• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Öztekneci, SGK İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi

Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ekrem Öztekneci, beraberinde İşveren Şefi Ufuk Şahin ile birlikte Ajans Bartın Kurucusu ve Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin’i ziyaret etti.
Öztekneci, SGK İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi

Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kurumu Ekrem Öztekneci, beraberinde İşveren Şefi Ufuk Şahin ile birlikte Ajans Bartın Kurucusu ve Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin’i ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette İl Müdürü Öztekneci, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ Projesi, ‘Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi’ Projesi ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgiler verdi.

Bartın’da 3500 kişiye istihdam sağladık

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ Projesi kapsamında Bartın’da 3500 kişinin istihdam edildiğini belirten Öztekneci; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ projesi kapsamında ilimizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘milli seferberlik’ çağrısı karşılığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının istihdam ve çalışma hayatıyla ilgili ‘istihdamın nasıl artırılacağı ve çalışma hayatındaki sorunların nasıl giderileceğine dair bir seferberlik kampanyasıdır. Bu kampanyayı Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Konya’da başlattı. O tarihten itibaren de Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Artı istihdam sağlayan her işverene teşvik sağlandı. Bartın’da 3500 kişiye istihdam sağladık” dedi.

Kayıt dışı istihdamla mücadeleye devam

‘Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi’ Projesinin kayıt dışı istihdamla mücadelede büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Öztekneci; “Proje, sosyal güvenlik konusunda bilincin artırılması, denetimin etkin hale getirilmesi ve kayıt dışı istihdamla mücadelede yeni politikalar üretilmesi amacıyla rehberlik, denetim ve bilinçlendirme konularını içeren 14 ana faaliyetten oluşuyor. Kayıt dışı istihdamla her zaman olduğu gibi bundan sonra da yoğun şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Aylık 53.32 TL’ye Genel Sağlık Sigortası

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili de bilgiler veren Öztekneci,  şu ifadeleri kullandı; “Herhangi bir işte çalışmayan, anne bana veya eşinden dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan kişiler aylık 53.32 TL’ye Genel Sağlık Sigortasından faydalanabiliyorlar. Vatandaşlarımızın bu primi ödeyip ödemeyeceği yaşadığı eve giren gelire göre belirleniyor. Eğer eve giren kişi başı gelir asgari ücretin üçte birinden az ise primleri devlet ödüyor. Fazla ise bu kez herkes kendi primini ödüyor. Genel Sağlık Sigortasında dünya ülkelerinin ulaşamadığı düzeye ulaştık. Şu anda Amerika’nın dahi üstesinden gelemediği ve geri çektiği bu projeyi biz başarıyla uyguladık. Çok büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. Türkiye Vatandaşı olup da Genel Sağlık Sigortası olmayan hiçbir vatandaşımız yok.

Öğrencilere müjdeli haber

Vatandaş işten çıktıysa eğer 100 gün Genel Sağlık Sigortalı oluyor. Çalışmasa bile bu sigorta yapılıyor.  Burada sorunu liseyi bitirip üniversiteyi kazanamayan gençler ile üniversiteden mezun olup bir iş bulamayanlar yaşıyordu. Çünkü okul hayatı devam etmediği için gelir testine girmeleri ve prim ödemeleri gerekiyordu. Bu gençler için çıkartılan düzenleme ile büyük bir kolaylık da hayatımıza girmiş oldu. Bu gençlerin mezun olduktan sonra iki yıl boyunca sağlık primlerini devletin karşılaması konusu hüküm altına alındı. ‘Ben bu parayı ödeyemiyorum. Maddi durumum iyi değil’ diyen vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşmada gelir testine gidiyor. Gelir düzeyleri düşük olduğu tespit edilirse bu kişilerin Genel Sağlık Sigortasını devlet ödüyor.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535