• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Spor Toto BAL Statüsü yürürlüğe girdi

TFF Yönetim Kurulu'nun 22.09.2017 tarih ve 67 sayılı toplantısında kabul edilen 2017- 2018 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü, 22 Eylül 2017 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesi TFF.org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Spor Toto BAL Statüsü yürürlüğe girdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bartınspor’un da mücadele ettiği 2017-2018 sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig müsabakaları statüsü yayınladı. TFF Yönetim Kurulu'nun 22 Eylül 2017 tarih ve 67 sayılı toplantısında kabul edilen 2017- 2018 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü, 22 Eylül 2017 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesi TFF.org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yaşı büyük en fazla 5 futbolcu yer alacak

Spor Toto BAL’da 2017-2018 sezonunda kural olarak 1989 ve daha sonra doğan futbolcular oynayabilir. 1988 ve daha öncesinde doğmuş futbolcular yaşı büyük futbolcu, 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. Spor Toto BAL’da takımlar yaşı büyük diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu ve yaşı küçük en az 2 (iki) futbolcu yer alacaktır. 2003 ve daha küçük doğumlu futbolcular Spor Toto BAL’da oynayamazlar.

Yaşı küçük futbolcunun oynaması şart değil

Müsabaka isim listesine 5’ten fazla yaşı büyük futbolcu yazan kulüp Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uyarınca hükmen mağlup olur. Müsabaka isim listesine yaşı küçük sadece 1 futbolcu yazılması halinde müsabaka isim listesi 17 kişi ile sınırlıdır aksi halde takım hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uyarınca hükmen mağlubiyet kararı verilir. 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılan yaşı küçük 2 futbolcudan birisinin veya 1 yaşı küçük futbolcu yazılması durumunda bu futbolcunun müsabakada oynatılmaması halinde takım hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uyarınca hükmen mağlubiyet kararı verilir. Yaşı küçük futbolcunun ilk 11’de müsabakada oynaması şart değildir. Daha sonra oyunun herhangi bir anında oyuncu değişikliği ile oyuna girebilir.

“UEFA Pro”, “UEFA A” veya “UEFA B” lisansına sahip olmak şart

2017-2018 sezonunda Spor Toto BAL’da yer alan takımlarda teknik sorumlu olarak görev yapacak teknik adamlar, güncel “UEFA Pro”, “UEFA A” veya “UEFA B” lisansına sahip olmak zorundadır. 2017-2018 sezonunda teknik sorumlu, yardımcı antrenör (en az TFF Grassroots C) ve kaleci antrenörü (lisanslı) bulunduran kulüplere bu kişiler için saha içi giriş izni verilir. Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın 6.maddesinin 7.fıkrası uyarınca 2016-2017 Sezonunda yerel ligden BAL’a yükselen takımlarda “TFF Grassroots C” lisansına sahip teknik adamlar teknik sorumlu olarak görev alabilir.

İtirazlar Amatör İşler Kurulu’na yapılacak

Spor Toto BAL kapsamında oynanacak müsabakalar ile ilgili olarak kadrolara, oyunculara ve lisanslara yönelik İtirazlar Amatör İşler Kurulu’na yapılır. Amatör İşler Kurulu’nun kararına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren 5 gün içerisinde itiraz harcının yatırıldığına dair makbuz ile birlikte TFF Yönetim Kurulu’na sunulmak üzere Amatör İşler Kurulu’na başvurulabilir. Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’ndan doğan itirazlar, FMT’de profesyonel müsabakalar için öngörülen usul çerçevesinde ancak Merkez Hakem Kurulu’na iletilmek üzere Amatör İşler Kurulu’na yapılır. Spor Toto BAL’a ilişkin disiplin ihlallerinde ve şahısta hata hallerine yönelik itirazlarda Futbol Disiplin Talimatı ve 2017-2018 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar doğrultusunda Amatör Futbol Disiplin Kurulu yetkilidir.

AFDK karar verecek

TFF ve bu Statüde belirtilen kurulların kararları ile ilgili tebligatlar, kulüplerin katılım formunda belirttikleri faks numaralarına veya elektronik posta ile yapılır. Ayrıca AFDK kararları TFF internet sitesinde de yayınlanır. Bu yayın, ilgililere tebliğ hükmündedir. İdari tedbir koymaya, Disiplin Müfettişleri, Amatör İşler Kurulu Başkan ve üyeleri, AFDK ve Tahkim Kurulu yetkilidir. AFDK, Disiplin Müfettişleri ile Amatör İşler Kurulu Başkan ve üyeleri, tarafından verilen idari tedbir kararlarına yapılan itirazları değerlendirir. AFDK’nın vermiş olduğu karara karşı Tahkim Kurulu’na itiraz edilebilir.

