• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Okul Destek Projesi” velilere tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bartın da dahil olmak üzere 23 pilot ilde faaliyete geçirilen “Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinin Etkinliğinin Artırılması(Okul Destek) Projesi” Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce velilere tanıtıldı.
“Okul Destek Projesi” velilere tanıtıldı

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin ve Okul Destek Projesi Koordinatörü Serap Avcı, proje kapsamındaki ailelerle bir araya geldi. Proje hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda velilere yönelik olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İl Müdür Yardımcıları, görevli meslek elemanları, basın ve yerel Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de katılım sağladı.

26 çocuğa destek sağlanacak

Bartın’da dahil olmak üzere 23 pilot ilde faaliyete geçirilen projeyle ilgili bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak maddi imkansızlıklar nedeni ile çocuklarının bakımlarını yapmakta zorlanan ailelere çocuklarının bakım ve ihtiyaçları için maddi destek sağlamaya devam etmekteyiz. ‘Sosyal Ekonomik Destek’ hizmeti kapsamında Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bağlı kuruluşu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden nakdi yardım alan ailelerimize ve çocuklarımıza sağladığımız maddi desteğin yanında çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimlerine de destek olmayı amaçlamaktayız” dedi.

Bartın 23 pilot il arasında

Şahin; “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Sosyal Ekonomik Destek Hizmetinin Ekinliğinin Arttırılması (Okul Destek Projesi) Projesi faaliyete geçirilmiştir. Projemizde, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden yararlanan çocukları akademik, sosyal, kültürel, eğitsel, bilişsel ve sportif etkinlikler ile buluşturmak amaçlanmaktadır. Projemiz için öncelikle 23 pilot il belirlenmiş olup Bartın ilimiz bu pilot illerden biridir. Proje kapsamında Türkiye genelinde 6,7 ve 8.sınıf eğitim düzeyindeki 2 bin çocuğumuza ulaşılması planlanmış olup İlimizde ise Müdürlüğümüzden hizmet alan ve 6,7 ve 8.sınıf eğitim düzeyinde 26 çocuğumuz bulunmaktadır” diye konuştu.

Planlamalar yapılıyor

Hizmet alan çocukların psiko-sosyal açıdan birebir takibinin yapılacağını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı; “Proje kapsamında kurumumuzdan destek alan 6,7 ve 8.sınıf eğitim düzeyinde 26 çocuğumuza sağladığımız maddi desteğin yanı sıra ‘sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle destek sağlamayı’ amaç ediniyoruz. Çocuklarımızın faaliyetlere katılımının ve devamlılığının sağlanması adına da planlamalar yapılmaya devam edilmektedir. Hizmet alan çocuklarımızın aileleri, okul rehber öğretmenleri, okul idareleri, kamu kurumları ile işbirliği içinde psiko-sosyal açıdan birebir takibi amaçlanmaktadır. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesi" ile kapsamının genişletilmesi kararı alınmıştı.

Birebir takibi yapılacak

Okul Destek Projesi'ni ilk etapta pilot uygulama olarak başlatan Bakanlık, çalışmanın yürütüleceği 23 ili belirledi. Buna göre, gelecek yıldan itibaren, Ağrı, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Konya, Muğla, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta maddi imkansızlıklar içerisinde olan ve SED’den yararlanan yüzlerce çocuk, "Okul Destek Projesi" ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan desteklenecek. Projeyle çocukların psikososyal gelişimlerinin birebir takibinin yanı sıra eğitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535