• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 29 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Tekkeönü Başkanı Karakurt’tan kulüplere malzeme yardımında haksızlık iddiası

Bartın’da cumartesi günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor kulüplerine dağıtılan malzemelerden bazı kulüplerin yararlanamaması tepkilere neden oldu.
Tekkeönü Başkanı Karakurt’tan kulüplere malzeme yardımında haksızlık iddiası

Tekkeönü Spor Kulübü Başkanı ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karakurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından amatör spor kulüplerine alınan spor malzemelerinin dağıtım töreninde kendi kulübüne malzeme verilmemesine tepki gösterdi. Faal olmayan birçok kulübe malzeme verilmesine karşın faal olmayan Tekkeönü’ne malzeme verilmemesini eleştiren Karakurt, bu yardımlarda siyasi davranıldığını belirtti. Kulüp Başkanı Karakurt, malzeme dağıtımı sırasında durumu Vali Nusret Dirim’e de anlatarak, adaletsizlik yapıldığını ifade etti. Vali Dirim de Tekkeönü’nün malzemelerini İl Özel İdaresi tarafından verilecek olan yardımlardan alması konusunda talimat verdi.

Vali Dirim’e anlattı

9-15 Ekim tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 42 kulübe dağıtılan malzemelerden Abdipaşa, Kurucaşile ve Orduyeri Fatih gibi faal olmayan kulüplerin de faydalandığını belirten Karakurt, durumu törende hazır bulunan Vali Nusret Dirim’e de anlattı. Karakurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından adaletsizlik yapıldığını ifade etti. Vali Dirim de Tekkeönü’nün malzemelerini İl Özel İdaresi tarafından verilecek olan yardımlardan alması talimatını verdi.

Neden bize verilmedi?

Büyük bir haksızlık yapıldığını ve mağdur edildiklerini belirten Karakurt; “Buraya bugün Kurucaşilespor adına geldim. Tekkeönü Spor Kulübü Başkanıyım. Köy takımıyız. Hiçbir yerden yardım alamadığımızdan dolayı müsabakalara çıkamıyoruz. ASKF’de oy kullandırılıyoruz da burada neden bizi kulüp olarak görmüyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden hiçbir şekilde yardım alamıyoruz” diye konuştu.

Spor Müdürü ilgisiz kaldı

Aynı zamanda MHP’den Bartın İl Genel Meclisi Üyesi olan Karakurt “Yardım torbalarına tek tek baktığımda kulübümüzün adını göremedim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü aradım. Neden bize verilmediğini sordum. Faal olmadığı için verilemediği söyledi. İl Müdürü ilgisiz bir açıklama yaptı. Bu tutumu yanlış. Peki burada faal olmadığı halde malzeme yardımı alan bir sürü kulüp var. Burada bir haksızlık var. Bu yardımlarda siyasi görüş güdüldüğünü belirtmek istiyorum” dedi.

Bu durumda nasıl spor yapacağız?

Karakurt; “Faal olmayan kulüpler yardım aldı, biz neden alamıyoruz? Abdipaşa, Kurucaşile, Orduyeri Fatih gibi birçok takım faal olmadığı halde bu yardımdan faydalandı. İl Müdürü olarak listeyi bunlar gönderiyor. Bu listede bize yer verilmediği için yardımı alamadık. Faal olmayan tüm kulüplere verilmeseydi hiç sesimizi çıkartmazdık. Ancak biz köy takımı olduğumuz için çok ihtiyacımız oluyor. Gençleri spora yönlendirmek zor. Ben şimdi gençleri bu takıma nasıl toplayayım” şeklinde konuştu.

Birilerinden korktukları için mi verdiler?

Malzeme olmadan nasıl spor yapalım diyen Karakurt “İşin içinden çıkamıyoruz. Vatandaşlar yardım etmiyor. Bütün yük bizim omuzlarımızda. Sonra ‘takım çıkmıyor’ diyorlar. Nasıl çıksın? Bu vaziyette çıkma şansı yok. Yardım alacağımı bilsem takımı faal hale getireceğiz. Çünkü ben yıllardır bu işi yapıyorum. 20 yıldır futbolun içinden gelen biriyim. Diğer kulüplere verilirken bize verilmemesinin nedeni nedir? Faal olmayıp da yardım alan kulüplere birilerinden korktukları için mi malzeme verdiler?” diye konuştu.

Bakanlık yardımından faydalanamıyoruz

Durumu dağıtım sırasında Vali Dirim’e anlattığını belirten Karakurt, “Sayın Valimiz Özel İdare’den bize yardım yapılması konusunda talimat vererek mağduriyetimizin giderilmesini istedi. Ancak biz zaten Özel İdare’den yardım alıyoruz. Biz Spor Bakanlığı yardımından yararlanamıyoruz. Sorun burada” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535