• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Protokol eşleri kahvaltıda buluştu

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle seçilmiş kadınlar ve seçilmişlerin eşlerine yönelik kahvaltı programı düzenledi.
Protokol eşleri kahvaltıda buluştu

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda seçilmiş kadınlar ve seçilmişlerin eşleriyle bir araya geldi. Kahvaltı programına AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya’nın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın eşi Saadet Akın, Belde ve ilçe belediye başkanlarının eşleri, İl Genel Meclis Üyelerinin eşleri, Bartın Belediye Meclis Üyelerinin eşleri, AK Parti Teşkilat mensupları, kadın kolları yönetimi, muhtarlar ve basın katıldı.

Ailelerimizin temel direkleri

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya; “Bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediğimiz kahvaltı programına hepiniz hoş geldiniz. Dedik ki Bartın’ın seçilmişleri var. Ama seçilmişlerinin arkasında da güçlü kadınlar var. Onlarla bu programda buluşalım istedik. Biliyorsunuz ki kadınlar toplumsal hayatın olduğu kadar evlerimizin de, ailelerimizin de temel direkleridir. Dönemimizde de kadınlara hak ettiği değeri verdik ve gelişen ülkemizde rollerini de güçlendirdik. İş gücü katılım oranlarını arttırdık. Aynı zamanda pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın erkek fırsat eşitliği komisyonuna öncülük ettik. Yine kadınlarımız ile ilgili kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini getirdik” dedi.

Ülküde birlik olunca ülkede de birlik oluyor

Kurtkaya; “Dini inançları yüzünden ayrımcılığa uğrayan ayrıştırılan ya da başörtüsü yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanan ya da kamu kurum ve kuruluşlarda çalıştırılamayan kadınlarımızın hem eğitim özgürlüklerini hem de çalışma haklarının kazanılmasını sağladık. Yine kadına şiddetle mücadelede töre ve namus cinayetlerinin engellenmesine yönelik kanun düzenlemelerini gerçekleşirdik. Kızlarımızın okullaşma oranını arttırdık ki sivil toplum kuruluşlarımızla beraber bunun için “Kardelenler Baba Beni Okula Gönder, Kızlar Haydi Okula” projeleriyle temel eğitime destek verdik. Yani bir bağlamda kadınlarımızı hem siyasal anlamdan hem sosyal anlama, eğitimden ekonomiye kadar güçlenmelerini sağladık. Bugün kadınlarımız dünden daha güçlü olduğu gibi bugün burada ülküde birlik olunca ülkede de birlik oluyor” diye konuştu.

Her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır

Asıl olanın vatan ve millet olduğunu söyleyen Kurtkaya; “Bizim için asıl olan da sevdası olduğumuz vatanımız ve bu aziz milletimizdir. Birilerinin Amerika’sı Pensilvanya’sı olabilir. Birilerinin Almanya’sı olur. Birilerinin Yunanistan’ı olur ancak bizler için milletini seven bayrağını seven vatanını seven devletini seven bizler için ülkemizden başka Türkiye’mizden başka bir yer yok. Biliyorsunuz ki ülkemizi bölme ve parçalama yok etme girişiminde olanlar var. Onun hayalini yaşayanlar var ki bizlerde biliyoruz onlara karşı şehadet şerbetini içmenin en büyük mertebe olduğunu tekrardan hatırlatmak istiyorum. O yüzden vatanımızın her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” diyenlerin olmuştur” dedi.

Kadınlar olarak müsaade etmedik

Kurtkaya, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehitlerimizin ruhları da bu vatanın üzerinde gezinmektedir. 15 Temmuz’da tekrardan gördük. Nene Hatun’un ruhu, Şerife Bacı’nın ruhu, Osman Çavuş’un ruhu, aynı zamanda Ulubatlı Hasan’ın ruhu, Ömer Halisdemir, Gülşah Güler, Zeynep Sağır, Cennet Yiğit, Abdullah Tayyip Kolçak gibi şehitlerimizin ruhlarında tekrar hayat buldu. Bizler vatanımızın bölünmesine ve yok olmasına buradaki kadınlar olarak da müsaade etmedik ve etmeyeceğiz de. Eğer öyle bir girişim olursa da işte bu şehitlerimizin ruhları da Rabbim nasip ederse bizlerde hayat bulacak.

Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum

Buradaki kadınlarımızın hiçbiri kenara çekilip kıyısından köşesinden etrafa bakan kadınlar değil. Bir nebzede olsa kendi çapında Bartın’ı geliştirmek için vatanımıza hizmet etmek için mücadele eden kadınlar. Bu yüzden hepinizi ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum. Bu kahvaltı programını da bu yüzden düzenledim. Hepinizin bu yükselişte bu hizmette emeği var. O yüzden bu programa katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bartın’ın gururu belirli bir zümreye hizmet etmekle ya da parayla pulla olmuyor. Çalışmakla Bartınlıya Bartınlı hemşerilerime vatanıma milletime hizmet etmekle oluyor. Tekrardan sizleri tebrik ediyorum. Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.”

Kadın olmadan asla olmaz

Kurtkaya’nın konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, şehit annelerinin ve eşlerinin 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı. Akmaz; “5 Aralıkta kadına verilen seçme ve seçilme hakkı dolaysıyla yaptığımız programın bu ikincisi oluyor. Bu tür etkinlikler kadınlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması adına önemlidir. Ben Sayın Başkanımıza bu vesileyle bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Kadın olmazsa olmaz. Çünkü kadın ailedir. Kadın annedir. Kadın gelecektir. Kadın gelecek neslin yetiştiricisidir. Kadın olmadan asla olma z diyorum. Ben öncelikle şehit annelerinin ve eşlerinin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Sonrasında da tüm bayanların Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535