Tahkim Kurulu’na başvurulabilir

Gerek TFF Yönetim Kurulu’nun verdiği ve gerekse AFDK’nın verdiği kararlara karşı, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz, harç makbuzu ile birlikte Tahkim Kurulu’na başvurulabilir. Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarında dört (4) sarı kart uygulaması yoktur. Spor Toto BAL liginde mücadele eden kulüpler ve yöneticilerine, Futbol Disiplin Talimatının 35. maddesinin 3. fıkrası çerçevesinde para cezası uygulanabilir.

Müsabakaların oynanacağı yerleri TFF belirleyecek

Spor Toto BAL’a katılacak kulüpler müsabakalarını oynayacakları sahayı temin edip bildirmek zorundadırlar. Bildirilen sahanın, sezon öncesinde veya sezon içinde bakıma alınması durumunda kulübün, TFF tarafından müsabaka oynanması uygun görülen alternatif bir saha bildirmesi zorunludur. Spor Toto BAL’a katılacak kulüplerin gösterdikleri sahada müsabaka oynatılması TFF’nin onayına tabidir. TFF tarafından belirlenen koşulları yerine getirmeyen ve istenilen belgeleri ibraz etmeyen kulüplerin göstermiş olduğu sahalarda müsabaka oynatma yetkisi TFF’ye ait olup bu müsabakaların oynanacağı yerler TFF tarafından belirlenir.

45 dakika öncesinde ve devre arasında sulama yapılabilecek

Kale ağları, Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına uygun olmalı ve ev sahibi kulüp tarafından kale direklerine sağlam bir şekilde takılarak yere sabitlenmelidir.  Stadyumlarda köşe bayrak direklerinin kullanılması ve Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına uygun, yeterli sayıda yedek bayrak direğinin bulundurulması zorunludur. Sahalarda anons sistemi veya megafon çalışır vaziyette olmalı ve kesinlikle tarafsız bir şekilde kullanılmalıdır. Anons sistemi veya megafon ev sahibi takımı destekleyici şekilde rakip takıma karşı ve siyasi amaçlı tanıtım ve duyurular için kullanılmaz. Anonslar anlaşılır ve duyulur şekilde yapılmalıdır. Yeşil zeminin sulanması işleminin müsabaka başlangıcından 60 dakika önce bitirilmesi zorunludur. Bununla birlikte Spor Toto BAL denetçisinin (atanması halinde TFF temsilcisinin) izninin alınması şartıyla müsabakanın başlamasına 60 dakikadan daha az bir süre kala da sulama yapılabilir. Sulama işleminin tüm sahayı kapsaması zorunludur. Yeşil zeminin devre arasında sulanabilmesi için her iki takımın temsilcilerinin talebi ile Spor Toto BAL Denetçisi’nin (atanması halinde TFF temsilcisinin) izni şarttır. Suni çim sahalarda aşırı sıcak havalarda müsabakadan 45 dakika öncesinde ve devre arasında sulama yapılabilir.

Cumartesi veya Pazar günleri oynanacak

Spor Toto BAL müsabakalarının tarih, saat ve stadyum bilgileri TFF internet sitesinde haftalık olarak ilan edilir. Bu nedenle söz konusu bilgiler kulüplere ayrıca yazılı olarak bildirilmez. TFF’nin internet sitesinde ilan edilen müsabaka bilgileri kulüplere yapılan resmi tebligat hükmündedir. Spor Toto BAL müsabakaları kural olarak Cumartesi veya Pazar günleri TFF tarafından belirlenen saatte oynanır. Takımlardan birinin başvurusu veya müsabakanın oynanamamasıyla ilgili özel bir durumun tespiti durumunda, Spor Toto BAL Tertip Komitesinin uygun bulması halinde müsabaka gününde, saatinde veya yerinde değişiklik yapılabilir. Zorunlu değişiklikler haftanın en geç Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar yapılarak, TFF’nin internet sitesinde yayınlanacaktır.

12 grup birincisinden 9’u TFF 3.Lig’e çıkmaya hak kazanır

Perşembe gününden itibaren TFF’nin internet sitesinde yer alan müsabaka gün, saat ve stat bilgileri kesindir. Olağanüstü hallerde, o haftanın Perşembe veya Cuma günü bir değişikliğe gidilmesi durumunda değişiklik TFF’nin internet sitesinde yayınlanır ve ilgili kulüplere faksla bildirilir.  Sahalarda, müsabaka başlangıcında, devamında ve sonrasında sağlık, güvenlik, tribün düzenlenmesi, organizasyon, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili tüm düzenlemeleri gerçekleştirme görevi ev sahibi kulübe aittir. 2017–2018 Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselir. 12 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak olup, müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar play off oynayacaklardır. Play off müsabakaları sonunda 12 grup birincisinden 9’u TFF 3.Lig’e çıkmaya hak kazanır. Play off müsabakaları 2 kademede oynanır.

Tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü

1. Kademe 12 grup birincisi birbirleriyle bölgesel olarak eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynarlar. 1.kademe müsabakalarında galip gelen 6 takım Spor-Toto 3.Ligine yükselir.  2.kademe müsabakaları 1.kademede mağlup olan 6 grup birincisinin birbirleriyle aşağıda belirtilen şekilde eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynamasıyla gerçekleştirilir. Buna göre 2.kademe müsabakaları; 7.müsabaka (1.müsabaka mağlubu) – (2.müsabaka mağlubu), 8.müsabaka (3.müsabaka mağlubu) – (4.müsabaka mağlubu), 9.müsabaka (5.müsabaka mağlubu) – (6.müsabaka mağlubu) ile oynanacaktır. Bu müsabakalar sonunda galip gelen 3 takım TFF 3.Ligine yükselir. Mağlup olan 3 takım ise şayet ilinde baraj müsabakası oynaması gerekiyorsa, bu müsabakayı oynamadan 2018-2019 sezonunda direkt Spor Toto BAL’da yer alır. Bu takımla baraj müsabakası oynayacak yerel lig takımı da 2018-2019 sezonunda Spor Toto BAL’da direkt yer alır.

BAL’a doğrudan katılma hakkı kazanıyor

12 grupta son iki sırayı alan takımlar Spor Toto BAL’dan bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşerler. TFF 3. Lig’den düşmeden kaynaklanan kontenjan artışı veya belirlenen kontenjanın altında takımla lige katılınması durumlarında ve illerin belirlenen kontenjanlarına göre Spor Toto BAL’dan TFF 3.Lig’ine yükselme, Spor Toto BAL’da kalma, Spor Toto BAL’dan yerel lige düşme ve yerel ligden Spor Toto BAL’a yükselme aşağıdaki belirtilen yöntemlerle meydana gelir. 2017-2018 sezonunda Spor Toto BAL’da bir takımla temsil edilen illerde, bu takım TFF 3. Lig’e yükselirse veya küme düşerse, o ilin 2017-2018 sezonu en üst yerel liginde birinci olan takım 2018-2019 sezonunda Spor Toto BAL’a doğrudan katılma hakkı kazanır. TFF 3. Lig’e yükselemeyen veya küme düşmeyen Spor Toto BAL’daki takımın sıralaması ne olursa olsun (Grup birincisi olan hariç) o ilin en üst yerel liginde birinci olan takım ile müsabakaların sona ermesinden sonra kendi ilinde baraj müsabakası oynar. Bu müsabakada galip gelen takım bir sonraki sezon Spor Toto BAL’da oynamaya hak kazanır.

BAL Baraj Müsabakaları 15 gün içinde oynatılır

Spor Toto BAL baraj müsabakaları, TFF tarafından yetki verilen kişi ve kuruluşlarca il merkezlerinde belirlenen, sahalarda oynanır. Spor Toto BAL baraj müsabakaları Spor Toto BAL takımı ile yerel lig takımı arasında oynanabileceği gibi, iki BAL takımı arasında da oynanabilir. Baraj müsabakaları tek maç eleme usulü ile oynanır. Spor Toto BAL baraj müsabakaları, kural olarak, Spor Toto BAL müsabakalarının tamamlanması sonrası 15 gün içinde oynatılır. Spor Toto BAL müsabakaları sonunda TFF 3.Ligi’ne yükselen takımlara şampiyonluk kupası verilir. Kupa töreni organizasyonu TFF tarafından yapılır.

TFF karar vermeye yetkili

Kulüpler TFF’nin belirleyeceği organizasyon kurallarına uymak ve kupa törenine katılmak zorundadır. Bu Statüde özel bir hüküm bulunmayan hallerde 2017-2018 Sezonu Amatör Futbol Ligleri’nde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı hükümleri uygulanır. Bu Statü’de hükme bağlanmamış olan hususlar hakkında TFF karar vermeye yetkilidir. Bu Statü, TFF Yönetim Kurulu’nun 22.09.2017 tarih ve 67 sayılı toplantısında kabul edilmiş ve 22.09.2017 tarihinde TFF’nin resmi web sitesi olan www.tff.org adresinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. TFF’nin resmi web sitesi olan www.tff.org adresinde 21.09.2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Bölgesel Amatör Lig Statüsü yürürlükten kaldırılmıştır.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535