• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

TDVS İl Temsilcisi Ünsal’dan yaz Kur'an kursu çağrısı

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, 25 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursu nedeniyle ailelere çağrıda bulunarak, çocuklarını camilere göndermeleri gerektiğini vurguladı.
TDVS İl Temsilcisi Ünsal’dan yaz Kur'an kursu çağrısı

Okulların kapanmasıyla birlikte her yıl yaz aylarında çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camilere akın ediyor. Diyanet İşleri Bakanlığı yıl boyunca okula giden çocukların okul döneminde öğrenmede eksik kaldığı manevi eğitimin ve Kur'an-ı Kerim derslerini verilmesi adına yaz boyunca faaliyet göstererek çocuklara destek sağlıyorlar. Yaz Kur'an kursları, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'nin dört bir yanında resmi olarak 25 Haziran'da başladı.

8 bin 885 öğrenciye eğitim verildi

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Bartın İl Müftülüğü’nün her yıl binlerce çocuğa eğitim verdiği yaz Kur’an Kursları devam ediyor. Çocuklar “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla camilere koşuyor. Kurslarda öğrenciler ve çocuklar camilerde, hem dinimizin gereklerini öğreniyor, hem de tatil havasını bozmadan keyifli saatler geçiriyor. Yaz Kur'an kurslarında öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile peygamber efendimizin hayatını, yüce dinimiz İslam'ın gereklerini ve ahlaki değerleri öğreniyor. Kurslarda, haftada 5 gün, günde 3 saat eğitim veriliyor. Geçen yıl merkezde 8 bin 885 öğrencinin kayıt yaptırdığı yaz Kur'an kurslarına, bu yıl daha da yoğun ilgi olması bekleniyor. 

Çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli

600 camii ve70 kuran kursunda başlayan ve 17 Ağustos’ta sona erecek olan yaz Kur’an kursları için ailelere çağrıda bulunan Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, çocuklarını camilere göndermeleri gerektiğini vurguladı. Ünsal, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi teması ile 25 Haziran’da açılıp, 17 Ağustos’a kadar devam edecek olan Yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımızı Kur’an ile buluşturalım. Ülkemizde geçmişten bu güne okulların tatil olduğu dönemde camilerimizde ve Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda, Valilik makamının onayı ile Müftülüğümüzün rehberlik, denetim ve gözetiminde yaz Kur’an Kursları açılmaktadır. Bu vesile ile camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur’an ile buluşmakta, cami ve cemaati tanımakta, dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını öğrenmekte ve geliştirmekte, ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedirler. Bu bakımdan Yaz Kur’an Kursları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemlidir.

İnsanı düzeltince dünya da düzeliyor

Bir adamın beş yaşında oğlu var. Akşam işten eve geliyor. Kapıdan tam içeri girer girmez, çocuk kapıya koşuyor. Baba ne olursun beraber dışarı çıkıp seninle oyun oynayalım. Adam çocuğunu da kırmak istemiyor. Evde yapacak bir sürü işi de var. Çocuğu kırmadan ben bu işten nasıl kurtulurum diye düşünürken birde bakıyor ki, çalışma masasının üstünde büyük bir dünya haritası var. Adam oğluna dönüyor, diyor ki oğlum, söz seninle dışarıya çıkıp oyun oynayacağım, ama bir tane şartım var. Alıyor dünya haritasını eline, bak evladım bu dünya haritası. Adam başlıyor dünya haritasını yırtmaya, param parça ediyor, bir tomar kâğıt haline getiriyor. Sonra oğluna dönüyor diyor ki; oğlum al bu dünya haritasını eski haline getir, dünyayı düzelt, sonra söz beraber çıkıp seninle oyun oynayacağım. Çocuk da küçük ve saf olduğu için seviniyor. Tamam baba diyor, alıyor kâğıtları odaya kaçıyor. Adam kendi kendine diyor ki, çocuk kendi kendine uğraşıp bir iki saat içinde uyuya kalır, bu vesile ile dışarı çıkmaktan kurtulurum düşüncesiyle üstünü başını değişiyor, pijamasını giyiyor, kanepeye uzanıyor. Beş dakika geçmeden çocuk koşarak geliyor. Baba diyor, dünyayı düzelttim. Adam yerinden doğruluyor bir de bakıyor ki, dünya haritasını düzelmiş. Oğlum, sen nasıl yaptın bunu? Ben bile olsam bu dünyayı bu kadar çabuk düzeltemezdim. Sen bunu nasıl başardın? deyince. Çocuk cevap veriyor. Baba diyor, Dünya haritasının arka yüzeyinde bir tane insan resmi vardı. İnsanı düzeltince gördüm ki; dünyada düzeliyormuş. Evet değerli dostlar düzeliyormuş.

