• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

 “Projelerimiz kente kimlik kazandıracak”

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan şeffaf, dürüst ve halkını düşünen bir anlayışla Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu ifade ederken projelerinin de Bartın’a kimlik kazandıracak nitelikte olduğunu söyledi.
 “Projelerimiz kente kimlik kazandıracak”

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan şeffaf, dürüst ve halkını düşünen bir anlayışla Bartın Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu ifade ederken projelerinin de Bartın’a kimlik kazandıracak, ayağı yere basan ve uygulanabilir nitelikte olduğunu söyledi. En büyük hayalinin yarınlara ve çocuklara güzel bir şehir bırakmak olduğunu söyleyen CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan şeffaf, dürüst ve halkını düşünen bir anlayışla Bartın Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu ifade ederken projelerinin de Bartın’a kimlik kazandıracak, ayağı yere basan ve uygulanabilir nitelikte olduğunu kaydetti.

Herkesin huzurunda söz veriyorum

Yerel yönetim anlayışında başarılı olunabilmesi için vizyon ve misyon kadar sevgi, saygı, hoşgörülü olmanın da gerektiğini söyleyen Arslan projeleri hakkında da bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi; “Çocuklarımıza güzel bir şehir bırakmak en büyük hayalimiz. İstiyoruz ki halkımızın yüzü gülsün. Şehir yönetiminde herkesin söz hakkı olsun. Kararlar ortak aklın ürünü olsun. Şehrimiz Türkiye’de tanınsın. Yöresel ürünlerimiz ülkemizin dört bir yanına ulaşsın ve hepimizin övünç kaynağı olsun. Güzel yürekli insanların güzel şehri Bartın’da Belediye Başkanlığına talip olurken bu düşüncelerimi hep öncelikli tuttum. Bartın halkının bizleri görevlendirmesi durumunda şahsım ve partim adına şeffaf, dürüst ve halkını düşünen bir anlayışla Belediye Başkanlığı görevi yürüteceğime herkesin huzurunda söz veriyorum.

Projelerimiz kentimize kimlik kazandıracak

Bartın’ın dayanışmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bartın’ın her şeyden önce ortak akla ihtiyacı var. İşte bu nedenle şehrimizle ilgili önemli kararlarda halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerine başvuracağız. Dürüst ve şeffaf olacağımızın da sözünü veriyoruz. Vatandaşlarımız 31 Mart’ta kendini düşünenlere değil halkını düşünenlere oy verecek. Bartın’da yeni bir anlayış başlayacak. O anlayışın temelinde kendini değil halkı düşünmek yer alacak.Halkımızın karşısına çıkarken hazırladığımız projelerimizin kentimize kimlik kazandırmasını arzu ettik. Hazırladığımız her bir projemizde şehrimizin yarınlarını düşündük. Çocuklarımıza doğası korunan, imkanları artan bir şehir bırakmayı hedef noktamıza koyduk.

Kent planı

Hazırladığımız ve halkımızın bilgisine sunduğumuz bir kent planı var. Bu kent planıyla her mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm olacak semt evleri tasarladık. Nitelikli yaşam ve oyun alanları oluşturma noktasında da her mahallenin eşit imkanlara kavuşmasını hedefledik. Her mahallede nitelikli yaşamı geliştirici, çocukları güven içinde oyun oynarken ailelerin de konforlu vakit geçirebilmesini düşündük. Çocuklar için oyun alanlarının dışında ders çalışma, öğrenme alanları ve açık hava spor sahaları tasarladık. Ekmek, sebze, meyve gibi ürünlerinde satışlarının yapılabileceği alanları da içinde barındırarak halkın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladık. Kullanılmayan alanların halkın kullanımına açılmasının yanı sıra Bartın genelinde alternatif yollar planladık. Ulaşım planlamasında çevreci bir alternatif olan bisikleti baş rolde tuttuk. Kentin otopark sorununu yer altı-yer üstü otopark çözümleri ile Bartın için problem olmaktan çıkarmayı hedefledik. Irmağımızı da kent içi bir ulaşım aracı olarak değerlendirdik. Toplu taşımada da ortak durak sistemi ile halkın kendi araçları dışında kullanabilecekleri ulaşım çözümü sunmayı ve trafik sorununun azaltılmasını amaçladık.

Atatürk Kent Park

Şehrimize kimlik kazandıracak projelerimizin başında ise Atatürk Kent Park projesi yer alıyor. Mevcut fidanlık alanının potansiyelini ortaya çıkaran çok yönlü bir proje hazırladık. Irmak üzerinden geçecek köprü ile her noktadan ulaşımın sağlanabileceği fidanlık alanında ırmak kenarı dinlenme alanları, koku ve renk bahçeleri, iskele seyir terası, sandal barınakları, akvaryum köprü, kafeler, amfi oturma-dinlenme alanları tasarladık. Çok yönlü bir kent parka dönüştürülecek fidanlık alanında spor sahaları, çocuk oyun alanları, kır düğün alanı, üretim yapılacak bostan ve organik ürün pazarı, çocuklarımızın dalından meyve koparabilecekleri meyve bahçeleri düşünerek Bartın’a kimlik kazandıracak bu projemizi ortaya çıkardık.

