• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Siyasiler sandık başına gitti

2 ay boyunca referandum sürecinde siyasetçiler konuştu, vatandaşlar dinledi. 16 Nisan Pazar günü ise vatandaşlar sandıkta son sözü söyledi. Vatandaşları ikna edebilmek için günlerce propaganda yapan siyasiler de sandık başına giderek, oyunu kullandı.
Siyasiler sandık başına gitti

Seçmenler gibi siyasetçiler de sandık başına gitti. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç oyunu her zamanki gibi Amasra'da Kaleşah İlkokulu'nda, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Ortaokulu'nda, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Gazi Ortaokulu’nda, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun Fatih İlkokulu’nda, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav Şiremirçavuş İlkokulu’nda, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik Gazi İlköğretim Okulu’nda, CHP İl Başkanı Mehmet Arslan Bartın Anadolu Lisesi’nde, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay Güzel Sanatlar Lisesi’nde sandık başına giderek, oy kullandılar.

Seçmen sayısı arttı

7 Haziran'daki genel seçimlerdeki sandık sayısı ve seçmen sayısıyla karşılaştırıldığında 1 Kasım'da sandık sayısının artmasına rağmen ilimizde seçmen sayısının azaldığı görülüyor. 7 Haziran'da il genelinde toplam 540 sandıkta 145 bin 708 seçmenin oy kullandı. 1 Kasım’da ise seçmen sayısı 143 bin 326 kişi olarak tespit edildi. Yani 7 Haziran'dan bu yana seçmen sayısında 2 bin 382 kişilik bir azalma oldu. 16 Nisan 2017 referandumunda ise 144 bin 809 seçmen 525 sandıkta oy kullandı. 2017 referandumunda oyların arttığı gözlenirken, 525 sandık kuruldu.

Güzelliklere vesile olsun inşallah

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, oy kullanmasının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç; “Amasra'da Kaleşah İlkokulu'nda oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, güçlü ve büyük Türkiye için oyumuzu kullandık. Güzelliklere vesile olsun inşallah. Söz ve karar milletin. Sandıktan çıkacak karar ne olursa olsun başımızın tacıdır” diye konuştu.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirsin

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Anayasa değişikliği için yapılan referandum oylamasında torunum Kemal Asaf ile birlikte oyumu kullandım. Çıkacak olan sonucun ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde belirtti.

Milletimizin kararına saygı duyacağız

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav ise açıklamasında; “Oyumuzu verdik. Şiremirçavuş İlkokulu’nda oyumuzu kullandık. Türkiye'nin her köşesinde, vatandaşlarımız kardeşlik içinde, medeni bir şekilde oylarını verip tercihlerini yapıyorlar. Saat 17.00’da sandıklar açıldığında milletimizin kararı ortaya çıkacak. Çıkacak sonuç ne olursa olsun milletimizin kararına saygı duyacağız. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır. Gerçekleştirilen referandumun ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Milletin verdiği karar en doğru karardır

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “2 aydır yoğun bir çalışma içerisindeydik. Biz de evet oyunun ülkeye ne kadar faydalı olacağını anlatamaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize kazanımlarını köy köy, belde belde, ilçe ilçe vatandaşlarımıza anlattık. Bugün de inşallah kendi oyumuzu kullanarak, ülkemizin geleceğine katkı sağladık. Milletimiz en doğru kararı verecektir. Biz inanıyoruz milletimiz geleceğiyle ilgili en doğru kararı verecektir. Sonuç ne olursa olsun milletin verdiği karara en doğru karardır” şeklinde ifade etti.

Sandığa giden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum

CHP İl Başkanı Mehmet Arslan; “16 Nisan Pazar günü yapılan anayasa değişikliği referandumunda devletimizin bekası, ülkemizin geleceği, cumhuriyetimizin kazanımları ve yarınımız olan çocuklarımız için tarihi bir karar verdik. Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Vatandaşlarımız en demokratik hakları olan oy kullanma hakkına sahip çıktı. Vatandaşlarımız da sandık başına giderek, oyunu kullandı. Bir oy her şeyi değiştirebilir. Bu nedenle oy kullanmaya gitmek çok önemliydi. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millette kalması için sandığa giden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sandıktan çıkacak olan sonucun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Evet diyende hayır diyende bizim insanımızdır

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ; “5 Temmuz karanlık gecenin ardından ülkemiz ekonomik, sosyal, siyasal açmaza çıkmaza girmiştir bundan çıkış yolu birlik beraberlik sergilemek ve sistem değişikliği hasıl olmuştur. 1 anayasada 18 madde değişiklik öngörülmüş ve halkımıza sunulmuştur. Evet diyende hayır diyende bizim insanımızdır. Halkımız inandıkları doğrular çerçevesinde karar verecek saygılıyız demokrasinin gereği de budur önemli olan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasıdır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla hareket eden MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tek devlet tek millet tek bayrak tek dil anlayışıyla devletin yanında olmuş, bu yeni sistem arayışına katkı sağlamış ve evet demiştir. Referandum sonuçları ülkemize, halkımıza huzur ve mutluluk düşmanlarımıza da korku salması temennisiyle iyi günler diliyorum” dedi.

Referandumun hayırlı olmasını diliyorum

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay; “16 Nisan gerçekten ülkemiz için çok önemli bir tarih. Halkımız çok önemli bir karar veriyor. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Oyumuzu kullanarak, son sözümüzü sandıkta söyledik. Çıkacak sonuç ne olursa olsun bu milletin kararıdır. Sandıktan çıkacak olan sonuca saygı duymak gerekiyor. Gerçekleştirilen referandumun hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz ve milletimizin için ne hayırlıysa o olsun” şeklinde ifade etti.

 

 

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535