• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de anma etkinlikleri düzenlendi.
Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de anma etkinlikleri düzenlendi. İlk program Valilik Önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlarken törenler daha sonra saat Bartın Şehitliği’nde ve Kültür Merkezi’nde devam etti. Yoğun ilginin olduğu etkinliklerde şehitlerimiz anılarak, dualar edildi.

İlk program Valilik önünde

18 Mart Şehitleri Anma Programı ilk olarak Bartın Valiliği önünde düzenlenen etkinlikle başladı. Hafta sonu sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunumunun akabinde törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok gerçekleştirdi.

Şehitlerimizi anıyoruz

Şehitlerimize rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Altunok; “Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan Dış İşleri Bakanlığı mensubu şehitlerimizi yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakâr ve fedakârca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz” dedi.

Tüm dünyaya haykırıldı

18 Mart gününün önemine değinen Altunok; “18 Mart Çanakkale’nin geçilmeyeceğinin, Türk milletinin esir edilmeyeceğinin, Türk vatanının parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart yüce Meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 Sayılı Yasa ile Şehitler Günü kabul edilmiştir. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Yemen’de, Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkâri, Van, Şırnak’ta, dağ başında, bir köyde, kendini sözde medeni sanan ülkelerde şehit olanların günüdür” diye konuştu.

Destanlaşan önemli bir gün

Altunok; “Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah’a kavuştukları gündür. Bugün 15 Temmuz Destanı ve Şehitlerini Anma Günüdür. Bugün Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin, deyip oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker ana ve babalarıyla, oğlunu, kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ve diplomatlarımızın ana ve babalarının günüdür. Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri, Türk’ün milli varlığını sürdürmek için; vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Onlar Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştılar, aynı zamanda anıtlaştılar. Yakılan türkülerimiz ile bestelenen şarkılarımızda yankılanan ezgi, ozanların dilinde ağıt oldular” dedi.

Sizi unutmayacağız

Tüm şehitlere rahmet dileyen Altunok; “Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde Çanakkale’de Alay Komutanından son erine kadar şehit olan 57.Alayı hatırlamamak mümkün değildir.  Terörle mücadelede pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi, diplomatımızı ve öğretmenimizi şehit verdik. Onlar kahramandı. Onlar cesurdu. Onlar gerektiği için canlarını büyük Türk Milleti için verdiler. Aziz şehitlerimiz size minnettarız sizi unutmayacağız. Şu anda Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtında destan yazan aslan Mehmetçiklerimizi buradan selamlıyoruz. Kılıçları keskin gazları mübarek olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin mekânı cennet ruhları şad olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu. Altunok’un konuşmasının akabinde Valilik önündeki tören sona erdi.

Şehitlik ziyaret edildi

Valilik önündeki törenin akabinde anma programına Bartın Şehitliği’nde devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören,  asker tarafından yapılan saygı atışı ile devam etti. Şehitlik Defterinin imzalanmasının ardından da Kur’an’ı Kerim Tilaveti okunarak, dua edildi. Hatim ve duaların okunmasının akabinde de ziyaretçiler tarafından şehitlerimizin mezarları ziyaret edilerek mezarlarına çiçek bırakıldı. Kabir ziyaretleri sonrası buradaki tören sona erdi. Şehit yakınları buradaki etkinlikler sırasında duydu dolu anlar yaşadı.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Şehitlikteki törenin ardından da son olarak Kültür Merkezi’nde etkinlikler gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Daha sonra ise tören 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül taktimi sonrası gerçekleştirilen müzikli drama ile 18 Mart Şehitleri Anma Programı sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535