• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Saadet Partisi’ne 5 aday adayı başvurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erken seçim tarihinin 24 Haziran Pazar günü yapılacağının açıklanmasının ardından Bartın´da gözler partilerin aday adaylarına çevrildi.
Saadet Partisi’ne 5 aday adayı başvurdu

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye 24 Haziran'da seçime gidecek. YSK'nın daha önce açıkladığı takvim gereğince, aday olacak tüm kamu görevlilerinin mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyordu. Bu kapsamda Bartın'dan aday olmak isteyen kamu görevlileri de mesai bitimi itibari ile dilekçelerini vererek adaylık süreçlerini başlattı. İstifa edenler arasında 2009 seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olan Kağıthane Belediyesi Başkan Danışmanı Emin Özkan, 3 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olan Ahmet Bensiz, MHP İl Genel Meclisi'nin MHP'li üyesi Savaş Buyurman, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Enerjisa Başkent Elektrik Bartın şubesi müdürlerinden Muhammet Köse ve Bartın Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sezar Karaca yer aldı. Bu süreçte istifa eden kamu görevlilerinden AK Parti’ye 4, MHP’ye ve CHP’ye de bir kişi aday adayı olmak için girişimde bulunurken, Saadet Partisi’ne kamu görevlilerinden herhangi bir başvuru yapılmadı.

17 aday adayı başvurdu

Aday adaylığı süreci ilk AK Parti’de başladı. AK Parti İl Başkanlığına ilk başvuruyu AK Parti Eski İl Yönetimi Üyesi Murat Yıldırım yaptı. Yıldırım’ın ardından sırayla Fahri Ustaoğlu, Emin Özkan, Eski İl Başkanı Yaşar Arslan, Eski Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, Mustafa Yelkenci, Ahmet Bensiz, Muhammet Köse, Musa Gürüz, Mehmet Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Aydın Ulukaya, Cengiz Ahmet Adıyaman, Nurzen Çağdaş ve Müjdat Gür başvuru yapan isimler arasında yer aldı. 3 dönem kuralı nedeniyle aday olup olmayacağı merakla beklenen Milletvekili Yılmaz Tunç da Genel Merkeze başvurusunu yaptı. Böylece 17 isim AK Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı için başvurmuş oldu.

MHP adaylarını belirledi

Aday adaylığı sürecini kısa sürede tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler için birinci sıra adayı olarak Dr. Orhan Kırşanlı ve İkinci Sıra Adayı Savaş Buyurman olarak belirlendi. MHP İl Başkanlığı, Belediye Cep Sineması’nda düzenlenen tanıtım toplantısı ve İl istişare toplantısı ile adaylarını kamuoyuna duyurdu. Adayların isimlerinin okunmasının ardından salonda alkış tufanı koptu.

Başvurular 30 Nisan'da başlıyor

CHP'de ise milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 30 Nisan'da başladı. Başvuruların alınacağı parti genel merkezindeki çalışmalar tamamlandı. Başvuruda bulunacak olan adaylar ilk olarak başvuru dosyasını temin ettikten sonra sırayla "bankaya para yatırma, üyelik takip, dosya teslimi ve belgelerin alınması" işlemlerini takip edecek. CHP tarafından, aday adaylığı işlemlerinin sorunsuz şekilde yürütülmesi için 15 masa hazırlandı.

Şartlar resmi siteden duyuruldu

Milletvekili aday adaylarından istenen belgeler ile aranan şartlar, CHP'nin internet sayfasından duyuruldu. Buna göre, başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alınacak. Bu ödenti dışında başvuru sırasında, bin lira dosya ücreti talep edilecek. Başvurular, 7 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Parti genel merkezine 7 Mayıs'a kadar yapılacak başvurularda istenen belgeler şöyle: "Adaylık başvuru belgesi, ödenti makbuzu, istifa zorunluluğu bulunanlar için istifa belgesi, 2 vesikalık fotoğraf, engelli adaylar için sağlık raporu, öğrenim durumunu gösterir diploma sureti, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, adli sicil ve arşiv kaydı belgesi."

CHP’de 3 isim ön planda

İlimizden CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İstanbul Barosu avukatlarından Aysu Bankoğlu ve Bartın Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sezar Karaca’nın aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.

5 isim başvuruda bulundu

3 partide bu gelişmeler yaşanırken bu süreçte Saadet Partisi’ne ise 5 aday adayı başvurusu geldi. Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Teşkilat Başkanı Mücahit Mekeç, Tanıtma Başkanı Talha Gizli, STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Selami Ünsal ve Seçim İşleri Başkanı Fikret Ercan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Adayını 1 Mayıs’ta açıklaması beklenen Saadet Partisi’nde milletvekili adaylarının da aynı gün duyurulacağı ifade ediliyor. Parti içerisinde yapılan anketlerde adı öne çıkan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener ile eski Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’ın adı da gündeme geldi.

Bartın’dan gereken desteği vereceğiz

24 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını diledi. Yurtbay; “Saadet Partisi seçime hazırdır. Bartın İl Teşkilatı olarak da hazırız. Psikolojik olarak da seçime en hazır parti Saadet Partisi’dir. Bizim burada en ufak bir tereddüdümüz yok. En iyi neticeyi alacak parti de Saadet Partisi. Çatışmanın ve kavganın olmadığı bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Çünkü birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Bu birlik ve beraberliği bozacak söylemlerden kaçınmak en doğrusu. Bu seçim döneminde kişisel tartışmalar yerine herkes projelerini anlatmalı. Kardeşlik içerisinde bir seçim dönemi olsun. Biz böyle düşünüyoruz. Onun için biz farklıyız. Biz memleketin meselelerini görüşmekte kararlıyız. Başkaları şahıslarla uğraşsın, biz meselelerle uğraşırız. Biz ülkemizin problemlerini çözebilmek için her türlü çareye başvurmayı ajandamızın başına koyduk. Saadet Partisi Bartın İl Teşkilatı olarak genel merkezimin gösterdiği adayımızı destekleyeceğiz. Bartın’dan gereken desteği vereceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535