• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Parti suçu işliyor’

CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın İl Başkanlığı’na karşı maddi destekte bulunmadığı ve uyum içerisinde çalışılmadığı yönünde basında yer alan eleştirilerine tepki göstererek, “Parti suçu işliyorlar” dedi.
‘Parti suçu işliyor’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Mehmet Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın İl Başkanlığı’na yönelik gazetelerde yer alan eleştirilerine tepki gösterdi. İl Başkanlığı’na karşı maddi destekte bulunmadığı ve uyum içerisinde çalışılmadığı yönünde yerel basında yer alan açıklamalarla parti suçu işlendiğini belirten İl Başkanı Arslan,  “Merkez İlçe ve İl Başkanlığının bütçeleri Genel Merkezden ayrı ayrı geliyor. Harcamalarımızı da gelen bütçeye göre yaparız. Parayı yetiremiyorsanız harcamalarınızın bütçesini doğru yapmamışınız demektir. Bizim bütçemizde ilçelere yapılacak yardımlar falan yazmıyor. Çünkü bizim yardım yapma şansımız yok. Benim uyumlu olduğumu herkes bilir. İl Başkanlığı Bartın’ın bütün ilçelerinin başkanıdır. Bizim direktiflerimiz doğrultusunda çalışması gereken kişilerin bu uyumsuzluğu çözmek için il yönetimini eleştirmeleri yanlıştır. Ne zaman bir konu ile ilgili yardım istediler de etmedik? Bu şekilde söylenmesi beni rahatsız etti. Bir ilçe başkanının il başkanını gazetelerde eleştirmesi parti suçudur. Bu tür açıklamalarına rağmen ben her zaman kapımı açık tuttum” dedi.

Ne zaman yardım istediler de etmedik?

Merkez İlçe Başkanlığı’nın İl Başkanlığı’na yönelik uyumlu çalışamıyoruz eleştirisine de yanıt veren Arslan; “Benim uyumlu birisi olduğumu herkes bilir. Kapımın herkese açık olduğunu bilmeyen yok. 65 yıllık bir işletmenin sahibiyim. 65 yıldır çalışan bir işletmede her şey dört dörtlük yürüyorsa benim uyumsuz olduğumu söyleyen kişilerin kendilerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde birlikte çalışmak zorunda olduğumuz kişinin uyumuna bakmanıza gerek yoktur. Herkes görevini yapacaktır. İl Başkanlığı Bartın’ın bütün ilçelerinin başkanıdır. Bizim direktiflerimiz doğrultusunda çalışması gereken kişilerin bu uyumsuzluğu çözmek için il yönetimini eleştirmeleri yanlıştır. Ne zaman bir konu ile ilgili yardım istediler de etmedik?” diye konuştu.

İl ve Merkez İlçe bütçeleri ayrı

Merkez İlçe Yönetimine İl Yönetimin maddi yardım yapmadığı yönünde eleştirileri yersiz bulan İl Başkanı Arslan; “Biz maddi yardımda bulunma kurumu değiliz. Bizim ve ilçelerin bütçesi bellidir. Genel Merkez yardımları ile ve merkez ilçeye ayrı ayrı gelir. Bunu bütçe yaparak giderlerimizi yazarız. Bunun doğrultusunda da para gelir. Harcamalarımızı da buna göre yaparız. Parayı yetiremiyorsanız harcamalarınızın bütçesini doğru yapmamışınız demektir. Çünkü tahmini bütçe istenir. Tahmini bütçe doğru yapılmadıysa ve gelen paraları doğru bir şekilde harcayamadıysanız bir başka kurumun bütçesini bozarak yapamazsınız. Bizim bütçemizde ilçelere yapılacak yardımlar falan yazmıyor. Çünkü bizim yardım yapma şansımız yok” dedi.

Binanın giderlerini biz karşılıyoruz

Arslan; “Genel Merkez yardımları ve üye aidatlarıyla ayakta duruyoruz. Kaldı ki üye aidatları da ilçeye yatıyor. Böyle olduğu halde biz yine de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. İl binasında Merkez İlçe ile birlikte oturuyoruz. Senelerdir bu böyle. Son dönemde bu arkadaşımızın başkan seçildiği günden itibaren bu binanın çalışan, elektrik, yakıt, telefon ve internet giderlerinin tamamı İl başkanlığı tarafından karşılanıyor. Aslında ilçenin buna katkı vermesi gerekiyor. Çünkü bütçelerinde vardır. Biz bunu bile sorun etmezken bu şekilde söylemesi hoş olmuyor” şeklinde konuştu.

Paranın hesabını iyi yapmanız gerekiyor

Merkez İlçe Başkanlığı döneminde mevcut bütçe ile Hasankadı ve Kozcağız belde binalarının çekip çevrilebildiğini söyleyen Arslan; “Ben Merkez İlçe Başkanlığı yapmış birisiyim. Ben bu tür laflara gelmem. Bu bütçeyi ben de kullandım. Bu bütçe ile ben Hasankadı parti binamızın borcunu da ödedim. Kozcağız’da da binamız vardı orayı da ödüyordum. Geçmişe dönük Kozcağızla ilgili her türlü araştırmayı yapabilirsiniz. Paranın hesabını iyi yapmanız gerekiyor. Paralı olmanız gerekmez. Elinizdeki mevcuda göre harcama yapmak zorundasınız. Ben çıkıp bugün borçlanabilirim. Ancak herkes çıkıp da öyle rahat rahat borçlanamaz. Herkes dönüp şöyle bir kendine baksın. Çıkıp da borçlanabilecekler mi? Bu şekilde söylenmesi beni rahatsız etti. Benim İl Başkanlığım dönemimde bir tane alacaklı kapımıza gelmedi. Bir ilçe başkanının il başkanını gazetelerde eleştirmesi parti suçudur. Ama ilişkilerin bozulmaması anlamında bizler çok fazla önemsemedim. Kapımı hep açık tuttum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535