• BIST 9524.59
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Özel İdare’nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı

Bartın Valisi Sinan Güner, İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının 5. Birleşimine katılarak İl Özel İdaresi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu üzerine bir sunum yaptı.
Özel İdare’nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı

Bartın İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarını tamamladı. 5. birleşime Meclis Başkanı Kenan Dursun ve Meclis üyelerinin yanı sıra yasa gereği Vali Sinan Güner de Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapmak için katıldı. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Bakan Dursun, 10 gündem maddesinin karara bağlanarak 7 dosyanın da havalelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Dursun, 5302 sayılı özel idare kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu hatırlatarak özetle şunları ifade etti: “Mahalli İdareler Seçimleri ile 2019 yılının Nisan ayında göreve gelen 7. dönem Meclisimiz geride bıraktığı 23 aylık sürenin her bir gününü elbette güllük gülistanlık geçirmedi. Bu konuda bazen siyasi bazen de idari zorluklar yaşandı ki bu işin doğası gereği… Ama bu konuda ortak paydamız her zaman Bartın’ın gelişmesini ön planda tutmak oldu. O nedenle 7. dönem Meclisi büyük bir gayret ve samimiyetle yürütmüş olduğu bütçe çalışmalarında her şeyden önce hizmet bekleyen tüm kesimlerin güvenini sarsmadan, Mecliste onaylanan tüm programlara sahip çıkmıştır, bundan sonra da çıkacaktır. Bunun için tüm üyelerimizi kutlamak kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu arada başta Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı projesinde bugün gelmiş olduğunuz noktadan gurur duyduğumuzu da bir kez daha ifade etmek ve buna katkısı olan başta Sayın Valimiz ve AK Parti Milletvekilimiz olmak üzere herkese destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Güner, Özel İdarelerin önemine değindi

Dursun konuşmasının ardından Vali Güner’i, yasa gereği, 2020 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye davet etti. 2005 yılında çıkartılmış olan 5302 sayılı yasayla İl Genel Meclisleri’nin yerel parlamenter hüviyetine kavuşturularak Özel İdarelerin en üst karar organı olmalarının sağlandığını anımsatan Güner, Özel idareler bu anlamda yerel temsilcilerinin de katkıları ile yasayla birlikte güçlendirilmiş olan yapılarıyla 16 yıldır ülkemizin gelişmesine çok önemli katkı sağladığını savundu. Vali Güner, bu kapsamda Bartın Özel İdaresi&nin de İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza attıklarını dile getirdi ve “Ben de bu vesileyle bu çalışmalara katkı sağlamış olan tüm Meclis üyelerine ve Özel İdare personelimize teşekkür etmek istiyorum” dedi. Vali Güner Faaliyet Raporu ile ilgili olarak ise özetle şu bilgileri paylaştı:

Rakamlarla 2020 yılını anlattı

“Tahmini 55 milyon TL olarak belirlenmiş olan 2020 yılı bütçesinin yatırımlara ayırılan payı bütçe içerisindeki diğer kalemlere oranla yüzde 45. 2020 bütçesi içerisinde en büyük pay ‘yol ve ulaşım hizmetleri’ ile ‘eğitim yatırımları’na ayrıldı. Bu kapsamda 2020 yılında Özel İdaremizin kaynağında 54 milyon 846 bin 787,27 TL gelir gerçekleşerek yüzde 99,72’lere ulaştı. Dış kaynağı ise 54 milyon 746 bin 71,49 TL oldu. İç ve dış kaynak toplamı da 109 milyon 592 bin 858,76 TL olarak gerçekleşti.

110 projenin 104’ü gerçekleştirildi

Ayrıca İl Özel İdaremizin 2020 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında toplam 110 adet faaliyetimiz bulunmaktadır. Hedeflenen bu projelerden; 104 adedi, ki bunlara devam eden işler de dahildir, gerçekleştirilmiş, 6 adet faaliyet ise; iptal edilmesi, tasfiye talepleri, talep bulunmaması, ödenek yetersizliği ve bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından alınan izin ve onayların süre gecikmeleri sebebiyle tamamlanamamıştır. Yılsonu itibariyle; gerçekleşen proje oranı yüzde 94.54, gerçekleşemeyen proje oranı ise yüzde 5,46 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca; 31 adet dış kaynak projemizden 4 tanesi Bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından aktarılan kaynak ile yapılmış, 27 adedi çeşitli nedenlerle yapılamamıştır.” Vali Güner, değerlendirmelerinin ardından Meclis toplantısından ayrılırken, verilen kısa aranın ardından İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin ve birim müdürleri, faaliyet raporuna ilişkin ayrıntılı sunumlar gerçekleştirdiler. Sonrasında Meclis üyelerinin işari oyuna sunulan 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliği kabul edildi.

• Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.