• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Bartın 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 2 °C
  • Karabük 1 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

TBMM'de gündemi değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de gündemi değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Grup Başkanvekili olarak başladığı yeni görevinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç; şu ifadeleri kullandı; “Gerçekleşen seçim sonucunda AK PARTİ Grup Başkanvekilliği görevine seçilmem nedeniyle öncelikle tensip ve takdirleriyle bu göreve aday gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere MYK üyelerimize, AK PARTİ Grup Başkanımıza ve değerli oylarıyla güvenlerini gösteren grubumun çok değerli milletvekillerine teşekkür ediyorum.

“Var gücümüzle çalışacağız”

“Bugün de güzel düşünceleriyle "Hayırlı olsun" dileklerini ifade eden siz Değerli Başkanımıza, siyasi partilerimizin Grup Başkanvekillerine ve değerli milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Millî iradenin tecelligâhı olan bu yüce çatı altında milletimizin bizlerden beklediği yasama çalışmalarına katkı için var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

“Azerbaycan'ın Millî Kurtuluş Günü'nü kutluyorum”

Bugün Azerbaycan Millî Kurtuluş Günü, Şuşa Beyannamesi'nin imza altına alındığı günün de yıl dönümü. Şuşa Beyannamesi çok önemli bir belge. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşliği müttefiklik ilişkisi seviyesine çıkaran, savunma sanayisinden eğitime, kültürden diğer alanlara varıncaya kadar 2 ülke arasındaki çok önemli bir belgenin yıl dönümünü bugün idrak ediyoruz. Kardeş ülke Azerbaycan'ın Millî Kurtuluş Günü'nü kutluyorum, can Azerbaycan halkını gönülden selamlıyorum. Türkiye olarak "tek millet iki devlet" anlayışıyla her daim kardeş Azerbaycan'la bir ve beraber olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

“Devletimiz tüm afetlerde olduğu gibi vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir”

Değerli milletvekilleri, ülkemizin farklı bölgelerinde etkili olan yoğun yağışlar sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. İçişleri Bakanlığımız AFAD koordinesinde belediyelerle birlikte meydana gelen maddi hasar ve kayıplar için gereken tespitleri, çalışmaları yapmaktadır. Devletimiz tüm afetlerde olduğu gibi vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir.

“TÜRKSAT 5B uydu iletişim kapasitesini 15 kat artıracak önemli bir uydumuz.”

 14 Haziran günü TÜRKSAT 5B uydumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete alındı. TÜRKSAT 5B uydu iletişim kapasitesini 15 kat artıracak önemli bir uydumuz. Orta Doğu'nun tamamı, Akdeniz'den Kızıldeniz'e, Afrika ülkelerini de kapsayacak, otuz beş yıldan fazla hizmet verecek. Yüksek veri kapasitesiyle, karasal altyapıyla erişilemeyen yerlere internet altyapısını kurma imkânı sağlayacak; 4,5 ton fırlatma ağırlığında uzaydaki 8'inci uydumuz. TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A, TÜRKSAT 4B, TÜRKSAT 5A, TÜRKSAT 5B toplam 5 haberleşme uydumuz uzayda. Yine GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT, 3'ü de gözlem uydumuz olmak üzere, 8 uydumuz şu anda milletimize hizmet için uzayda. Hayırlı olmasını diliyorum.”

“Filyos’ta tarihi bir güne tanıklık ettik”

13 Haziran pazartesi günü, tarihi bir güne tanıklık ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Filyos'ta -benim de seçim bölgemin yer aldığı- Karadeniz gazının karaya ulaştırılmasını sağlayacak boru hattının döşeme işlemi başladı. Karadeniz gazı ve Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi dünyanın en sıra dışı projelerinden biri. Yirmi dört saat esaslı 4.200 çalışan, denizin 2.200 metre altında faaliyet gösteren araçlar, insansız iş makinaları; 16 gemi, 250 mühendis, 10 kuyu, 65 ton ağırlıkta kuyubaşı vanaları, 260 ton ağırlıkta deniz tabanı kontrol ünitesi ve 50 bin sensörle denizin altında insansız üretim yapılıyor. 170 kilometrelik boru hattının döşenmesinde 30 gemi aynı anda çalışacak. Denizin altına döşenen fore kazıklarının uzunluğu İzmir'den Ardahan'a kadar uzanan bir mesafe. Deniz tabanına borular yerleştirilmeye başlandı Castoro 10 Gemisi 13 Haziran itibarıyla döşemeye başladı. 170 kilometre beş ayda tamamlanacak. Tuna-1, Tuna-2 ve Amasra-1 kuyularında 540 milyar metreküp rezervin 2023'ün ilk çeyreğinde sisteme verilmesi ve konutlarımızın tamamının otuz yıllık ihtiyacını karşılayacak önemli bir projeden bahsediyoruz. Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından son teknolojiyle donatılan Türkiye'nin 7'nci nesil sondaj gemisi Abdülhamit Han da filoya katılmak üzere son çalışmalar yapılıyor. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“Dünya şampiyonu sporcularımıza tebrik”

 Portekiz'de düzenlenen Dünya Para Yüzme Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden sporcularımızdan dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı ve 2'nci olan Sevilay Öztürk'ü tebrik ediyorum. UEFA Uluslar Ligi C Klasmanı 1'inci Grup'ta Litvanya'yı 2-0 yenerek 4'te 4 yapan A Millî Futbol Takımı'mızı da yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535