• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Bartın 3 °C
  • Ankara 1 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 2 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

THK Bartın Şubesinden 93. Yıl Kutlaması

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 92. kuruluş yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de törenle kutlandı. Bartın Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen törende Bartın Şubesi Başkanı Sabri Aktaş tarağından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.
THK Bartın Şubesinden 93. Yıl Kutlaması

Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi Kurumun 91. kuruluş yıl dönümünü Atatürk Anıtı'na gerçekleştirilen çelenk sunumu ile kutlandı. Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu. THK Bartın Şubesi üyelerinin hazır bulunduğu törende konuşan THK Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, “92’inci yıl sevincimizi, bizimle paylaştığınız için Türk Hava Kurumu camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetin ilk çeyrek yüzyılında Atatürk’ün önderliğinde ve Halkımızın olağanüstü desteğiyle çıktığımız zorlu yolda Türk Hava Kurumu olarak birçok başarıya imza attık. 92 yıllık bu güzide Cumhuriyet Kurumunun Bartın Şube Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün Türk havacılığı; askeri boyutuyla, sivil havacılığıyla, uluslararası ortamda ve bölgemizde güçlü ve saygın bir konuma sahipse, Türk Hava Kurumunun katkılarını anımsatmak, hakkımız ve gururumuzdur. Bu vesileyle Türk Hava Kurumu ve Türk Havacılığı uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, emeği geçenleri saygıyla anıyorum” dedi.

Her geçen gün daha da güçleniyor

Aktaş; “Kurum olarak Ülkemizde havacılık alanında nitelikli işgücü yoktur, diyerek bu sorunu kabullenmedik. Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay üniversitesini 2011 yılında hayata geçirdik ve son olarak geçen hafta içinde İzmir Ulaştırma Fakültemizi de hizmete açtık böylelikle Türk Hava Kurumu Üniversitesi 4 Fakülte 3 Enstitü ve 2 Meslek yüksekokulu ile Ülkemiz Havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. 5 yıl gibi kısa bir sürede Kurumumuz 300 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verdi. Milli Bütçeden doğrudan pay almayan Kurumumuz, Halkımızdan gelen yardımlar ve havacılık alanında elde ettiği gelirler ile havacılık eğitimi vermek için bütün imkânlarını zorlamaktadır. THK, Havadan Yangın Söndürme imkân ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal Kurumdur. Havadan yangın söndürme kabiliyetimiz her geçen gün daha da güçleniyor” diye konuştu.

Büyük yol kat ettik

Önemli projelere imza atıldığını belirten Aktaş; “Ülkemiz ormanlarını yangınlardan korumak için canları pahasına görev yapan ateş savaşçılarımız, orman ve su işleri bakanlığımızın emrinde görevlerine devam ediyor. Ancak bu önemli faaliyetlerimiz sadece yangın söndürme hizmetimizle sınırlı kalmadı Ülkemize ve halkımıza hizmet vermek için ambulans helikopter faaliyetimizi Sağlık Bakanlığımız sayesinde başlatmış bulunduğumuzu siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak istiyorum. Helikopterlerimiz ile ülkemiz insanlarına Sağlık Bakanlığımız yönetiminde şifa dağıtmaya devam etmekteyiz ve bunu yapmaktan da büyük gurur duyuyoruz. Biz Türk Hava Kurumu olarak, Atatürk’ün dediği gibi İstikbali göklerde aramaya devam ediyoruz. Bu nedenle son bir yıllık dönem içinde diğer bir önemli projeye imza attık ve helikopterlerimizin bakımlarına ilave olarak da Airbus gibi yolcu uçaklarının bakım faaliyetlerinin başlatılması için büyük yol kat ettik” şeklinde konuştu.                            

Büyük gurur ve onur yaşatıyor

Aktaş; “Bir ülkede uçak üretimi kadar önemli olan diğer bir konu da üretilen uçakların bakımının yapılabilmesidir. Türk Hava Kurumu olarak bu hizmeti sektörümüze vermekten büyük gurur duyacağız. Hiç şüpheniz olmasın ki biz ne gelir elde edersek tekrar halkımızın hizmetinde kullanıyoruz. Halktan aldığımızı halkımızla paylaşıyoruz. Özellikle her yıl binlerce gencimize ücretsiz olarak verdiğimiz havacılık eğitimleri ile THK Üniversitemizde burslu olarak okuyan öğrencilerimiz sayesinde Türk Hava Kurumu; halkımıza, devletimize, milletimize, kısacası kendisini izleyen herkese büyük gurur ve onur yaşatmaktadır. Bu güzel günü şereflendiren konuklarımıza tekrardan hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum ve diyorum ki bu yılda Türk Hava Kurumu’nu izlemeye devam ediniz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535