• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Test kitleri bir an evvel Bartın'a  ulaşmalı’

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, şehrimiz Bartın'ın, "Corona Virüs" ile yürüttüğü mücadele kapsamında tüm yetkililer ile görüşme hâlinde olarak son durumu takip etti.
‘Test kitleri bir an evvel Bartın'a  ulaşmalı’

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, hayatın her alanını ciddi biçimde etkilemeye başlayan "Corona Virüs" salgını ile ilgili şehrimiz Bartın'ın yürüttüğü mücadele kapsamında Bartın Valisi Sayın Sinan Güner ve kaymakamlar da dâhil olmak üzere yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirdi. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği zorlu sürece dair düşünce ve önerilerini bir kez daha aktardı. Sağlık Bakanı'nın, 26 Mart'ı 27 Mart'a bağlayan gece yaptığı açıklama ve güncellediği veriler uyarınca ülke genelinde görülen toplam vaka sayısının 3629'a kadar yükseldiğini hatırlatan Bankoğlu, vefat sayısının ise 75'eulaştığını hatırlattı. Hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınları ile milletimize ise başsağlığı diledi.

Kendi öneri ve düşüncelerini paylaştı

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, COVID-19 salgınına karşı şehrimiz Bartın özelinde verilen mücadele ve yürütülen çalışmalara dair bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bartın Valisi Sinan Güner ve kaymakamlar dâhil olmak üzere yetkililerle görüşmeler gerçekleştiren Bankoğlu, bahse konu salgının yayılım hızının önlenmesi konusunda, Bartın'da gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Gerçekleştirdiği görüşmelerde, kendi öneri ve düşüncelerini de paylaşan Bankoğlu, bu salgına karşı mücadelede ancak hep birlikte hareket edilerek başarıya ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Tedbirlere sıkı şekilde uygulanması gerekiyor

Salgına karşı tüm yurt genelinde mücadele verilen şu günlerde, hastalığın yayılma hızını önlemek adına dikkat edilmesi gereken önemli hususlar olduğuna işaret eden CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, konuya dair şu açıklamalarda bulundu: "Tüm yurtta olduğu gibi şehrimiz Bartın’da da yetkililerin açıkladığı  tedbirlere sıkı şekilde uygulanması gerekiyor. Bu doğrultuda yaptığım görüşmelerde, son duruma dair bilgiler almanın yanı sıra önemli bazı hususları da hatırlatma ihtiyacı hissettim. Bu konulardan belki de en önemlisi, şehrimize yurt dışından gelen yurttaşlarımızın durumu ve kendilerini "sosyal izolasyon"a tabi tutmaları; yani hastalığın yayılmasına engel olmak için evde kalıp kendilerini toplumdan uzak tutmaları gerektiğidir. Elbette, evdeki kişilerle de temas kesilmelidir. Bakın, bu 14 günlük önlem, bizi ve çevremizdekileri riske atmaktan alıkoyuyor.

Unutmamız gerekiyor

Yurttaşlarımız içerisinde, çeşitli Avrupa ülkelerinin yanı sıra umreden gelen kişiler de var. Büyük çoğunluğunun evlerinde kendi karantinalarını uyguladığını düşündüğümüzde, "sıkı" ve "sürekli" bir denetim altında olmaları büyük önem arz ediyor. Yetkililerden aldığım bilgilere göre, bu kurallara uymayan hemşehrilerimizi jandarma denetliyor ve gerekli işlemleri yapıyor. Bir kişinin dahi, taşıyıcı olarak ve hasta olduğunu fark etmeden yüzlerce kişiye bu virüsü bulaştırabileceği yönündeki bilimsel gerçeği asla unutmamız gerekiyor."

Acil tedbir ve eylem önerilerimizi sunuyoruz

Bankoğlu, yurttaşların aynı zamanda yurt içindeki diğer şehirlerden gelebilecek ve Corona Virüs belirtisi taşıyan kişilere karşı da dikkatli olunması ve takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu yönde bilgilerin bulunduğunu ve basında da yer aldığını hatırlattı. Bankoğlu; “En kritik nokta, hastalığın yayılma hızını azaltarak sağlık sistemini tüm unsurlarıyla ayakta tutabilmektir. Bugün, hekimlerden hemşirelere tüm sağlık çalışanlarının büyük risk altında ama büyük fedakârlıklarla çalıştığını unutmayalım. Gerek onların iş yükünü, gerekse devletin mali yükünü azaltmanın yolu, sağlıklı kalmaktır. Bu konuya ilişkin kişisel tedbirlerin yeterli olmadığını da biliyor, hükümete acil tedbir ve eylem önerilerimizi sunuyoruz” dedi.

Uymamız gerekiyor

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, bu süreçte "hızlı" ve "erken" tedbir alabilmenin, bu cesaret ile kararlığı ortaya koyabilmenin tüm yurt genelinde, belki de binlerce canı kurtarabileceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: "Hijyen ve özellikle el yıkama, kişisel temizlik konusunda her zaman yapılan uyarıları, hayati önemde olması nedeniyle, bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu zorlu süreçte kritik eşiği aşana kadar göstereceğimiz dayanışma ve alınması gereken tedbirler, son derece önemli. #EvdeKalBartın çağrılarına mümkün olduğu ölçüde ve zorunluluk arz etmedikçe uymamız gerekiyor. Virüsü önlemek ve hayatımızın her alanında yaşattığı olumsuzlukları gidermek adına önerilerimizi sunmaya, elbette, devam edeceğiz. Sözlerime son verirken bir başka önemli hususa da değinmeden geçemeyeceğim. Çin'den ithal edilen ve belirli şehirlere gönderildiği ifade edilen "test kitlerinin" bir an evvel şehrimiz Bartın'a da ulaştırılması gerekiyor. Almanya ve Güney Kore gibi nispeten başarılı ülke örneklerinden de gördüğümüz üzere daha çok test yapılması, esasında, uzun vadede bu hastalığa karşı başarılı olabilme ihtimalimizi oldukça artırıyor."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535