• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Sanat Şehri Bartın’da 27. Festival

28 Nisan – 8 Mart 2023 tarihleri arasında Bartın Belediyesi Sanatevi’nde düzenlenen 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivalinde oynanan oyunlar büyük ilgi gördü.
Sanat Şehri Bartın’da 27. Festival

Bartın Belediyesi organizasyonunda, Bartın Kültür ve Sanat Derneği ile Çağdaş Drama Derneği’nin katkılarıyla 28 Nisan – 8 Mart 2023 tarihleri arasında Bartın Belediyesi Sanatevi’nde düzenlenen 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivalinde oynanan oyunlar büyük ilgi gördü. “Drama ve Tiyatroda Estetik” konulu festival on bir gün sürdü. Festivalde altı topluluk toplam on oyunla yer aldı. Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu dört ayrı oyunla festivalde yer aldı. Ayrıca drama ve tiyatro alanındaki akademisyenler ve ustalar ile dokuz ayrı atölye ve bir söyleşi gerçekleşti. Ankara, Bartın, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Safranbolu ve Zonguldak illerinden de topluluk ve/veya temsilciler festivale katıldı. Yurt dışından ise Irak’tan da topluluk ve sanat insanları konuk oldu. Atölyelere Bartın’dan 158 kişi katıldı. Festival 11 günde oyunları toplam 1567 kişi izledi.

sanat-sehri-bartinda-27-festival-7.jpeg

“Kültür ve Sanat Şehri Olan Bartın’a Çok Yakıştı”

Festivalin kültür ve sanat şehri olan Bartın’a çok yakıştığını belirten Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “Bartın Belediyesi olarak kültürümüze, sanata ve sanatçıya büyük önem veriyoruz. Kültür ve sanat alanındaki yaptığımız çalışmalar Bartın’da başlattığımız önemli değerler arasında yerini almıştır. Bartın Belediyesi sanatsal faaliyetlerine, Şehir Tiyatrosu bünyesinde devam eden drama-tiyatro atölyeleriyle 6 yaş ile 50 yaş skalasında toplam 303 katılımcı ile sürdürürken, metropol şehirleri de bu sayıyla geride bırakmıştır. Şirin ilimizde bu sayıyı önemsememiz gerekiyor. Bu sene 27.’ni gerçekleştireceğimiz festivalimizde 56 sanat insanını ağırladık. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivaline katılımlarıyla katkı sunan tüm akademisyenlerimize, tiyatro sanatçılarımıza, katılan tüm topluluklara,  drama-tiyatro öğrencilerimize ve görev alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

sanat-sehri-bartinda-27-festival-8.jpgDrama ve Tiyatro Atölye Çalışmaları Gerçekleştirildi

28 Nisan Cuma günü başlayan festivalde, kendi alanlarında başarılı isimlerden oluşan sanat insanları Prof. Dr. Mustafa Sekman, Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, Ezgi Özkan ve Necla Aydın tarafından 4-5 yaş gurubu ile 6-8 yaş gurubu katılımcılara yönelik Drama ve Tiyatro Atölye çalışmaları gerçekleştirildi.  29 Nisan Cumartesi günü festival açılış töreni öncesi Burhan Akçin, Ezgi Özkan, Doç. Dr. Pınar Özdemir Şimşek ve Necla Aydın tarafından 6-8 yaş ile 9-13 yaş gurubuna yönelik oyun, hareket, dans, müzik, fen eğitiminde drama ve ritim, oyuncunun bedeni, enstrümanı gibi konu başlıkları altında Tiyatro ve Drama Atölyesi gerçekleştirildi.

