• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Özel halk otobüslerine zam yapıldı

Bartın Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
Özel halk otobüslerine zam yapıldı

Bartın Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda toplanarak Aralık Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda görüşülen 19 maddelik meclis gündeminde Bartın Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde bulunan işyerleri için kira bedeli artışları ile Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretleri görüşüldü. AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerinin red oyuna rağmen, ilgili madde Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyelerinin oyuyla kabul edildi. Sivil yolcu taşıma ücretine yüzde 15 ve indirimli yolcu taşıma ücretine ise yüzde 25 zam yapıldı. Yine 80 trilyonluk 2017 yılı bütçesine banka hesabında bulunan 9 trilyonun ek bütçe kapsamında bütçeye eklenmesi görüşüldü. Maddeye Ak Partili Meclis Üyeleri red oyu verirken, çoğunluğun oyuyla kabul edildi. 2017 yılı bütçesi maddenin kabul edilmesiyle birlikte 89 trilyona çıkartıldı.

Gündeme bir madde eklendi

Yoklama ile başlayan toplantı iki oturumda gerçekleştirildi. Toplantının ilk oturumunda gündeme bir madde eklendi. 2017 mali yılı ek bütçe talebi ile ilgili konu 19.madde olarak gündeme alındı. Gündemin birinci maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürü ve Veteriner İşleri Müdürü atanması ile ilgili Meclise bilgi verildi.

6 madde İmar Komisyonu’na havale edildi

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1201 ada, 1 parsel nolu 3298,13m2 yüzölçümlü, sahibi Bartın Belediyesi adına kayıtlı taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi, gündemin üçüncü maddesinde yer alan Orduyeri Mahallesi, tapuda 32 ada, 26 parsel ile 14 parselde imar plan değişikliği talebinin görüşülmesi, , gündemin dördüncü maddesinde yer alan Şiremirtabaklar Mahallesi, tapuda 210 ada, 1 ve 8 parselde Özel Yurt amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planının görüşülmesi, gündemin beşinci maddesinde yer alan Çamaltı Köyü, tapuda 101 ada, 3 parselde Özel Okul amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planının görüşülmesi, gündemin altıncı maddesinde yer alan Karasu Köyü, tapuda 120 ada, 12 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebinin görüşülmesi ve gündemin yedinci maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 32 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebinin görüşülmesi ile ilgili maddeler İmar Komisyonu’na havale edildi.

Zamlar 2018’de uygulanacak

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Belediyemiz Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde bulunan işyerleri için, 2018 yılı kira bedeli artışlarının belirlenmesi talebi görüşüldü. Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebi değerlendirildi. Sivil yolcu taşıma ücretine yüzde 15 ve indirimli yolcu taşıma ücretine ise yüzde 25 zam yapıldı. 2016 yılı aralık ayında gerçekleştiren Meclis toplantısında sivil yolcu taşıma 1.75 TL’den 2.00 TL’ye ve indirimli yolcu taşıma ise 1.25 TL’den 1.50 TL’ye çıkartılmıştı. Bu yıl da sivil yolcu taşıma ücretleri 2.00 TL’den 2.50 TL’ye çıkartılırken, indirimli yolcu taşıma ücretine ise 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkartıldı. Zamla ilgili maddeye AK Parti ve CHP grubu red oyu verirken, MHP grubunun oyuyla kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Mazota ve yedek parçaya önemli oranda zamlar geldi. Biz iktidarın bu zamlarından daha düşük zamlar vermiş olduk” dedi.

1 adet yola isim belirlendi

Gündemin onuncu maddesinde yer alan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesinde Türbeyolu Caddesine bağlı bulunan 1 adet yola Sokak ismi verilmesi talebi görüşüldü. Oy birliğiyle sokağın ismine 280.sokak adı verildi. Gündemin onbirinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 467 ada, 17 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, gündemin onikinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 679 ada, 16 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, gündemin onüçüncü maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 360 ada, 27 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede A ve B ile gösterilen kısımların yoldan ihdası talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

İmar plan değişikliği

Gündemin ondördüncü maddesinde yer alan Esentepe Mahallesi, tapuda 935 ada, 2 parsel no’ da kayıtlı taşınmazda imar plan değişikliği talebi ile ilgili İmar Komisyonu’nun olumsuz raporu kabul edildi. Gündemin onbeşinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Karasu Köyü, tapuda 166 ada, 8 parsel nolu taşınmazda Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planının yeniden onaylanması talebi onaylandı. Gündemin onaltıncı maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 56, 57, 58, 59, 60, 62 parsel nolu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebi, gündemin onyedinci maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 176 ada, 16 nolu parselin Belediyemize hibe edilmesi talebi ve gündemin onsekizinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlimiz Hürriyet Mahallesi, tapuda 1417 ada, 2 parseldeki plan değişikliği talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bartınlı Ressam Erkan Geniş parsel hibe etti

Maddelerin oylanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “gündemin onyedinci maddesinde yer alan İmar Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesi, tapuda 176 ada, 16 nolu parselin Belediyemize hibe edilmesi talebi kabul edildi. Bu maddenin kabulü ile Bartınlı Ressam Sayın Erkan Geniş’in hibe ettiği parselde müze yapılması için çalışma yapılmasının önü açıldı. Hamam Sokağı üzerinde bulunan binanın bir bölümünü müzeye dönüştüreceğiz” dedi.

2017 yılı bütçesine 9 trilyon ilave edildi

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde gündemin 19.maddesinde yer alan 2017 mali yılı ek bütçe talebi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclisin ilk oturumuna ilgili maddenin değerlendirilmesi için ara verildi. İkinci oturumda da madde AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna rağmen kabul edildi. 80 trilyonluk 2017 yılı bütçesine banka hesabında bulunan 9 trilyon ek bütçe olarak eklendi. Maddenin kabul edilmesiyle birlikte 2017 yılı bütçesi 89 trilyona çıkartıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535