• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“Şiddetin Panzehiri Kültür ve Sanattır”

Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde beşinci söyleşi Şair Gülderen Canyurt tarafından gerçekleştirildi.
“Şiddetin Panzehiri Kültür ve Sanattır”

Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde beşinci söyleşi Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Bulak Çocuk Yuvasını Koruma Derneği, Karabük Kültür Sanat ve Çevre Derneği ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği Üyesi Şair Gülderen Canyurt tarafından gerçekleştirildi. “İnsan ve Şiddet” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Şair Gülderen Canyurt, şiddeti durdurmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

“Şiir Bana Çok Güzel Dostluklar Kazandırdı”

Canyurt; “Burada sizlerle beraber olmak bana büyük heyecan veriyor. Bartın’a 2. gelişim. Gerçekten Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Bir kitap fuarını 24 yıldır devam ettirebilmek gerçekten çok önemli. Bu nedenle emek veren herkesi kutlarım. Şiir bana çok güzel dostluklar kazandırdı. Bugün de burada dostlarımızla birlikteyiz. Şiddetin panzehirlerinden bir tanesinin kültür ve sanat olduğunu düşünüyorum. Kültür ve sanata gereken önemin verilmesi sağlayabilirsek önemli bir yol alırız. Tabii sadece kültür ve sanatla sorun giderilemez. Eğitim başta olmak üzere birçok çözüm yolu sayılabilir.  İnşallah şiddet unsurunun ortadan kaldırılması için gereken adımlar atılacaktır. Bizler hep birlikte ‘şiddete hayır’ diyoruz. Tekrar davetiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Kadına yönelik şiddeti detaylı konu alan Canyurt, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve bunun için de mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisine iletilen soruları da yanıtlayan Şair Canyurt’a söyleşinin sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Şair Gülderen Canyurt, söyleşi sonrası okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

“Şiddetin Hiçbir Gerekçesi ve Dayanağı Olamaz”

Söyleşi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, böylesine önemli bir konuyu seçtiği için Şair Gülderen Canyurt’a teşekkür etti. Başkan Akın; " Kadına yönelik şiddet konusunun gündeme gelmesi, tartışılması ve farkındalık yaratılması gerekiyor. Bu nedenle de söyleşimiz büyük önem taşıyor. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi benimsenmeli, aile içinde ve toplumda sevgi ve huzur dolu bir ortamın yaratılmasında herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle bir tutan, iyi insan olma ölçüsünü kişinin eşine ve başkalarına karşı davranış ve tutumuyla belirleyen bir değerler dünyasının varisleriyiz. Bu nedenle insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri kadına yönelik şiddettir. Tebessümün sadaka yerine geçtiği, güzel sözün meyve veren bir ağaca benzetildiği kültür mirasımızda şiddetin yeri yoktur. Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki şiddetin hiçbir gerekçesi ve dayanağı olamaz. Ben tekrar böylesine önemli bir konuyu seçtiği için Şair Sayın Gülderen Canyurt’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gülderen Canyurt Kimdir?

“1958 Sivas/Zara doğumludur İlk ve ortaokulu Sivas'ta okudu. Açık Öğretim Lisesi mezunu.2010 yılında “Suya Düşen Sözcük” adlı şiir kitabıyla 'Cemal Süreya Başarı Ödülü'ne layık görülen Gülderen Canyurt; Altın Safran Belgesel Film Festivali ve Eflani Festivali olmak üzere 2010'da Şair İbrahim Yıldız, 2011 yılında Şair Hasan Bayrı, 2012 yılında da Şair Raşit Kara şiir yarışmalarının seçici kurullarında görev aldı. Yeni Turunç Dergisi ile Tay Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yaptı. Şiirleri ve Yazıları; Tay, Ardıçkuşu, Berfin Bahar, Cali, Turunç, Türk Dili, Aykırı Sanat, Mavi, denizsuyukasesi, Ankara Edebiyat, Şiir Ülkesi, Siyah Beyaz, Kar ve Yaşam Sanat dergilerinde ve gazetelerde yine şiirleri Karabük Şiirleri Antolojisi'nde yayımlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi yönetim kurulu üyesi olup, Bulak Çocuk Yuvasını Koruma Derneği, Karabük Kültür Sanat ve Çevre Derneği ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesidir. Gülderen Canyurt evli olup, 2 erkek çocuk annesi ve 3 torun babaannesidir. Karabük'te ikamet etmektedir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535