• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

"Okul Ortaklığı Programı" Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında "Okul Ortaklığı Programı" başlatılıyor.
"Okul Ortaklığı Programı" Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla "Okul Ortaklığı Programı" başlatılıyor. Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedefleniyor. Ayrıca eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetlerle deneyimlerin paylaşılması, olumlu örneklerin hayata kazandırılması ve öğrenme topluluklarının oluşturulması amaçlanıyor. Programla öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımların karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçları arasında yer alıyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsayan okul ortaklığı programında yer alan okullar, farklı illerden seçildi. Okul ortaklığı programı kapsamında okullar bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalar yaparak çevrim içi ya da yüz yüze toplantılar ve buluşmalar gerçekleştirecek. Akademik, sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda başarılı uygulama örnekleri olan okullar, ortak okulu ile çalışılacağı konulara uygun olacak şekilde yazılı, görsel ve dijital materyal gibi kaynakları paylaşacak.

Okulların ortak çalışma yapacakları konular

Okulların ortak çalışma yapacakları konular arasında "akademik başarıyı artırma çalışmalarını ortaklaşa planlama ve uygulama", "öğretmenlere yönelik ortak eğitimler düzenleme", "patent, faydalı model, marka, tasarım tescili alma sürecinde iş birlikli çalışmalar yürütme", "destekleme ve yetiştirme kurslarına yönelik ortak çalışmalar yürütme", "zümrelerin kullandığı öğretim yöntem ve tekniklerine yönelik paylaşımda bulunma", "toplum hizmeti çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri yürütme" gibi başlıklar yer alıyor.

"Eğitimde fırsat eşitliği, odak noktamızı oluşturuyor"

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi: "Göreve geldiğimiz ilk günlerden bu yana eğitimde fırsat eşitliğinin bizim odak noktamızı oluşturduğunu açıklamıştık ve bunu hemen her platformda dile getiriyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okullar arası imkân farklılıklarını minimize etmek, temel hedeflerimizden birini teşkil etmektedir. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz uygulamalardan biri de Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce başlatılan 'Okul Ortaklığı Programı'dır." Bu programla okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Özer, "Bu sayede okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı. Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşacağını belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Okullarımızın ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Genel amaç, eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetler gerçekleştirmek, deneyimleri paylaşmak, olumlu örnekleri hayata kazandırmak, öğrenme toplulukları oluşturmaktır. Öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımının karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçlarındandır." Okul ortaklığı programı 4 yıl süreli olacak ve 4. yılın sonunda ortak okullarda değişiklik yapılabilecek. Okul Ortaklığı Programı Uygulama Kılavuzu da il, ilçe ve okullara duyuruldu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535