• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 24 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Şampiyonluk için 600 bin TL gerekiyor!  

Basın Sözcüsü Mustafa Ahmet Oktay, “Şampiyonluk için ortalama 600 bin TL gibi bir para gerekiyor” dedi.
Şampiyonluk için 600 bin TL gerekiyor!  

Bartınspor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Ahmet Oktay, sosyal medya hesabından canlı yayın bağlantısı yaparak, önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, kamuoyunda ‘Bartınspor’a hiç sahip çıkılmıyor” şeklinde yanlış bir algı oluştuğunu ve bu algının düzeltilmesi adına kulübe maddi destek sağlayan isimlerinin liste halinde açıklanacağını duyurdu. Sezon başından itibaren maddi - manevi olarak çok büyük bir destek aldıklarını belirten Oktay, ekonomik şartların çözüldüğü takdirde bütün engellerin ortadan kalkacağını ifade etti. Birlik beraberlik içerisinde şampiyonluğun geleceğini vurguladı. Şampiyonluk için 600 bin TL maddi kaynak gerektiğinin altını çizen Oktay, “Bu paranın da toplanabilmesi için bizim yine Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla ve milletvekillerimizle birlikte bu çalışmayı yapmamız gerekiyor” dedi.

“Bizim seslenişimiz, sessiz kalan insanlara!”

Sezon başından itibaren maddi ve manevi olarak büyük destek aldıklarını ifade eden Oktay, “Artık ligde son 5 haftaya giriyoruz. Ligin ilk haftasından itibaren kamuoyundan ciddi destekler aldık. Son zamanlarda başkanımız ve biz yönetim kurulu üyelerinin Bartınspor’a sahip çıkılmıyor gibi bulunduğumuz serzenişlerin yanlış anlaşıldığını düşünüyoruz. Bizim serzenişte bulunduğumuz insanlar sessiz kalan insanlardır. Kulübümüze ve futbol takımımıza ciddi bir maddi destek var. Bunun yanında manevi destek olan insanlarda var. Bu insanlar bizim başımızın tacı. Kimse bu takıma yardım etmiyormuş ya da sahip çıkmıyormuş gibi bir algı oluştu. Bu algının oluşmasına biz de neden olmuş olabilir. Oluşan bu algıyı düzeltmek adına bu açıklamaları yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kimin ne kadar Bartınspor’a destek verdiğini açıklayacağız”

 Bartınspor’a maddi destek sağlayanlarının listesini en yakın zamanda paylaşacaklarını belirten Oktay, “Başta Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Sayın Rıza Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ın maddi ve manevi ciddi destekleri olmuştur. Aynı zamanda Bartın’daki ister Bartınlı olsun isterse ticaretini Bartın’da yapan olsun iş dünyasındaki bir çok isim Bartınspor’a maddi destek sağlamıştır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bartınspor Basın Sözcüsü olarak Kulüp Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Bartın Belediyesi de dahil olmak üzere kimin ne kadar kulübümüze maddi destek olduğuna dair bir liste hazırlatıyorum ve bu listeyi de kamuoyuyla paylaşacağım” diye konuştu.

“Çünkü ‘Bartınspor’a sahip çıkılmıyor’ algısının da düzeltilmesi gerekiyor”

Oktay, “Bartın’a sahip çıkılmıyor” algısını düzeltilmesi için kulübe destek olanlarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Zaman zaman kulübümüze maddi destek sağlayanlardan bazıları bizlere “Ne olur bizim desteklerimiz açıklanmasın. Biz bunu reklam için yapmıyoruz” diyenler de oluyor ama maddi destek sağlayanların da açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Bartın’a sahip çıkılmıyor algısının da düzeltilmesi gerekiyor. Şunu söylemek istiyorum ki  bize sadece sezon başında değil sezonun ikinci yarısında da ciddi destek olan insanlar var. Örneğin Sanko her yıl Bartınspor’a ortalama 50 bin TL verirken Sayın Valimizin, Milletvekilimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın istekleri doğrultusunda bu rakamı 3 katına çıkarttı. Bunun gibi bize maddi destek olan firmalarımız var” dedi.

