• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Rektör Uzun, 536 ders sorumlusuyla video konferansta bir araya geldi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 17 bini aşkın öğrenciye ‘Uzaktan Eğitim’ aracılığıyla canlı ders işleyen 536 öğretim elemanıyla video konferans yoluyla gerçekleştirdiği toplantılarla bir araya geldi.
Rektör Uzun, 536 ders sorumlusuyla video konferansta bir araya geldi

Yeni tip Koronavirüs (KOVİD 19) salgını nedeniyle ‘Uzaktan Eğitim’ sistemine geçiş yapan Bartın Üniversitesi, ülke genelinde eşzamanlı derslerin başarıyla işlendiği yükseköğretim kurumlarından biri oldu.  23 Mart 2020 Pazartesi günü Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’un açılış dersi ile başlayan uzaktan eğitimler, Bartın Üniversitesi’nin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsünde öğrenim gören öğrencilerinin yüksek katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda canlı sanal derslerdeki verimliliğin arttırılması amacıyla 536 ders sorumlusuyla video konferans yoluyla düzenlenen toplantılarla bir araya gelen Rektör Uzun, öğretim elamanlarıyla görüş alışverişinde bulundu.

“En büyük önceliğimiz öğrencilerimizin sağlığı ve eğitimdir”

Eğitim-öğretimi sekteye uğratmadan başarılı bir şekilde sürdüren Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) personeline ve öğretim elemanlarına teşekkür eden Rektör Uzun, “Başta öğrencilerimiz olmak üzere her birimizin varlığını, sağlıklı ve başarılı bir hayat sürmesini gaye edinen Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK), Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleriyle yüz yüze eğitime ara vermiş, bahar dönemi sonuna kadar uzaktan eğitim yoluyla derslere devam edilmesini kararlaştırmıştır. Bu noktada Bartın Üniversitesi olarak bizler de edindiğimiz tecrübeler ışığında hızlı bir şekilde harekete geçtik. Eğitime ara verilmesini içeren ilk kararın ardından çalışmalarımıza başlayarak 23 Mart 2020 Pazartesi günü tüm dersler için ‘Uzaktan Eğitim’ sistemine geçiş yaptık. 17 bini aşkın öğrencimize 536 ders sorumlumuz ile birlikte eşzamanlı dersler vermeye başladık. Öğrencilerimizin de özverisiyle başarıyla sürdürdüğümüz eğitim-öğretim faaliyetlerimizde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 “YÖK Dersleri Platformu önemli bir fırsat”

Rektör Uzun, Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında yer alan “YÖK Dersleri Projesi”nin de önemli bir fırsat olarak aktardığı toplantılarda, öğretim elemanlarından bu doğrultuda öğrencilere yapacakları “YÖK Dersleri Platformu”na yönelik bilgilendirmelerin önemli olduğuna değindi. Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz sadece Üniversitemizin sunduğu imkânlardan değil, Yeni YÖK vizyonu ile birlikte kendilerine sunulan olanaklardan da yararlanmaları, gelecekleri adına onların bir adım önde olmalarını sağlayacaktır. YÖK Dersleri Platformu bunlardan sadece biri olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz süreçte eğitim-öğretimin devamlılığı ve kalite çıtasının yükseltilmesi açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Bu doğrultuda ileriye dönük projelerle birlikte ülkemizdeki yükseköğretim alanına sunduğu katkılar dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza ve YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretim elemanlarımızın, öğrencilerimizin gelişimi açısından bu doğrultuda yapacakları bilgilendirmeleri de oldukça önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

“Evde Kal Uzaktan Eğitim Al”

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantılarda ülke olarak içinde bulunduğumuz durumla ilgili uyarılarda da bulunan Rektör Uzun, öğretim elemanlarından derslerde yapacakları bilgilendirmeler ile öğrencilere tedbir almaya devam etmeleri, yanlış ve kasıtlı paylaşımlara pirim vermemeleri ve ‘birlikte başarıyoruz’ sloganıyla sergiledikleri özveriyi sürdürmeleri konusunda tavsiyelerde bulunmalarının önemli olduğunu da ifade etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535