• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Sessiz yığınların sesi olmak istiyorum

AK Parti İl Başkanlığına aday olanlar arasında gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından Genel Merkezde gerçekleştirilen sözlü mülakat sonrası AK Parti İl Başkanı olarak atanan Turhan Kalaycı düşüncelerini haber sitemizle paylaştı.
Sessiz yığınların sesi olmak istiyorum

AK Parti İl Başkanı olarak atanan Kalaycı, düşüncelerini gazetemizle paylaştı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav’ın aday olmayacağını açıklamasının akabinde Partide İl Başkanlığına aday olanlar arasında yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen sözlü mülakat sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığına atanan Turhan Kalaycı, AJnas Bartın Kurucusu Sercan Engin’in sorularını yanıtladı. İl Başkanın belirlenmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ile ilgili bilgiler veren Kalaycı; “Süreç bütün Bartın’ımıza, milletimize, ülkemize ve bize inşallah hayırlı olur. İyi hizmetler yapabilirsek ne mutlu bize. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere bazı sorular sordu.  Özel sorular da yöneltti. Bizim bu davanın içinden geldiğimiz her yönüyle ortada. Ben bugünün Ak Partilisi değilim. Ben Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı olduğunda Almanya’dan gelip elini öpüp tekrar geri dönen bir kardeşinizim. Sayın Cumhurbaşkanımız zamanımın ve işimin müsait olup olmadığını sordu. Bende ‘Canım malım her şeyim bu yola feda olsun. Ben bu davanın neferi olmaktan şeref duyuyorum’ dedim. Hadise bu. Fazla da bir konuşma gerçekleşmedi” dedi.

İl Başkanımız Manav’ı gönülden seviyorum

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Kalaycı; “Herkes bana ‘Sen değil biz başkan olduk’ diyor. Halk kendisinin bu göreve geldiğini düşünüyor. Çünkü ben onların içinden gelen birisiyim. Ben bunu 7 ay öncesinden hissediyordum. Sayın Başkanımız Hüseyin Bey açıklama yapmadan önce benim diyecek bir şeyim yoktu. Ben bu görevin üzerime doğru kartopu gibi geldiğini hissettim. İlk olarak evde ailemle görüştüm. Eşime ‘Benimle bir pazarın var. Herhalde o Pazar da gidecek gibi görünüyor ’ dedim. Ne demek istediğimi sordu. Anlattığımda ‘Bugün sen bu görevi almayacaksın da ne zaman alacaksın. Benim pazarlarım feda olsun’ dedi. Eşimin de önümü açmasıyla İl Başkanımızın düşüncelerini açıklamasıyla birlikte kamuoyuyla paylaştım. Ben İl Başkanımızı gönülden seviyorum. Ona saygıda kusur etmedim. Hayatım boyunca da etmem. Başkanımızın kararını açıklamasının ardından bu süreç yaşandı” diye konuştu.

Kapım herkese açık

Kapısının herkese açık olduğunu söyleyen Kalaycı; “Gelinen süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız bu görevi bize tebliğ etti. Bu görevi layığıyla, adam gibi ve Bartın’ımıza yakışır bir şekilde yapmak istiyorum. Rabbim bize bunu nasip etsin. Niyetimiz halis. Ben sessiz yığınların sesi olmak istiyorum. Benim kapıma herkesin rahatlıkla girebileceği bir vaziyette olmak istiyorum. Ben zaten temelden gelen birisiyim. İşçilikten çalışarak geldim. Her kesimin hayatını kendi hayatımda yaşadım. Herkese kapımın açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bartın’ımın hizmetkarı olmaktan şeref duyuyorum” şeklinde konuştu.

Listede yeni isimler de olacak

Kongre süreçleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı; “Bundan sonraki süreçte ilçe kongreleri yapılacak. İl yönetimi kongre sürecine kadar görevine devam edecek. İl kongresinde yeni bir yönetim listesiyle seçime gideceğiz. Şu anda yönetimde bulunan arkadaşlarımızdan bizimle beraber yürümek isteyenlerle de beraber yürüyeceğiz. Listede yeni isimler de olacak. İnşallah güzel bir liste oluşturarak, kongremizi yapacağız. Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç ve Genel Merkezimizle tam bir bütünlük içerisinde hareket edeceğiz. Allah nasip ederse birlikteliği ve bütünlüğü sağladığımız zaman biz Bartın’a daha güzel hizmetler yaparız. Umut ediyorum ki Bartın’ı layık olduğu yere getireceğiz” dedi.

Abi kardeş şeklinde bir yönetim göstereceğiz

Merkez İlçe Başkanlığı için gerçekleştirilecek olan kongrede Genel Merkez tarafından Yusuf Ziya Aldatmaz’ın aday gösterileceğini belirten Kalaycı; “Sayın Cumhurbaşkanımız İl Başkanlığına beni, Merkez İlçe Başkanlığına da Yusuf Beyi tebliğ etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine bir söz söyleme lüksümüz asla olmaz. Bizim Genel Merkezimize karşı bağlılığımız belli. Cumhurbaşkanımıza bağlılığımız belli. Yusuf Bey de benim çok değer verdiğim ve  saygı duyduğum bir abimiz. Uzun yıllardır da beraberiz. Bir birliktelik içerisinde abi kardeş şeklinde bir yönetim göstereceğiz. Ben buna kalben inanıyorum. Yusuf Abi ve kendi adıma sevindim. Makamlar kalıcı insanlar gelip geçici. Yeter ki biz bu görevlere layık bir şekilde hareket edelim. Gecenin ve gündüzün sahibine hamd ve sena olsun. Güveninize layık olmaya çalışacağım. Allah her daim yardımcımız olsun” diye konuştu.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535