• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

PTT 177. yıldönümünü kutladı

Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) kuruluşunun 177. yıldönümünü kutlamak için tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi. PTT Başmüdürü Taşpınar, PTT Merkez binasında faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.
PTT 177. yıldönümünü kutladı

PTT'nin 177. kuruluş yıldönümü Bartın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. PTT Başmüdürü Halit Taşpınar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi. PTT Başmüdürü Taşpınar, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı PTT Merkez binasında gerçekleştirdi. Açıklama sırasında PTT Merkez Müdür Vekili Mustafa Kale ve İdari Birimler Müdür Vekili Meliha Önder de hazır bulundu. Törende PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, ilk posta teşkilatının Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Posta Nezareti olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

Halkımızın teveccühüne mazhar oldu

Taşpınar, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yaşamakta olduğumuz çağda değişim olgusunun, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hemen her alanda ve her geçen gün etkisini artırdığı aşikardır. Bu bağlamda Kuruluşumuzun değişimi ve gelişimi yönünde atılan tüm adımlarda şüphesiz ki birlik ve beraberlik duygusuyla hareket eden değerli çalışanlarımızın katkısı büyüktür. 177 yıldır yüce milletimizin hizmetinde olan kuruluşumuz hızla ilerleyen teknolojiyi kullanarak, değişen ihtiyaç ve gelişen piyasa şartlarında rekabet edebilmek için hizmet kalitesini yükseltmiş olup, her geçen gün sağlanan yeniliklerle halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur.

e-ihracat kapısı olacak

Bilindiği üzere 177 yıllık geçmişi ile köklü bir geleneğe sahip olan PTT A.Ş. Posta Hizmetlerini yürütmek üzere Posta Nezareti adı ile kurulmuş ve zamanla gelişerek milli bir kuruluş durumuna gelmiş olup, Posta ve Kargo Taşımacılığı başta olmak üzere; -Bankacılık, -Sigortacılık, -E-Ticaret, -Lojistik gibi alanlarda başarılı faaliyetler göstererek bir Holding yapısına ulaşmıştır. 4500'ü geçen iş yeri sayısı ve 40,000'i geçen insan kaynağı ile vatandaşlarımıza özveri ile en iyi şekilde hizmet vererek ve her yıl farkındalık oluşturarak karlı bir büyüme sağlayan PTT A.Ş. bugün aynı zamanda yürütmekte olduğu Dünya Posta Konseyi Başkanlığı ile Dünya Posta Sektörüne de yön vermekte ve sektörün gelişimine liderlik etmektedir. Bugün PTT A.Ş. aynı zamanda E-Ticaret alanında da lider konumunda olup, Şirketimiz "e-PTT AVM.com" internet platformu ile dünya ticaretinde etkili bir duruma gelmeyi hedeflemekte, KOBİ'lerin ve perakente tedarikçilerinin e-İhracat kapısı olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Kargomat 7/24 hizmete girecek

Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip olan Şirketimiz vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda daha kaliteli hizmet üretmek ve sunmak için yeni projeler geliştirmekte olup, son olarak Bartın İl Sınırlarında her noktada hizmet verme Özelliğine sahip gezici (Mobil) bir Ptt Şubesi hizmete verildiği gibi yakında Bartın Üniversitesinde hizmete verilmesi planlanan "Kargomat 7/24" cihazı ile de haftanın 7 günü ve günün 24 saatinde kargo-kurye teslimleri yapılmaya başlanılacaktır. Ayrıca, gerçek ve tüzel kişilerin belirledikleri objelerin pul şekline dönüştürüldüğü "Kişisel Pul" hizmetimiz de giderek yaygınlaşmakta olup, müşterilerimiz yaptırdıkları kişisel pullarını sevdiklerine hediye olarak verdikleri gibi PTT'den postaya verdikleri bütün posta gönderilerini de kendi pullarını yapıştırarak gönderebilmektedirler. Önümüzdeki dönemde de geliştireceğimiz ve sunacağımız yeni ürün ve hizmetlerle PTT A.Ş. olarak hedefimiz vatandaşlarımızın müşterek tercih noktası olabilmektir.

Türkiye'nin en geniş otomasyon ağına sahiptir

Dünyada meydana gelen teknolojik gelişmeleri ve ülke ihtiyaçlarını yakından takip eden Kuruluşumuz, ülkemizin en ücra köşelerine hizmet götürme ilkesi doğrultusunda kendisini ve yapılanmasını gelişmelerin ışığında yenilemiş ve buna bağlı olarak Türkiye'nin en geniş otomasyon ağına sahip bir kamu kuruluşu haline gelmiştir. Bartın PTT Başmüdürlüğü olarak ilimizde 5 PTT Merkez Müdürlüğü (Bartın-Amasra-Kozcağız-Kurucaşile-Ulus), 6 PTT Şubesi (Çarşı-Çatmaca-Sanayii-Orduyeri-Üniversite-Hasankadı), 5 PTT Acenteliği (Arıt-Çakraz-Kumluca-Abdipaşa-Akçamescit), 7 PTTmatik cihazı ve 58 PTT personeli ile 23 taşeron firma personeli olmak üzere toplam 81 personel ile müşterilerimize hizmet sunulmakta olup, bugün itibari ile Kuruluş olarak Posta, Banka ve Lojistik ana başlıkları altında sunulan hizmetlerimizde başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmış bulunmanın onur ve kıvancını yaşamaktayız.

Ülkemize hayırlı olması temenni ederiz

Ayrıca Teşkilat olarak kendimizi her yıl yenileyerek günümüz şartlarına göre hizmet çeşitliliğimizi artırarak müşterilerimize hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Bu bağlamda Kurumumuzda yürütülen bazı çalışmalar aşağıda belirtilmiş olup (Ek-1) her geçen gün müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni ve güncel hizmetler oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. . . PTT ailesinin her ferdinin, geçmişte olduğu gibi gelecek yıllarda da aynı şevk ve heyecanla görevini yerine getirme gayreti içinde olacağına ve Teşkilatımızı her zaman daha ileriye taşıyacağına olan inancımız ile 177. kuruluş yıl dönümünün tüm PTT camiasına ve ülkemize hayırlı olması temenni ederiz.”

img_9864.jpgimg_9854.jpgimg_9861.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535