• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Sahil köyleri cep telefonu ile konuşmak istiyor

Bartın Merkeze bağlı Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler metrelerce yolu yürüyerek çıktıları tepeden görüşme yapıyor.
Sahil köyleri cep telefonu ile konuşmak istiyor

Bartın Merkeze bağlı sahil köylerinde sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine haber vermekte güçlük çeken köylüler, coğrafik yapısı nedeniyle ormanlık alan arasında kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istiyorlar. Konuyu yetkililere iletmelerine rağmen çözüm bulamayan köylüler,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’na gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı. Hatipler, Büyükkızılkum ve Arıönü sahil köyleri başta olmak üzere Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köyleri ile Zonguldak ili Çaycuma ilçesine bağlı Yeşilköy, Yeşilyayla ve Yukarı İhsaniye köylerini yakından ilgilendiren imza kampanyasına ilgi oldukça yoğun oldu. 2 hafta sürecek olan kampanya kapsamında sahillere stant kurularak, tatilcilere yaşanan sıkıntıyı anlattı. Bartın dışından gelen tatilciler de imza atarak kampanyaya destek verdi. 

img_6522.jpg

Hangi devirde yaşıyoruz

Küçükkızılkum’da ikamet eden Sedat Bayar, yaşanan sorunun hayatı olumsuz etkilediğini belirterek; “Ben Küçükkızılkum’da ikamet etmekteyim. Bu kampanya özellikle sahil köylerini yakından ilgilendiriyor. Sahillere telefon çekmediği için tatilciler gelmiyor. Zaten yollar bozuk. Yolları görenler başka bölgelere kaçıyor. Bir de iletişimsizlik eklenince Hatipler ve Büyükkızılkum sahilleri tatilcilerin uğrak yeri olmaktan çıkıyor. Biz bu sıkıntımızı Sayın Milletvekilimiz başta olmak üzere herkese ilettik. Ancak çözümü noktasında adım atılmadı. Hangi devirde yaşıyoruz. Bu çağda iletişimsizlik kalmak hoş olmuyor. İnsanlar hemen tepki gösteriyor. Hal böyle olunca köylüler bir olup imza kampanyası başlattık. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’na gönderilmek üzere dilekçeler hazırlıyoruz. İlimizin Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu öğrendik. İmza kampanyası bittiğinde toplanan imzaları bu kuruma göndereceğiz. İnşallah sorunun çözüme kavuşturulacağını ümit ediyoruz” dedi.

img_6507.jpgTelefon çekmediği için tatilciler bu bölgeyi tercih etmiyor

Sahilde sağlıklı telefon görüşmesi yapılamadığı için tatilcilerin bu bölgeyi tercih etmediğini söyleyen Hatipler Köyü sakinlerinden Şenay Kahraman; “GSM operatörlerinin çekmemesi nedeniyle sağlıklı telefon görüşmesi yapamıyoruz. Sahil bölgelerini yakından ilgilendiren bu sorunun çözümü için destek bekliyoruz. Telefonların çekmemesi nedeniyle tatilciler sahilimizi tercih etmiyorlar. Başka sahillere gidiyorlar. Buradaki esnaflar büyük mağdur oluyorlar. Esnafların yanında köylerdeki vatandaşlar ve tatilcilerde mağdur. Bu mağduriyetimizi ilgili kurumlara iletebilmek için imza kampanyası başlattık. Şu anda büyük bir destek var. Kaldı ki bu konudan herkes rahatsız. Bu nedenle herkes destek oluyor. İnşallah önemli bir sayıda imzayı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’na göndereceğiz. Sorunun çözüme kavuşturulacağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

img_6513.jpgSorunların çözümü noktasında desteğinizi bekliyoruz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’na gönderilmek üzere köylüler tarafından imzalanan dilekçede şu ifadelere yer verildi; “Bartın ili Merkez ilçesine bağlı Hatipler, Büyükkızılkum ve Arıönü sahil köyleri başta olmak üzere Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köyleri ile Zonguldak ili Çaycuma ilçesine bağlı Yeşilköy, Yeşilyayla ve Yukarı İhsaniye köylerinde ikamet eden yaklaşık 5 bini aşkın nüfusun GSM şebeke sorunu ve GSM’den kaynaklı internet sorunu bulunmaktadır. Sorunların çözümü noktasında desteğinizi bekliyoruz. Söz konusu köylerde yaşanan iletişim sıkıntısının giderilmesi adına verici konulması hususunu; Saygılarımızla arz ederiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535