civarında öğretmenimiz var. Özel okullarla birlikte 2 bin 600 kişilik çok güçlü bir eğitim ordusu aslında. Bu, çocukları eğitim gördüğü için Bartın’da yaşayan hanelerle temas halinde olunması anlamına geliyor. Öğretmenlerin öğrencilere anlattıkları, verdikleri mesajlar mutlaka evlerde konuşuluyor. Bu bağlamda öğretmenler, toplumu etkileyen en önemli faktörlerden birisidir” diye konuştu.

Aile kadar güçlüsünüz

Nusret Dirim, öğretmenlik mesleğinin önemini anlatan konuşmasında aynı zamanda öğretmenlerin sözlerinin gücünden de bahsetti. Vali Dirim “Rahatsızlık duyulan şeylerin gelecekte olmaması için bir şeyler yapabilme imkanına sahipsiniz. Çocukları öncelikle kendi milli, manevi değerlerimizle yoğurarak, ülkemizde sevgi, saygı dolu bireyler olarak geleceğe hazırlama konusunda çok ciddi bir güce sahipsiniz. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar sizlere son derece güveniyorlar. Sizlerin sözlerini ailelerinin sözlerinden daha çok önemsiyorlar. Siz tasarrufu öğrettiğinizde evde ışıkları kapatmayan aile bireylerini uyarıyorlar. Onları doğru şekilde etkileyip eksikleri kalmaksızın vakit geçirmelerini sağlayarak geleceğe uğurlayalım” dedi.

Disiplinsizlik var

Geleceğe çocukların ciddi bireyler olarak hazırlanması gerektiğini belirten Vali Nusret Dirim okullarda disiplinsizlik, vurdumduymazlık, fark ettiğini söylerken, okulların Milli Eğitim yönetimi tarafından denetleneceğini de ifade etti. Hayatın öğretildiği en önemli yerlerden birinin okul olduğuna ve okullarda çocuklara disiplinin verilmesinin gerekliliğine değinen Vali Dirim “Ailelerden sonra okulların bu konuda katkı sağlamak için ellerinden geleni yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin sınıfta, öğretmen ve arkadaşlarına karşı davranış şeklinin okulda öğretilmesinin ve okulların bu konuda yarış içinde olmalarının doğru olduğu yorumunu yapan Vali Dirim öğretmenlerin bugüne dek yaptıkları işlerden dolayı onlara teşekkür ederek yapılacak çok şeyin olduğunu “uzun ince bir yoldayız” sözüyle vurguladı.

Geçiş noktası ortaokul

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına Gazi Ortaokulu öğretmeni Duygu Yılmaztürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında öğretmenlik yapma sebebinin dünyayı değiştirme işinin en eğlenceli ve en etkili yolu olmasından geçtiğini ve bu değişime ihtiyaç duyulduğunu anlattı. “Ortaokul’da çalışıyorum. Çünkü burası her şeyin başladığı ve esasında her şeyin çözüm bulabileceği bir yer tam bir geçiş noktası. Ortaokul öğrencilerimizi seviyorum. Onların duygusallığını, akıllarını, aktivitelere dahil oluşlarını seviyorum” diyerek yaşın ve eğitimin birlikte işlenebilir faktörler olduğunun altını çizdi.

Şehit düşen öğretmenlere saygıyla

Emekli öğretmenler adına Abdullah Dolma, öğretmenin ayrıştırıcı değil birleştirici tarafına değinirken, ülke olarak içinden geçilen sıkıntılı günlerde onların birleştiriciliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Dolma, görevi başında şehit düşen veya diğer sebeplerle vefat eden bütün öğretmenlere rahmet diledi.

Öğretmenin sözünün etkisi

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir öğretmenler günü için yaptığı konuşmada kendi çocuğu ile yaptığı yazı yazma yarışmasından bahsetti. İstiklal Marşı’nın yazımı üzerine yaptıkları yarışta kendisine nazaran kötü yazı yazan çocuğunun, duruma küçük olduğu gerekçesiyle itiraz ettiğini anlattı. Yaşar Demir’in öğretmen olmasına rağmen çocuğunun, babasından yazısına karışmamasını istemesi ve kendi öğretmeninden başkasını duruma müdahale ettirmemesi sonucunda bu mesleğin aile kadar önemli bir konumda olduğunu gösteren açıklamalarda bulundu.

Tunç’tan öğretmenlere mesaj

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Bartın programı nedeniyle öğretmenler günü programına katılamayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç öğretmenlere şu mesajı gönderdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ özdeyişiyle öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiş, geleceğimizin mimarlarının öğretmenler olduğunu vurgulamıştır. 

Sağlık ve huzur dolu ömür diliyorum

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahrete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu ömür diliyor, görev yapan tüm öğretmenlerimize aileleriyle birlikte sağlık içerisinde başarılarla dolu bir meslek hayatı temenni ediyorum” dedi.

Öğrencilere ödülleri verildi

Programın sonlarına doğru göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin gerçekleşmesinin ardından Bartın’da okullar arasında yapılan resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bartın Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535