“Şampiyon için 600 Bin TL gerekiyor”

Şampiyonluk için 600 bin TL maddi kaynak gerektiğinin altını çizen Oktay, “Rakamsal olarak belirtecek olursak 2.9 milyon TL’yi geçen bir harcamamız var. Bütçemiz biliyorsunuz 3 milyon TL’ydi. Biz neredeyse bütçemizin yüzde 99’ununa yakınını tamamladık. Bundan sonra şampiyonluk içinde bize ortalama 600 bin TL gibi bir para gerekiyor. Bu paranın da toplanabilmesi için bizim yine Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla ve Milletvekillerimizle birlikte bu çalışmayı yapmamız gerekiyor.  Bizim saha çalışmalarımız da vardır. Bu saha çalışmalarına zaman zaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, İl Emniyet Müdürlümüz, İl Jandarma Komutanımız, Belediye Başkan Yardımcımız ve Vali Yardımcımız Erkan Kalender de katıldı. Yani her kurumdan insanlar bizimle birlikte saha çalışmalarına geldi. Saha çalışmalarına Yönetim Kurulu Üyelerimiz de katıldı. Kulüp Başkanımızın oluruyla ben kulübümüze kimlerin bu zamana kadar yardım yaptığını kamuoyuyla paylaşacağım. Tabi yapmayanları suçlayacak halimiz yok. Geçen sezon yardım yapan bu sene yapmamış ama bu önümüzdeki sene bu takıma yardımda bulunmayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü bu takım sadece bu sezonu şampiyon tamamlayıp futbolu bitirmeyecek. Bu sene 3. Lig, önümüzdeki yıllarda da neden 2. Lig ya da süper lig olmasın” diye konuştu.

“Hiçbir engelimiz kalmayacak”

Ekonomik koşullarının sağlandığı takdirde engellerin ortadan kalacağını savunan Oktay, “Bartınspor’da bu dinamizm var. Bartınspor olarak bizim rakibimiz yok. Bunu çok iyi gördük. Fikstür avantajımızı çok iyi kullanıyoruz. Geçen haftaki tespitlerimiz bizi liderliğe getirdi. Beklediğimiz sonuçlar oldu. Biz öncelikle Soğuksu maçına kilitlendik. Futbol takımımız yarın (bugün) çalışmalarına başlayacak. Onlar kendi işini yaparken biz yöneticiler kendi görevlerimizi yerine getireceğiz ve siz Bartınspor sevdalıları da görevlerinizi en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Ekonomik koşulları sağladıktan sonra da bizim hiçbir engelimiz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“Bu şampiyonluğun bu kentte geleceğine inanıyorum”

Oktay, “Bu zamana kadar yaklaşık 3 milyon TL bu kentten toplandıysa biz bu rakamın 4’te 1’ini yine bu kentten toplayabileceğimizi düşünüyorum. Biz bu rakamları tamamladıktan sonra da Allah’ın izniyle bu kentte şampiyonluğu getireceğiz. Top yuvarlak ama biz bu ipi bu sene göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Bu sene buna çok yaklaştık. Özellikle bu yılın tamamlanması adına herkesin ellerinden ne geliyorsa ortaya koymasını istiyoruz. Kendi ekonomilerini bozmadan Bartınspor Kulübüne destek olmaya çağırıyoruz. Altını çizerek söylüyorum biz bu zamana kadar maddi ve manevi kulübümüze destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.  Kesinlikle bizim tepkilerimiz ve çıkışlarımız kulübümüze maddi veya manevi destek olanlara değil. Maddi veya manevi desteğini vermeyen sessiz kalan insanları biz Bartınspor’a destek olmaya çağırıyoruz. İnanın bu desteklerin karşılığı mutlaka alınacak. Tabi bu bir gönül işi. Bu zamana kadar kulübümüzde yöneticilik yapan insanları çok iyi anlıyorum. Onlardan da Allah razı olsun. Hakikatten bu iş çok zor. Fedakarlık gerektiriyor. Bu başarı kendiliğinden gelmedi. Bu başarı ne Mehmet Bulut’un ne biz yöneticilerin ne futbolcuların başarısı bu başarı topyekun Bartın’ın bu şehrin takımı olan Bartınspor’un başarısı. Bu kentin insanları bu takıma gönlünü verdi. İnşallah bizde bu kentin insanlarına şampiyonluğu getiririz. Ben bu şampiyonluğun bu kentte geleceğine inanıyorum. Amaç 6. Grubu lider tamamlamak değil. Biliyorsunuz play-off’umuz var. Play-off’la ilgili de biz ikinci maça bırakmadan bu işi tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Puan eşitliği durumunda mini play-off sistemi uygulanacak”

Oktay, konuşmasını “Puan eşitliği durumda yine son zamanlarda bazı söylemler var. Bunlara da açıklık getirmek istiyorum. Önceden ikili averaj ve normal averaj kuralları vardı ama BAL liginde ikili averaj ve normal averaj uygulaması bu yıl yok. Yani olası iki takımın puan eşitliği durumunda tarafsız bir sahada mini play-off sistemi uygulanacak. Bununla ilgili tam net bilgiler yok ama gidişat onu gösteriyor. Bizim oradan da normal plaf-offlarımızı oynayacak neticeyi alacağımıza inanıyorum” sözleriyle tamamladı.  

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535