• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 20 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Saadet Milletvekili Adayları esnaftan destek istedi

Bartın Milletvekili Adayları Ünal Yurtbay ve Mücahit Mekeç kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında Kemerköprü esnafını dolaşan vekil adayları taleplerini alarak, dua ve desteklerini istediler.
Saadet Milletvekili Adayları esnaftan destek istedi

Bartın Milletvekili Adayları Ünal Yurtbay ve Mücahit Mekeç, beraberinde İl Başkanı Selami Ünsal, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ve partililerle birlikte kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Kemerköprü esnafını dolaşan vekil adayları esnafın taleplerini dinleyerek, destek istedi. Esnaf ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Bartın Milletvekili Birinci Sıra Adayı Ünal Yurtbay, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Yurtbay; “Tarım konusunda hükümetin tek bir projesi yok. Çiftçinin elinden tutmadan tarım gelişmez. Hayvancıya destek olmazsan daha fazla et ithal etmek zorunda kalırsınız. Meralar boşalır, köyler boşalır. Dış ticaret açığı da ortada. Teknolojiyi belki kullanmayı biliyorlar fakat üretmek akıllarının ucundan bile geçmez. Bir hükümet düşünün 90 yılda yapılan bütün fabrikalar yıkılmış. Birkaç tanesi kalmış. İşsizlik bundan dolayı işsizlik artıyor, bundan dolayı dışarıya borcumuzu ödeyemiyoruz” dedi.

Mecliste temsil edildiğimizde muhakkak bu düzeni değiştireceğiz

Kutuplaşmanın ülkeye büyük zarar verdiğini söyleyen Yurtbay; “Ülkemizdeki kamplaşma kutuplaşma bizi endişelendiriyor. Meseleleri farklı açıdan değerlendirenler hain ilan ediliyor. Biz buna razı değiliz. Hürriyet, adalet hava ve su kadar önemlidir. Mecliste temsil edildiğimizde muhakkak bu düzeni değiştireceğiz. Delik o kadar büyük ki yama o deliği kapamaya yama yetmiyor. Bizim bugünkü ekonomi politikalarını sil baştan değiştirmeye ihtiyacımız var. Sayın Genel Başkanımız biraz kolay anlaşılsın diye Saadet iktidara geldiği takdirde bütün yatırımların durdurulacağını ifade etti. Sayın Genel Başkanımızın bu dediğini çok iyi anlamak gerekiyor. Ne hızlı trene karşıyız. Ne köprülere karşıyız. Hep söylediğimiz öncelikleri belirlemek. Önce yatırımları yerine getirmek, sonra borçlanmadan yatırımları yapmak” diye konuştu.

Fabrikaları kapatarak siz Türkiye’yi güçlendiremezsiniz

Problemleri çözebilmek için çok ciddi, köklü değişimlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Yurtbay; “Fabrikaları kapatarak siz Türkiye’yi güçlendiremezsiniz. Güç inançla ölçülür. Güç düşünceyle fikirle ölçülür. Güç müteşebbis bir ruhla ölçülür. Ekonomi büyüyor, gözünüz görmüyor mu kör müsünüz diyorlar bize. Ha bire yiyorlar. Obezite hastalığına tutulmuşlar. Ama adam ayakta duramıyor, niye? Adalesi yok. Sen bu kiloyu kaybettikten sonra adama biraz egzersiz yaptır. Bak o zaman canlı bir sanayiyle karşılaşacaksınız. Modern bir sanayiyle karşılaşacaksınız. Çiftçimizin yüzü, besicimizin yüzü, esnafımızın yüzü gülecek” şeklinde konuştu.

Eğitim sistemi tamamen değişecek

Eğitim alanında da sıkıntıların olduğunu belirten Yurtbay; “Üniversiteleri bölerek kaliteyi artıramazsınız. Bunu bilmek icap eder. Kalite başka, öğrenci adedinin fazla olması başka bir şey. Biz üniversite öğrencilerimizin daha vasıflı yetişebilmesi için Biz de ne müfredat ne de öğretmen kadrosu yeterli. Bunu kökten değiştireceğiz. Öyle uzun bir zamana ihtiyacımız yok. 2-3 yıl içerisinde eğitim sistemi tamamen değişecek” dedi.

Kardeş kanı dökmekten geri durmuyorlar

Saadet Partisi İkinci Sıra Milletvekili Adayı Mücahit Mekeç ise konuşmasında; “Cenab-ı Hak’tan önümüzdeki seçimlerin tüm Müslüman âlemine ve tüm coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Geçmişte bizler seçim çalışmalarımızı radyo ve televizyonlardan yapıyorduk ve başarılı da oluyorduk. Şimdi günümüzde ise artık bu işleri internet üzerinde yürütüyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Temel Karamollaoğlu göreve geldiği zaman Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevini birlikte yürütmeyecek. Çünkü başka partilere mensup olanlar rahat yaklaşamazlar. Bize büyük iş düşüyor. Bütün dünya bir bunalım içerisinde, bunu bilmemiz gerekiyor. Ancak bizim bölgemiz ise ateşler içerisine düşürüldü. Maalesef dünya bu sorunları çözmek için doğru dürüst adımlar atmıyor, silahı silahla susturmaya çalışıyorlar. Silahı susturmak elbette bazı noktalarda gerekli, ancak her alana dâhil edilmemesi gerektiğini savunuyoruz. Bu durum sonucunda bizim kardeşlerimiz birbirlerini katlediyorlar. İşte Suriye, işte Irak, işte Afganistan, işte Libya; görüyoruz kardeş kanı dökmekten geri durmuyorlar” diye konuştu.

İlk işimiz kucaklaşma olacak

Milletvekili Adayı Mekeç, şu ifadeleri kullandı; “Siyaseti öyle bir ortama sürüklediler ki, kullanılan kelimeler ve küfürleri ben ağzıma almaktan hayâ ederim. Her zaman “Kötü söz sahibinindir” düsturuyla hareket ediyorum. Bu sebeple bizim her kesimle kucaklaşmamız gerekir. Derdimiz bir problemin nasıl çözüldüğü değil, nasıl çözüleceğine yönelik bir araya gelmemizdir. Onun için ilk meselemiz kucaklaşmadır. Görev bize verildiği takdirde ilk yapacağımız şey kucaklaşma olacaktır. Bu sebeple değişim istiyoruz. Türkiye’nin kâmil manada kurtuluşunun ancak Millî Görüş tarafından gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Adil bir sistem yok

Ülkemizde 3,5 milyon işsiz var bunların birçoğunu üniversiteden mezun olan gençler oluşturuyor. Bir ülkede asgari ücretli geçinemez halde ise o ülkede adil bir sistem yoktur. Taşeron işçiler sorunu büyük, emekliler adil paylaşılmayan maaşlarla neredeyse ekmek alamaz hale geldi. Çiftçimiz, resmen tükenmiş durumda, bunalmış ve mazot parası bulamayacak duruma gelmiş. Allah’ın izniyle devrim yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim. Cenab-ı Hak, tüm çalışmalarımızı hayırlara vesile etsin diyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535