• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Termik santral kurulmayacak, madene 2 bin işçi alınacak’

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Bartın Mitinginde vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Bartınlılarla bir araya gelen ince, Amasra’da ki maden ocaklarında 2 bin kişinin işe alınacağının ve termik santralin kurulmayacağının sözünü verdi.
‘Termik santral kurulmayacak, madene 2 bin işçi alınacak’

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Bartınlılara söz verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisi ile birlikte hareket eden Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu milletvekilleri ile birlikte Bartın’da vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Bartın Mitinginde vatandaşlara seslenen İnce, Bartınlılara Amasra’da bulunan maden ocaklarında 2 bin kişinin işe alınacağının sözünü verirken, kurulmak istenilen termik santral yerine de yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirileceğinin sözünü verdi.  Eğitimle ilgili projelerini anlatırken Bartın’a kurulmak istenilen termik santral konusuna da değinen İnce; “Bartın doğrudan eğitimle ilgili. Burada termik santral kuruyorlar, istiyor musunuz? Enerji lazım nereden üreteceğiz, güneşten, rüzgârdan. Eğer Türkiye'nin potansiyelini iyi kullanırsak yüzde 130 enerji üretiriz. Bize güneş enerjisini depolamak için batarya üretecek uzman gençler lazım. Her yıl 10 bin genç yurtdışına gidecek. En kısa sürede bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracağız. Bunu başaracağız. Yenilenebilir enerjiye ağırlık vereceğiz. Güneş enerjisinden yararlandığımızda termik santrallere gerek kalmayacak. Amasra'da yeniden 2 bin kişi çalışmaya başlayacak. Bunu başaracağız. Bunu yapabiliriz” dedi.

Sesimiz kötü olabilir ama sözüm doğrudur

İnce, CHP'de açıklanan milletvekili listelerinde kendine yakın isimlerin yer almamasıyla ilgili basında yer alan haberlere tepki gösterdi. İnce; “Dün biraz sesim kısıldı doktorlar dedi ki sesini biraz dinlendir Tam iptal edecektik baktık ki yandaş medya saldırıyor. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi Bartın’a gidelim. Türkiye’ye birkaç ı-uyarım olacak. Milletvekili adayları listeleri açıklanıyor. Zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Aday gösterilenlerin hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Milletvekili listelerini partilerin genel merkezleri yapar. Allah’ın izni ile ben Cumhurbaşkanı olduğumda ben bakanların listesini yapacağım. Bu nedenle bu işlere takılmayın. Televizyonlara akşam çıkan anketçileri ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Sözde araştırma yapıyorlar. Ne araştırması yapıyorsun gel takıl peşime gel peşimden. Biz bu seçimi alacağız. Bugün sesimiz kötü olabilir ama sözüm doğrudur” şeklinde konuştu.

TRT’ye hakkımı haram ediyorum

TRT 1’in yayın politikasına yönelik de eleştirilerde bulunan İnce; “TRT 1 var. 13-21 Mayıs arasında Erdoğan’a 1 saat 57 dakika, Muharrem İnce’ye 16 dakika söz vermiş. Biz TRT payı ödüyoruz. Hepimiz ödüyoruz. Ey Erdoğan burada kul hakkı var kul hakkı. Ben TRT’ye hakkımı haram ediyorum. İlk kez Türkiye’de yıllardır duyduğumu şey, ey milletim kemer sık tasarruf sık vardır. Bu sefer kemer sıkma sırası devlette olacak. İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. O Saray’da yaşamayacağım söz. 14 sene kirada oturdum. 1,5 sene önce evimi aldım. Ben orada oturacağım. 747 trilyon, 3000 koruma, 300 araç 2 milyar dolar sarayın maliyeti. ‘Parayı nereden bulacaksın Muharrem İnce?’ diyorlar. Sen parayı nerden bulduysan oradan bulacağım” diye konuştu.

Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağım

Projeleriyle ilgili bilgiler veren İnce, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. Yabancı yatırımcı Türkiye'ye gelmiyor, neden? Güven duymuyor. Para güvenli bir limanı sever. Bunu kuracağız. Ekonominin başına bizden olursa olsun da ne olursa olsun değil, ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğiz. AK Partili kardeşlerim dahil, 81 milyon kişiye hep barış, hep huzur vaat ediyorum. Anneler sizin vicdanınıza sesleniyorum, eğitimden memnun musunuz? 20 yılda 10 bakan değişti. 5 kez sınav sistemi değişti. Bu ülkede eğitimde büyük uzlaşmaya varmamız lazım. Bir kere yapacağız, bir kere değiştireceğiz, uzlaşarak yapacağız. Memleketimin evlatlarına, benim öğrencilerime, çocuklarıma yazık oluyor. Hayatımızda en önemli şey çocuğumuz diyorsunuz da, eğitimi çok mu önemsiz? Senin çocuğunla dalga geçiyorlar. Senin çocuklarının sorularını çaldırdılar. Söz veriyorum, çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağım.

O meydanlarda tezek, pislik diyor, ben gelecek diyorum

Bartın doğrudan ilgili bu eğitimle. Burada termik santral kuruyorlar, istiyor musunuz? Enerji lazım nereden üreteceğiz, güneşten ve rüzgârdan. Yenilenebilir enerji kaynaklarından bulacağız. Eğer Türkiye'nin potansiyelini iyi kullanırsak yüzde 130 enerji üretiriz. Bize güneş enerjisini depolamak için batarya üretecek uzman gençler lazım. Her yıl 10 bin genç yurtdışına gidecek. En kısa sürede bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracağız. O meydanlarda tezek, çöplük,  pislik diyecek, ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak. O benim Genelkurmay başkanım diyor, benim valim diyor. Ben Sayın Genelkurmay Başkanı diyeceğim. Ama o da helikoptere binip de birilerini tehdit etmeye gidemeyecek. Giderse görevden alacağım. Halk tarafından seçilen belediye başkanlarına çekilin talimatı olmayacak. Şimdiki dönem ile gelecek dönem arasında bir fark olacak. Cumhurbaşkanı 'TEOG'u kaldırın’ dediği zaman kalkmayacak, ‘üniversiteleri bölün’ deyince bölünmeyecek. Faizleri düşürün diye bir talimat vermeyecek. Bir iş adamı yatırım yapıyorsa 3 ay sonra kurallar değişmeyecek. Maç başlayınca kurallar değişmeyecek.

Suriye’ye Büyükelçi göndereceğim

Dış politikamız uzmanlardan oluşmuş, diplomatlara monşer diyen bir yapı olacak. Atatürk’ün yaptığı gibi yapacağız. Atatürk, İkinci Dünya Savaşı'nı görür Sadabat Paktı'nı kurar, Batı'da sıkıntı vardır. Orada da Balkan Paktı'nı kurar. Batı’da Balkan Paktı’nı kurar. ABD’li büyükelçi Atatürk'e sorar, ‘siz Yunanistan'ı yendiniz, neden tazminat almadınız?’ Atatürk, ‘Barışın getirisi tazminattan daha fazla olduğu için tazminat istemedik’ der. Koca Türkiye cumhuriyeti 4 milyon Suriyeliye bakıyor ama Suriye’de büyükelçisi yok. Ben seçildiğimde oraya büyükelçiyi göndereceğim. ‘Ey Amerika, ey Rusya’ diyerek dış politika böyle yapılmaz. Kararlı, tutarlı bir dış politika. Bu ülkede 4 milyon Suriyeli var. Şu anda Suriye'de Türk Büyükelçisi var mı? Koca Türkiye Cumhuriyeti 4 milyon Suriyeliye bakıyor ama Suriye'de büyükelçisi yok. Tayyip Erdoğan Esad'a kızmış. Ben Allah'ın izni, milletin isteğiyle seçildiğimde oraya büyükelçi göndereceğim. Sorunları çözeceğiz. Güle oynaya gidecek Suriyeliler memleketlerine. ABD ile problemlerimiz var. Meydanlarda bağırarak çözülmez bu sorunlar. Dış politika meydanlarda kavga ederek olmaz. Arka tarafta masada kararlı mücadeleyle olur

Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak

Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Üniversite öğrencileri 19 Mayıs'ta 500 lira, 29 Ekim'de 500 lira. Bunu size Muharrem İnce vermeyecek. Bunu size CHP vermeyecek. Tıpkı şimdi verilenleri Tayyip Erdoğan'ın vermediği gibi. Bunu başaracağız. Bunu yapacağız. Öğretmenler ve polisler söz 3 bin 600 ek göstergeyi vereceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak. Polis memurlarına mesai ödenecek ve sendikalı olacaklar. Angarya olmayacak. Astsubaylara ve uzman çavuşlara verdiğim sözün de arkasındayım. Emekliler önce torunlarınıza sonra size. Önce gençlere, sonra o gençler iyi okullarda okuyacak ülkeyi kalkındıracaklar emekliler de rahat yaşayacak. Bu gençlerin benim ülkemin gençlerinin Fransa'nın gençlerinden ne eksikliği var. 16 sene sonra manifesto yayınlıyor. 16 senedir neredesin? Dolar yukarı doğru çıkıyor mu? Diyor ki 'tek dertleri benim' diyor. Vallahi değilsin, bizim derdimiz doları, Euro'yu indirmek, faizleri indirmek. Ben geldiğimde bunlar inecekse sende iniver ne olacak.

Topraklarımız ekilmiyor

Türkiye'de devlet yönetimi akılsızdır. Hukuk sistemi akılsızdır. Ekonomi politikaları akılsızdır. Dış politika akılsızdır. Eğitim akılsızdır. Türkiye'nin yönetimi tek adam var bir de tek adamın yanında ehliyetsiz bir takım var. Tek adam ve ehliyetsiz takımını gönderip güçlü lider ve liyakatli takımı getireceğiz. Hiç kimseyi kamuda yükselirken, komiser olması için CHP'li mi değil mi diye bakmayacağız. Tam tersine biz diyeceğiz ki bu ilçe milli eğitim müdürlüğü yaparsa öğretmenleri iyi çalıştırır, ehliyete, liyakate bakacağız. Bunu birlikte kuracağız. Bundan yana hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye'yi barıştıracağız, Türkiye kucaklaşacak.  Hukuk devleti olduğumuzda yatırımcının önündeki bürokratik engelleri aştığımızda, ekonomiyle ilgili kurallarda, israf yerine üretim ekonomisini seçtiğimizde her şey düzelecek.  Türkiye'de meralar atıl, 3.5 tarafı denizlerle çevrili balıkçılıktan yeterince yararlanamıyor, deniz taşımacılığından yararlanamıyor, hayvancılıktan yararlanamıyor sanki Türkiye'nin üzerine gelmişiz ve boşuna bekliyoruz. Topraklarımız ekilmiyor her şey atıl. Kenarda bekliyor biz de Türkiye'nin üzerine dikilen nöbetçileriz. Hayır, böyle olmayacak. Bunu üretime dönüştüreceğiz.

Güneş enerjisinden yararlandığımızda termik santrale gerek kalmayacak

Güneş enerjisinden yararlandığımızda termik santrallere gerek kalmayacak. Amasra’daki maden ocaklarında binlerce kişi çalışıyordu. Size söz veriyorum. Amasra'da yeniden 2 bin kişi çalışmaya başlayacak. Bunu başaracağız. Bunu yapabiliriz. Bu8 sayıyı daha sonra daha da artıracağız. Önemli olan 3,5 tarafı denizlerle çevrili Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip, neden fakiriz biz? Çünkü kötü yönetiliyoruz. Her şey siyasallaşmış. Eğitim siyasallaşmış, din siyasallaşmış, ekonomi siyasallaşmış, spor siyasallaşmış. Önce barışacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Sonra bölüşeceğiz. Gelir dağılımını hakkaniyete uygun yapmamız lazım, bunu hep birlikte yapacağız." Muharrem İnce'ye mitingin sonunda Bartın çileği hediye edildi.  İnce, mitinge katılanlara karanfiller atarak mitingini sonlandırdı. Muharrem İnce ve beraberindekiler Bartın mitinginin ardından Zonguldak'a hareket etti. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535