Cumhuriyet Meydanı

Bartın’ın kentsel ve kültürel odak alanlarının en başında gelen Cumhuriyet Meydanı projemiz için düşündüğümüz Çağdaş Sanatlar Merkezi Bartın halkının ihtiyaç duyduğu kültür, sanat ve eğlence merkezi ihtiyacını bir arada karşılayacak. Cumhuriyet Meydanını ağaç altı oturma alanları ile donatırken trafik ve otopark sorununa çözüm içinde meydanın altına 400 araçlık otopark yapılmasını planladık.

Çağlayan piknik alanı

Kentimizin nitelikli rekreasyon alanlarının başında gelen Çağlayan piknik alanının düzenlenmesi konusunda yeşil dokunun ve ırmağın doğal güzelliğinin korunmasını sağlayarak piknik alanları, balık tutma iskeleleri, ırmağın sığ kesiminden karşıya geçişi için görünmez köprü ve köprü devamında bir seyir terası planladık. Bir cazibe alanı olarak ilgi çekecek bu alandaki ahşap terasları oturma-dinlenme ve seyir amaçları dışında muhteşem manzarasıyla fotoğraf çekim noktaları olarakta kullanılabilecek. Irmak üzerinde deniz bisikleti ile tur yapabilme ve çeşitli spor faaliyetlerini de projemize dahil ederek halkımızın suyla temas edebilmelerine olanak sağlamayı amaçladık.

Arasta Çarşı AVM

Tarihi kent dokusunun bir parçası olan merkez çarşı, tarihi ve kültürel değerini korumakta olup ticaret işlevini günümüzde de yerine getirmektedir. Çarşının kentin yoğun kullanılan alanlarından olması, farklı hava koşullarına ve farklı ihtiyaçlara adapte olmasını gerektirmektedir. Bartın’ın her mevsim yağış aldığı düşünülerek halkın her mevsim konforlu bir şekilde alışveriş yapmalarına olanak sağlayan üst örtü planlanmıştır. Bu üst örtü altında yeşil alan ve oturma birimleri de yer almaktadır. Şeffaf bir malzeme ile pergolanın birlikte düşünüldüğü üst örtü alanın açık hava karakterini korurken yağmur için kullanıcılara güvenli alan sağlayan bir çözüm olacaktır.

Ahmet Baran Sanat Sokağı

Şehirlerine değer katan sanat ve sanatçıları desteklemek belediyelerin sorumluluklarından biridir. Zanaatkarların da ekonomik olarak fayda sağlayacakları, üretilen değerlerin halk ile buluşacağı Ahmet Baran Sanat Sokağında; kültür sanat aktivitelerinin Bartın halkı ile buluşacağı etkinlik alanları, sergi ve açık hava sineması tasarladık. Santral Sokakta bulunan sanat evi ile ırmağı birbirine bağlayan bu sokak üzerinde farklı amaçlar için kullanılabilecek kent mobilyaları tasarlanmıştır. Sokağın sonunda yer alan iskele ile sanat sokağına ırmak üzerinden de ulaşım olanağı düşünülmüştür.

İnkumu İskele

İnkumu, Bartın halkının yaz sezonunda kullandığı iki plaja sahiptir. Bartın’ın geçmişinde var olan İnkumu iskelesi düşünülerek önerilen yeni iskele ile İnkumu’na alternatif ulaşım imkanı sağlanacaktır. İnkumu iskelesi iki plajın orta noktasında kara yolu bağlantısına dik gelecek şekilde konumlandırılmış, plaj kotunu takip eden iskele ile alan bölünmeden bağlanmıştır. Tekne ve sandalların dışında halkın kullanımı da amaçlanarak tasarlanan iskele üzeri basamaklar vatandaşların suyla temasına imkan sağlayacaktır.

Projelerle şehre, sosyal belediyecilikle vatandaşımıza dokunacağız

Bu projelerimizin dışında kentin ihtiyacı olan alanlarda da mutlaka çalışmalarımız olacak. Biz bu sözleri verdik sadece bunları yapacağız diye bir şey yok. Her şeyden önce Bartın’ın trafik sorununu, imar sorununu çözeceğiz. Şehrimize projelerle dokunurken halkımıza da sosyal belediyecilikle dokunacağız. Musluklardan akan suyu içilebilir hale getirmenin sözünü veriyoruz. Üstelik göreve başlar başlamaz suda yüzde 40 indirim uygulayıp halkımızın yanında olduğumuzu göstereceğiz. Dar gelirli emeklilerimize aylık 150 TL olmak üzere yıllık 1800 TL Market desteği sağlayacağız. Yeni doğan bebek yardımıyla anne baba olmanın sevincini yaşayan vatandaşlarımızın yüzüne bir gülümseme de biz ekleyeceğiz. Ayrıca dar gelirli ailelerimizin çocukları için her eğitim-öğretim yılında kırtasiye ve giyim yardımında bulunacağız. Hiçbir anne baba ekonomik gücü olmadığı için evladına karşı mahcubiyet yaşamayacak. Ve hiçbir yavrumuz okuluna boynu bükük başlamayacak.

Belediyecilik anlayışını değiştireceğiz

Biz Bartın’da belediyecilik anlayışını değiştireceğiz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bizimle kardeş belediye olma sözü var. Bartın Irmağını turizme kazandırma noktasında ve farklı projelerimizde Türkiye’nin marka kenti Eskişehir yanımızda olacak. Her şeyden önemlisi halkımızla iç içe ve gönül gönüle olacağız. Seçimden seçime değil her zaman halkını düşünen belediyecilik anlayışını Bartın’a kazandırıp halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Halkımızın desteği ile Bartın’da Mart’ın sonu bahar olacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535