sanat-sehri-bartinda-27-festival-2.jpgAçılış ve Ödül Töreni Düzenlendi

Tiyatro ve Drama Atölye çalışmalarının akabinde de 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festival programı kapsamında festivalin 2.günü açılış ve ödül töreni düzenlendi. Törende ödüller takdim edilirken, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Evlilik Terapisi” adlı oyun oynandı. 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali ödülleri şöyle; “Drama Emek Ödülü Nami Eren Beştepe, Drama Onur Ödülü Serap Antepli, Prof. Dr. Ali Öztürk Drama Özel Ödülü Akın Keklik, Tiyatro Emek Ödülü Prof. Dr. Mustafa Sekmen – Eskişehir, Türker Alpuğan-İzmir ve Tiyatro Onur Ödülü Prof. Dr. Semih Çelenk – İzmir  -  Jabbar Judy Al-Aboudi – Irak.”

sanat-sehri-bartinda-27-festival-8.jpeg

“Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ediyorum”

Tören sonrası değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Fırıncıoğlu; “Belediyemiz organizasyonunda, Bartın Kültür ve Sanat Derneği ile Çağdaş Drama Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali açılış ve ödül törenine katıldım. 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan ve bu seneki söylemi “Drama ve Tiyatroda Estetik” olarak belirlenen festivalde Ankara, Bartın, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul, Zonguldak ve Safranbolu ile Irak’tan topluluk, temsilci ve sanat insanları konuk oluyor. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivaline katkı sunan tüm akademisyenlerimize, tiyatro sanatçılarımıza, katılan tüm topluluklara ve drama-tiyatro öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde ifade etti.  

sanat-sehri-bartinda-27-festival-2.jpeg

Söyleşi Yoğun İlgi Gördü

30 Nisan 2023 Pazar günkü program saat 11.00’da Prof. Dr. Mustafa Sekmen tarafından gerçekleştirilen “Oyunculukta, İç/Dış Aksiyon, Interaksiyon” isimli Tiyatro Atölyesi ile başladı. Saat 16.00’da da "Drama Ve Tiyatroda Estetik" konulu söyleşi yapıldı. Modaretörlüğünü Çağdaş Drama Derneği Başkanı Doç. Dr. Pınar Özdemir Şimşek’in yaptığı söyleşiye Çağdaş Drama Derneği Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Prof. Dr. Mustafa Sekmen, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Şebnem Telci Dereli ve Bartın Kültür Sanat Derneği Zafer Gecegörür konuşmacı olarak katıldı. 3.günün son programı ise saat 20.00’da Imposıbble Theatre / Irak “Yes Godot oldu.

sanat-sehri-bartinda-27-festival-9.jpeg

Çok Sayıda Tiyatro Oyunu Sahnelendi

1 Mayıs 2023 Pazartesi günkü program saat 13.30’da Tiyatro 262 tarafından sahnelenen “Okul Öncesi” adlı oyunla başladı. Saat 15.30’da Tiyatro 262 tarafından “Çocuklarla Performans” etkinliği yapıldı. Son olarak da saat 20.00’da Safranbolu Kent Tiyatrosu tarafından “Heloıse” isimli oyun sahnelendi. 2 Mayıs 2023 Salı günü 20.00’da Zonguldak Tiyatro Hanedan tarafından “Ak-Kara Doğaçlama”, 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 20.00’da Bartın Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından “Sevgili Doktor”, 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00 Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Sahne Karışık”, 5 Mayıs 2023 Cuma günü saat 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Evlilik Terapisi",6 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından "Biriktirdiklerim", 7 Mayıs 2023 Pazar günü saat 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Ah Şu Gençler" ve festivalin son günü olan 8 Mayıs 2023 Pazartesi günü de saat 20.00’da Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “Sahne Karışık" adlı oyun izleyiciyle buluşturtuldu. Oynan bu son oyunla 11 günlük 27. Uluslararası Bartın Tiyatro Festival programı sona erdi.

sanat-sehri-bartinda-27-festival-10.jpeg

sanat-sehri-bartinda-27-festival-3.jpgsanat-sehri-bartinda-27-festival-4.jpgsanat-sehri-bartinda-27-festival-14.jpgsanat-sehri-bartinda-27-festival-17.jpgsanat-sehri-bartinda-27-festival-16.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535