• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Seçilmeden yola koyuldular’

Bartın Üniversitesi’nin Kutlubeyyazıcılar Köyü’nde bulunan kampüs alanı içerisinde yer alan bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.
‘Seçilmeden yola koyuldular’

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’na ait Kutlubeyyazıcılar kampüs alanı içerisinde yapımına başlanacak, bin kişilik öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı. Kurban kesimi ve yapılan duanın ardından yurt binasının temeli için butona basan Ak Parti Bartın Milletvekili ve 27 Dönem Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç, hayırlı uğurlu olmasını diledi. Temel atma töreni sonrası Ak Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan’ın yelek giyip, beyaz baret takarak inşaat sahasında incelemelerde bulunması ‘seçilmeden yola koyuldular’ yorumlarına neden oldu.

Yurt kapasitesi 5 bin 829 olacak

1,5 yılda tamamlanacak olan proje kapsamında 2 adet yurt binası, 1 adet yönetim binası ve 1 adet giriş kontrol binası ile alt yapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık maliyeti 45,5 milyon lira olan 1000 Kişilik öğrenci yurdu 36,3 milyon liraya ihale edildi. Bartın’da Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesi 2 bin 329, KYK ile protokol çerçevesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan 2 bin 500 kişilik öğrenci yurdu önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete girecek ve yurt kapasitesi 4 bin 829’a yükselecek. Üniversite kampüs alanında inşa edilecek olan yeni bin kişilik yurt ile birlikte kapasite 5 bin 829 olacak.

Ak Parti Vekil Adayları katıldı

Törene AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, KYK Müdürlüğü personeli ve inşaat işçileri katıldı.

Bin kişilik öğrenci yurdu yapılıyor

Temel atma töreninde konuşma yapan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şunları söyledi: “Burası bin 200 dönümlük kampüs alanı içerisinde 50 dönümlük bir alan. 50 dönümünü KYK’ya yurt yapımı için tahsis etmiştik. Burada 50 dönümlük alan içerisinde bin kişilik öğrenci yurdunun inşası başlıyor. Kampüs alanının içerisinde bin kişilik öğrenci yurdu yapılıyor. Tek kişilik, iki kişilik odalar her türlü konforuyla, sosyal alanlarıyla tesisleriyle öğrencilerin çok rahat edeceği iki bloktan oluşan ve idari binası giriş binasıyla adeta bir kampüsü andıracak kampüs içerisinde bir kampüs gibi olacak. Bartın Üniversitesi ile beraber Bartın artık nüfusu azalan değil nüfusu artan iller arasına girdi. Nüfusumuz üniversite sayesinde artmaya devam ediyor.

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını çözmemiz lazım

Şuanda 2018 -2019 yılı başlarken Bartın’da yurt kapasitemiz 5 bin 900- 6 bin olacak. Burası inşallah 1,5 yıl sonra inşaatı tamamlanacak. Bu yurt yaklaşık 45 trilyonluk bir yatırım. 36.3 trilyona ihale edildi. Burası Bartın’ımız için çok önemli bir eser. Burası ile beraber kapasite 7 bine çıkacak. Bir de 2 bin 800 kişilik KYK – Özel Sektör anlaşması başlıyor. Onunla beraber toplamda 8 bin 800 – 9 bin. Bizim 30 bin öğrenci hedefimiz var. 30 binin öğrencinin 9 binini biz devlet yurdunda misafir etmiş olacağız. Bartın’a yapılan 45 trilyonluk bu yatırımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

24 Haziran akşamı Türkiye’nin bayramı olacak

24 Haziran ‘da çok önemli bir seçim var. Bir taraftan seçim çalışmaları, bir taraftan da hala yatırımlar devam ediyor. Bir tarafta yıkım ittifakından adaylar yatırımları durduracağız diyor diğer tarafta Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve alt kadrolar seçim öncesi ve sonrası durmak yok yatırımlara devam diyor. Allah Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Onun destekçisi olacak olan milletvekili sayısına Bartın 2-0 ile katkı sağlayalım. Gördüğünüz gibi daha seçilmeden inşaat şantiyesine geldi. Diğer adayların şantiyelerle alakası bile yok. Diğer adaylar buraları öğreninceye kadar 5 yıl geçer. İnşallah Yaşar Beyle birlikte Bartın’ımızı Batı Karadeniz’in yıldızı yapacağız. Vatandaşımız karar vermiş durumda. Ramazan Bayramından bir hafta sonra ülkemize çifte bayramı bu millet yaşatacaktır. 24 Haziran akşamı Türkiye’nin bayramı olacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535