Kur’an eğitimi seferberliği başlatalım

Şimdi sıra bizde. Gelin, bu yıl neslimize, hem vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkacak güç, hem de sonsuzluk yolunda ömürler ve cennetler kazandıracak bir Kur’an eğitimi seferberliği başlatalım. İlk Müslümanlar Mekke günlerinde gönüllerini Kur’an suyuyla yıkadılar. Evlerini Kur’an’la dirilttiler. Mekke’nin o zulmet kokan karanlığını Kur’an’ın nuruyla aştılar. Ömer B. Hattab Allah Resulünü öldürmeye giderken eniştesinin evinde Kur’an la dirildi. Oğlum kızım aç mı, susuz mu, sıkıntıda mı diye düşündüğümüz kadar onların manevi hayatını da düşünelim. Bizim insanımız zor zamanlarda dahi çocuklarını Kur’an’sız bırakmamak için her türlü zorluğa katlandılar. Dayağı, hapsi göze alarak samanlıklarda Kur’an öğrettiler yavrularına. Çocuklarımız Kur’an’sız büyümesin diye çırpındılar. Kimde Kur’an’dan bir ışık parçası gördülerse onun dizinin dibine çökerek ondan Kur’an yudumlamaya başladılar.

Yaz kurslarını bir fırsat olarak görmeliyiz

Hz Peygamber Efendimiz (sav) torunları Hasan ve Hüseyin'i kucağına alarak minbere çıktı. Bizler namazını torunu sırtındadır, düşmesin diye uzatan bir peygamberin ümmetiyiz. “Oku” diye başlayan kitabımız üzerine yapılan bir araştırmada, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim'i hayatta eline almadığı, yüzde 60'ının Kur'an-ı Kerim'i eline aldığı ancak yüzüne okuyamadığı ve yüzde 40'lık kesimin de Kur'an-ı Kerim'i yüzüne okuyabildiği ve yüzde 80'lik bir kesimin ise yüzüne okuduğu Kur'an-ı Kerim'in manasını bilmediği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle yaz kurslarını bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu yaz çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’le buluşma vakti. Kur’an-ı Kerim’i çocuklarımızın gönlüne yazma vakti. Çocuklarımızın Camiyle kaynaşma vakti, buluşma vakti. Bu yaz, sevgi vakti. Bu yaz arkadaşlık vakti. Kültürel yozlaşmadan mı şikayetçiyiz? Çaresi Kur'an-ı Kerim'de. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklara müptela olduğunu mu söylüyoruz? Çaresi Kur'an-ı Kerim'de. Ana-babalara saygı kalmadı diye ah-vah mı ediyoruz? Çaresi Kur'an-ı Kerim'de. Vatan millet sevgisini çocuklarımıza aşılamak mı istiyoruz? Bu sevgi camilerimizde.

Evlatlarımıza Kur’an-ı Kerim’in güzelliklerini tattıralım

Dünyada mutlu, ahirette huzurlu bir nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Bu mutluluk ve bu huzur camilerimizde. Bizler, Camilerin atmosferiyle büyüdük. Şimdi sıra çocuklarımızda. Bizler, Kur’an-ı Kerim’i okumakla gönlümüz şad oldu. Şimdi sıra çocuklarımızda. Geliniz! Evlatlarımıza caminin o güzel havasını teneffüs ettirelim. Geliniz! Evlatlarımıza Kur’an-ı Kerim’in güzelliklerini tattıralım. Yaz Kur’an Kursları başladı. Haydi Veliler! Çocuklarınızla beraber camide sizleri bekliyoruz. Yüce Rabbim Kur’an-ı Kerimi hayatımıza aktarmayı, dünya ve ahiret hayatımızı mutluluklar içerisinde geçirmeyi nasip etsin. Çocuklarımıza ve bize Kur’an ahlakı nasip etsin. Çocuklarımızın kendi milli ve manevi aidiyetleri, kimlikleri, ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. O bakımdan bu güzel vesileyi en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza, velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535