• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 24 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Sözcü Gazetesi saçmaladı

Türk Kızılayı Bartın Şubesi’ni yakından ilgilendiren ‘Bürokratlardan Atatürk Düşmanı Müdüre Destek’ ve ‘Heykelin Önünü Çadırla Kapattılar’ başlıklı Sözcü Gazetesi’nde yer alan haberler Bartın halkı tarafından tepkiyle karşılandı.
Sözcü Gazetesi saçmaladı

Türk Kızılayı Bartın Şubesi’ni yakından ilgilendiren ‘Bürokratlardan Atatürk Düşmanı Müdüre Destek’ ve ‘Heykelin Önünü Çadırla Kapattılar’ başlıklı Sözcü Gazetesi’nde yer alan haberler Bartın halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Haberlerde belirtildiği gibi Kızılay etkinliğine karşı herhangi bir protesto olmadığını belirten vatandaşlar, haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve yapılan haberlerin sadece ve sadece Türk Kızılayı Bartın Şubesi’ni yıpratmak amacıyla yapıldığını ifade ettiler.

Kişisel çıkarlar uğruna yıpratılmak isteniyor

Kızılay’ın milletin gönlünden silinemeyeceğini belirten vatandaşlar; “Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunar. Bu hizmetleri görmeyen yok. İlimizde de birçok önemli faaliyetler yapılıyor. Proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmayı amaçlayan Türk Kızılayı’na karşı yapılan bu saldırıyı anlamak mümkün değil. Kişisel çıkarlar uğruna bir kuruma zarar vermek doğru değil. Tabii amaçları sadece hizmet olan insanları da karalamak kimsenin hakkı değil. Ayıptır. Yapılan aslı astarı olmayan olumsuz haberlerle Kızılay’ın Bartın’da yaptığı faaliyetlere katılımı azaltmaya çalışıyorlar. Bunu düşünenler akıl tutulması yaşıyorlar. Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş Türk Kızılayı’dır. Bunu insanlar biliyorlar. Böylesine önemli bir kuruluşun sadece ve sadece kişisel çıkarlar uğruna yıpratılmak istenmesi doğru değildir” şeklinde ifade ettiler.

Tek amaç kan merkezini kurmak

Haberleri yapanların Kızılay’ın faaliyetlerini baltalamak istediğini belirten vatandaşlar, şu ifadeleri kullandılar; “Türk Kızılayı, Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış
araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefleyen bir kurumdur. Türk Kızılayı, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Türk Kızılayı, yurt içinde meydana gelen doğal afetler sonrasında afetzedelere acil beslenme hizmeti verir. Acil barınma konusunda ise devletin ilgili kurumlarının yanında yardımcı rol üstlenir. Afet müdahale ve afet lojistik sistemlerini ülke çapında yaygınlaştıran, bu ağ ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahip olan Türk Kızılayı, 8 Bölgesel ile 25 Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezleri sayesinde en kısa sürede afet alanına ulaşır. Türk Kızılayı, Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedeflemektedir. Ülke genelinde 17 Bölge Kan Merkezi, 64 Kan Bağış Merkezi ve 150’den fazla mobil kan bağış aracı ile hizmet verir. Zaten Bartın’da ki faaliyetlerin amacı da Bartın’a kan merkezi kazandırmaktır. Bunun önemi ilimiz için çok büyüktür.

Bartın halkı olarak bu tür haberlere de itibar etmiyoruz

Bartın’da çalışan nedense istenmiyor. Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın ile birlikte Bartın’da önemli etkinliklere imza atan Türk Kızılayı nedense birileri tarafından kötüleniyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yalan yanlış yapılan ve gerçeği yansıtmayan bu haberlerde Atatürk önüne kurulan çadır konu alınmış. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan çadır nedeniyle resmi törenlerin yapılamadığı ifade edilmiş. Bu haberi yapan kişiler veya aracı olanlar sanırım resmi törenlerin Bartın Valiliği önünde yapıldığını unutmuş. Kaldı ki meydana kurulan çadırlar Bartın Valiliği’nin oluruyla kuruluyor. Yani kimsenin izinsiz iş yapma şansı olamaz. Bu her şey için böyle. Bunu çarpıtmak ve insanlara yanlış bilgi vermek doğru değil. Meydanda sanki tek çadır varmış ve bu çadırla da Atatürk heykelinin önü kapatılmış havası yaratılıyor. Meydanda 3 tane büyük Kızılay çadırı bulunuyor. Karşılıklı konulan çadırların yanı sıra bir de heykelin önünde bir çadır bulunuyor. Kaldı ki bu çadır Atatürk’ü tamamen kapatmıyor. Atatürk tamamen kapatılmış gibi yansıtılıyor. Atatürk ile çadır arasında da mesafe var. Yani bu haberler kasıtlı olarak çıkartılmış olarak bakıyoruz. Bartın halkı olarak bu tür haberlere de itibar etmiyoruz.

Haberler kasıtlı yapılıyor

Tabii haberlerden etkilenip sosyal medya aracılığıyla tepki gösterenler oluyor. Ancak herkes kısa sürede düştüğü yanlışın farkına varıyor. Haberin kasıtlı yapıldığı kısa sürede anlaşılıyor. Yine aynı durum İl Milli Eğitim Müdürünün ziyaret edilmesiyle de alakalı. Orada ziyaret edilen makamdır. İşte bu haberi yapanlar bunun farkına varamıyor. Kaldı ki suçlanan İl Müdürü halen görevinin başında. Projenin bir ayağını öğrenciler oluşturuyor. Bu nedenle İl Müdürünün ziyaret edilmesi şart. Ancak görev başında kim olursa olsun devlet o kişiyi görevde tuttuğu sürece İl Müdürü odur. Atatürk düşmanı müdüre bürokratlardan destek deyip haberin içinin boş bırakılması zaten her şeyin amacını gösteriyor. Yani kasıt olduğu açık. Burada Bartın halkı olarak bize düşen Türk Kızılayı’na sahip çıkmaktır. Yapılan bu saldırılar karşısında canını dişine takan görevlilerin yanında yer almaktır. Türk Kızılayı’nı her türlü çekişmeden, siyasetten ve kişisel çıkarlardan uzak tutmak isteyen Bartın Şube Başkanına her zamankinden daha fazla destek olmak gerekiyor. Bizler bu tür oyunlarla Kızılay’ın milletin gönlünden silinmeyeceğini belirtiyoruz. Her zaman ve her etkinliklerinde Kızılay’ın yanında yer alacağız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535