• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Rektör Uzun Ankara’da düzenlenen Akademik yıl açılışına katıldı

Akademik yıl açılışı bu yıl da Külliye'de gerçekleştirildi. Törene ilimizden Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun katıldı.
Rektör Uzun Ankara’da düzenlenen Akademik yıl açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl başlatılan bu etkinliğin artık her yıl devam edeceğine olan inancını dile getirerek, yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Törene ilimizden Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun, Bartınlı Milli Boksör Şennur Demir ve Bartın Üniversitesi’nde görev yapan çok sayıda akademisyen katıldı.

Referandum yok hükmünde

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ve bölgesel ölçekte eşine yüzyılda bir rastlanabilecek bir dönüşüm sürecinden geçildiğine dikkati çekerek, çevresinde yaşanan tüm insani krizlere, çatışmalara, istikrarsızlıklara rağmen Türkiye’nin kendi hedefleri doğrultusunda yola devam edeceğini söyledi. Erdoğan, Kuzey Irak’ta yapılan referandumun yok hükmünde olduğunu vurgulayarak, “Referandumu Kuzey Irak yönetimi gerçekleştiriyor, tek desteği İsrail veriyor, daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur, bu böyle bilinsin. Nasıl ve hangi şartlarda fiiliyata geçirildiği meçhul olan bu referandumla ilgili açıklanan katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibelidir” dedi.

Türkiye böyle bir rezalete sessiz kalamaz

Kadim Irak coğrafyasının, önümüzdeki dönemde en az DEAŞ tehdidi kadar, hatta ondan çok daha fazla yıkıcı ve acı sonuçları olacak olayların içine itilmeye çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye, sınırlarının yanı başında yaşanan böyle bir rezalete, böyle bir çarpıklığa, böyle bir tehlikeye sessiz kalamaz.” dedi. Şu anda başta İran ve Irak merkezi yönetimi olmak üzere çevre ülkelerle görüşme hâlinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Burada bütün istihbarat örgütlerimiz aynı zamanda bu çalışmaları sürdürmektedir. Yakın takip içerisinde süreci değerlendiriyoruz. Barzani ve Kuzey Irak Yönetimi bir an önce bu yanlıştan dönmezlerse, bölgemizi bitip tükenmez bir köken ve mezhep savaşının içine itme utancıyla tarihe geçeceklerdir” ifadelerini kullandı. İstikrarsızlığı bölgede kalıcı hâle getirme ve yayma amacı taşıyan her girişimin, doğrudan bizim millî güvenliğimize tehdit olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın bölünmeye değil, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, dayanışmasını pekiştirmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aynı durumun Suriye için de geçerli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu tür girişimlerle kendilerine devlet kuracaklarına sananlar, birilerinin oyuncağı olacaklarını, işleri bitince de kaldırılıp bir köşeye atılacaklarını unutmamalıdır” dedi.

Her ilde üniversitemiz var

Türkiye'de 184 üniversite olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ilde üniversitemiz var, her ilde üniversitemiz olduğuna göre “Benim Güneydoğu’daki evladımın akıbeti ne olacak?” diye düşünme diye bir durum da yok. İsterse kendi ilindeki üniversitesine gidebilir, isterse farklı bir ildeki üniversiteye gidebilme şansına sahip” dedi. Bölgemizde yaşanan gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak başta olmak üzere, dört bir yanda yaşanan çatışmaların ateşinin Türkiye’ye sıçramasını engellemekle kalınmadığını, oralardaki mağdurlara da el uzatıp, sahip çıkıldığını söyledi. “Henüz mevcut çatışmaların önü alınamamış, istikrarsızlıklar ortadan kaldırılamamışken, yine bir krizle daha karşı karşıya kaldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin, tüm ikazlara, tüm karşı çıkışlara rağmen, bağımsızlık referandumunu yapmakta ısrarcı davrandığını belirtti. Bu referandumun, mevcut Irak Anayasası bakımından hiçbir hükmü olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail dışında, bu girişimi destekleyen hiçbir ülke ve uluslararası kuruluşun bulunmadığının da altını çizdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535