• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“Saldırı ve Tehditler Kabul Edilemez”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, gündeme ilişkin konularda basın açıklaması düzenledi.
“Saldırı ve Tehditler Kabul Edilemez”

Yurtbay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son dönemde gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılar endişe verici şekilde artıyor. Gazetecilerin hedef gösterilmesi, siyasetçilere saldırılar düzenlenmesi siyaset adamlığına da devlet adamlığına da yakışmaz. Siyaset meşru zeminde yapıldığı sürece muteberdir, meşrudur! Baskı ve tehditlerle siyasetin dizayn edilmeye çalışılması, demokrasimiz açısından son derece sakıncalıdır. Muhalifleri ile fikir bazında mücadele edemeyenler kaba kuvvete başvurmayı görev haline getirirler. Kaba kuvvette, siyaseti dizayn edemez sadece kargaşayı arttırır. Bu durum fikir ve düşünce özgürlüğünün ortadan kaldırılması manasına gelmektedir. Bu yaklaşım ne insanlığa ne siyaset adamlığına ne de devlet adamlığına yakışır!

“Cumhurbaşkanı’nın Sessizliği”

Bu noktada bizi en çok şaşırtan hususlardan birisi de Sn. Cumhurbaşkanı’nın sessizliğidir. Muhalif bir partinin bir mensubu darp edilip, hastanelik ediliyor Sn. Cumhurbaşkanı sessiz. Biz kime güveneceğiz kimden yardım isteyeceğiz. Kim bu saldırıların önüne geçecek. Efendim, “elbette bu muameleyi hak etmiştir” mantığı varsa o zaman bu Türkiye’nin problemlerinin çözemez tam tersine sorunları daha da arttırır. Bu saldırılar karşısında yetkililer sessiz kalamaz, kalmamalıdır.

“Asıl Meselemiz Ekonomi”

Bizim bugün; asıl meselemiz önce bu kaos ortamının düzelmesi. Özgürlüklere bir zemin hazırlanması ve bunun için de adaletin tesisi ve adalete güvenin sağlanmasıdır. Bunlardan başka bir başka önemli meselemiz ise ekonomidir. Artan hayat pahalılığı, işsizlik, evine ekmek götüremeyen vatandaşımızın dramı ama mutlu bir azınlık ülkemizde çekilen sıkıntılardan bihaber veya kulaklarını tıkamış, feryatları duymuyor. Duymak istemiyor. Her hafta dile getiriyoruz çünkü biz bunu dile getirmekle mükellefiz. İnsanımızın hali perişan… Özel olarak oluşturulan rakamlarla bunu gizlemeye çalışsalar da bu durum ancak yatsı vaktine kadar devam ediyor. Ondan sonra da her şey açığa çıkıyor. Daha düne kadar tarımda kendi kendine yetebilen bir ülkenin şu an bu hale getirilmesi yürekleri parçalıyor.

“Türkiye’nin Saraya Değil Üretim Tesisine İhtiyacı Var”

Türkiye’nin ciddi bir üretim atılımına ihtiyacı var. Her alanda üretimi arttıracak yatırımlara ihtiyacı var. Ama bu atılımların yapılabilmesi için bir takım yanlışlıklardan vazgeçilmesi gerekir. Yolsuzluklar önlenecek, israftan vazgeçilecek, rüşvete son verilecek. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığının açıkladığı "2021 Yılı Yatırım Programı"na göre 2021 senesinde yazlık ve kışlık 2 yeni saray inşa edilecekmiş. Saray denmesinden hoşlanmıyor arkadaşlarımız, ister malikane deyin, ister külliye deyin, ister saray deyin… İki inşaatın devam ettiğini biliyoruz. Marmaris’teki yazlık saraya 640.5 milyon ve Bitlis Ahlat’taki kışlık saraya 99 milyon TL harcanması bekleniyor. Soruyorum sizlere bu harcanan para bu millete reva mı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını saraya yatırmak vicdanları sızlatmıyor mu? Türkiye’nin ihtişamlı binalara değil üretim tesislerine, fabrikalara ihtiyacı var.

“Saadet Partisi’nin Olmadığı Ekranlarda Saadet Partisi Konuşuluyor”

Saadet Partimizle ilgili olarak son zamanlarda medyada bir takım fikirler gündeme getiriliyor. Herkes kendine göre bir rol biçiyor ama her ne hikmetse Saadet Partisi’ni dışarıdan dizayn etmeye çalışanlar bu konuda Saadet Partisi’nin fikirlerine başvurmaya da önem vermiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, Sn. Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etti. Bu ziyaretten memnun olduk. Sn. Cumhurbaşkanı’nın herkesle temas kurması gerekir. Fakat üzülerek görmekteyiz ki bu ziyaret çok farklı noktalara çekiliyor. Bu bir taraftan hadsizlik bir taraftan da husumetin tezahürüdür. En hafif tabiri ile ayıptır. Bundan dolayı ben, Saadet Partisi ile ilgili olur olmaz fikirler ortaya atanları izana davet ediyorum. Efendim neymiş; Saadet Partisi’nin bugünkü yöneticileri Erbakan hocamızın kemiklerini sızlatıyormuş. Bunu söyleyenler Erbakan Hocamızın o dönemde söylediklerine bir kulak versinler. Erbakan Hocamızın videolarını, izlesinler yaptığı uyarılara kulak versinler. Eğer arzu ederlerse biz de kendilerine güzel bir arşiv de gönderebiliriz. Saadet Partimizin ana görüşü Milli Görüştür, Saadet Parti'miz hiçbir zaman Milli Görüş'ten milim ayrılmamıştır!

“Muhalif Olmak ve Hasım Olmak Ayrı Şeyler”

Bazı gazeteciler, köşe yazarları ve siyasiler, Ak Parti'ye muhalefet edeceğim derken, dini değerlerimize, inançlarımıza saygısızlık ediyor. Ak Parti'ye muhalif olmakla, bu değerlere muhalif olmayı birbirine karıştırıyorlar. Ayrıca bu arkadaşlar muhalif olmak yerine siyasi karşıt olmayı tercih ediyorlar. Ak Parti'nin en büyük güç kaynağı tam da bu çevrelerdir. Vatandaşın, geçmiş dönemde yaşadığı tecrübelerden kaynaklı korkularını hiçe sayan bu anlayış, Ak Parti'nin mağdur söylemine en büyük katkıyı veriyor. Muhalefet demek, bir iktidarın yanlış icraatlarını düzeltmek, doğrularında ise yardımcı olmaktır. Muhalefet etmenin amacı ülkemizin ve insanlığın faydasına adım atmaktır.

“Çözüm Önerimiz Kardeşlik İklimini Tesis Edelim”

Türkiye kutuplaştı, kamplaştı, milletimiz arasında gerilim çok fazla arttı. Gelin elbirliği ile gerilimi azaltalım… Muhataplarımızı, hainlikle, terörle itham etmeyelim. Unutmayalım ki partiler birbirinin düşmanı değil rakibidir. Yunus Emre’nin dediği gibi; “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535