• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Şehit yakınlarına Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Bartın’da düzenlenen törende 3 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.
Şehit yakınlarına Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Duygu dolu anlar yaşandı

Bartın’da düzenlenen törende 3 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Törende konuşan Vali Dirim, “Şehitlerimizin aileleri bizlerin emaneti. Onlara milletimiz ve devletimiz sahip çıkacak, kol kanat gerecektir.” derken şehit aileleri törende duygu dolu anlar yaşadılar. Bartın Garnizon Komutanlığı Subay Gazinosunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine Bartın Valisi Nusret Dirim, Garnizon Komutanı Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncı, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Daire Müdürleri, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Emaneti bizler devralıyoruz

Bartın Valisi Nusret Dirim törendeki konuşmasında özel bir gün yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün çok özel bir gün. Aziz şehitlerimizin hem hatıralarını yad edeceğiz hem de onların şehitlik beratlarını ve madalyalarını yakınlarına tevcih edeceğiz. Ülkemiz tabi ki bugün de zor günlerden geçiyor. Bugünlere gelinceye kadar çok badireler atlattık. Şükürler olsun coğrafyamız üzerinde bütün güçlükleri aşarak bugünlere geldik. Bu coğrafya üzerinde bin yıllık geçmişimiz bulunuyor ve milyonlarca şehidimiz var. Bu coğrafyayı adeta şehitlerimiz kanıyla sulayarak vatan edindik. Bu topraklar üzerinde ilelebet yaşama kararlılığındayız. Bu coğrafyada varlığımızın devam etmesine engel olmak isteyen güçler hangi maskeyle gelirse gelsinler artık onları çok iyi tanıyoruz. Bazen FETÖ maskesiyle, bazen PKK maskesiyle, bazen DEAŞ maskesiyle geliyorlar ama biz biliyoruz ki bunların hepsinin arkasında bizim bu coğrafyadaki varlığımızı engellemek isteyen güçler var. Şükürler olsun bunların hepsiyle Türk milleti tek yürek olarak mücadele ediyor ve bu mücadelenin de üstesinden başarıyla geleceğimize inanıyorum. Bedellerini ödüyoruz tabi ki. Bu acı bir durum. Ancak şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarını, onların bıraktığı emaneti bizler devralıyoruz” dedi.

Bizlere emanetsiniz

Vali Dirim; “Şehitlerimizin yakınları artık devletimizin ve milletimizin emaneti. Biz onların emanetine en güzel şekilde sahip çıkacağız. Bu coğrafyada varlığımızı istemeyenler bilsinler ki yine on binlerce bu vatan evladı gözünü kırpamadan ülkemizin varlığı ve bekası için canını feda etmeye hazır bir şekilde bekliyor. Bu duygular içerisinde bugün madalyalarını tevcih edeceğimiz şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet anıyorum. İyi ki varsınız. Bizlerin varlığı ve geleceği için en değerli varlığınız olan canınızı feda ettiniz. Emanetiniz emin ellerde. İlelebet bu vatan hür ve bağımsız bir şekilde bu bayrağın altında varlığını devam ettirecek. Dünyaya güzellikler taşımaya insanlığı yüceltmeye bu millet devam edecektir. Sizlere sonsuz şükranlarımızı ve saygımızı sunuyoruz. Şehitlerimizin aileleri bizlerin emaneti. Onlara milletimiz ve devletimiz sahip çıkacak, kol kanat gerecektir” diye konuştu.

Ailelere taktim edildi

Daha sonra Vali Dirim şehit ailelerine Övünç Madalyası ve Beratlarını takdim etti. Şehit Uğur Akyer'in Övünç Madalyası ve Beratını babası İbrahim Akyer ve annesi Asiye Akyer, Şehit Ayhan Erdoğan'ın Övünç Madalyası ve Beratını babası Recep Erdoğan ve annesi Elmas Erdoğan, Şehit Serkan Talan'ın Övünç Madalyası ve Beratını ise oğlu Efe Erkan Talan ve şehit eşi Serap Talan aldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535