• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Tunç, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerine konuştu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM’de Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşma gerçekleştirdi.
Tunç, Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerine konuştu

Milletvekili Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın Cumhurbaşkanlığı bütçesi hakkında AK Parti Grubu adına söz aldım. Bu vesileyle Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum. Anayasa'mıza göre Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Anayasa'nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin eder. Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasi tarihimizde hep krizlerle anılmış, muhtıralara, darbelere gerekçe gösterilmiş, en son kriz 367 şartı dayatılarak çıkarılmış, bu krizi milletimiz cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğiyle aşmış ve 2014 yılında milletimiz sandığa giderek, iki bin yıllık Türk devlet tarihinde ilk kez kendi oylarıyla Devlet Başkanını, Cumhurbaşkanını belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı makamını milletin seçtiği iktidarlar üzerinde bir vesayet organı olarak kurgulayan vesayetçi anlayışa dayalı sistem tarihe karışmış, millî iradeyi esas alan yeni bir sistemin kapıları aralanmıştır.

Demokrasimizin çıtası yükseldi

Gelinen noktada, bir yanda halkın oylarıyla seçilen cumhurbaşkanının, diğer yanda halkın oylarıyla seçilen bir başbakanın varlığının -günümüzde krize yol açmasa da- gelecekte muhtemel krizlere yol açabileceğini öngören AK Parti ve MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçişi öngören Anayasa Değişikliği Teklifi üzerinde uzlaşarak teklif Mecliste kabul edilmiş ve ardından halkoyuna sunularak, milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçişi sağlamıştır. Yönetimde istikrarı sürekli kılacak, koalisyon ve hükûmet krizlerini tarihe gömecek olan ve 2019'dan itibaren uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nde ülkeyi yönetme yetkisi alabilmek için halkın yarısından fazlasının oyunu almak gerekecek, artık yüzde 15'lerle, yüzde 20'lerle iktidar olmak mümkün olamayacaktır. Yeni sistemi "Rejim değişikliği yapılıyor. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor. Tek adamlık geliyor." gibi propagandalarla eleştirenler olmuşsa da tam aksine Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'yle cumhuriyetimiz güçlenmiş, demokrasimizin çıtası yükselmiştir.

Güçlü hükûmet, hızlı icraat var

Yargının tarafsızlığını güçlendiren, yasama ile yürütmeyi birbirinden ayıran yeni sistemde demokrasinin en önemli şartı olan kuvvetler ayrılığı ilkesi tam manasıyla uygulanabilecektir. Cumhurbaşkanı bakanlarıyla birlikte yürütme yetkisini kullanacak, Parlamento ise yasama yetkisini münhasıran kullanacak, Anayasa'da sayılan denetim yollarıyla hükûmeti denetleyebilecek, Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını gerektiğinde soruşturabilecektir. İşlemleri yargı denetimine kapalı, parlamentoya karşı sorumluluğu olmayan bir cumhurbaşkanı yerine, tüm işlemleri yargı denetimine açılan, soruşturulabilen bir cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin tek adam yönetimine yol açacağını söylemenin hiçbir inandırıcılığı yoktur. Yeni sistem, karşılıklı seçimleri yenileme yetkisi nedeniyle uzlaşmayı gerektirir; denge ve denetim mekanizmalarını içerisinde barındıran bir hükûmet sistemidir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nde güçlü parlamento vardır, zayıf hükûmetler, istikrarsız dönemler yerine güçlü hükûmet, hızlı icraat vardır.

Çamur atanlar kendi çamurlarına bulaşır

Türkiye'nin yeni sistemle çok daha hızlı yol alacağından endişe edenler, ülkemizin güçlenmesini istemeyenler, milletimizin refahının artmasını siyasi ikballerinin önünde bir engel olarak görenler Cumhurbaşkanımızın şahsında aslında Türkiye'ye saldırmaktadırlar. Türkiye'yi ekonomide dört kat büyüten, ülkemizi dünyanın dev projeleriyle tanıştıran, dünyada mazlumun ve haklının sesi olan, her alanda gerçekleştirdiği icraatlarıyla milletimizin refahını artıran ve bu başarıları sayesinde cumhuriyet tarihimizde 2002'den bu yana ardı ardına tüm seçimleri kazanarak en uzun süre Başbakanlık yapma şerefine nail olan ve sonunda da ona, iki bin yıllık Türk devlet tarihinde "seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı" unvanını veren bu aziz milletimiz geçtiğimiz on beş yılda ona ve dolayısıyla ülkemiz aleyhine kurulan tüm tuzakları bozmayı başarmıştır. Her türlü karanlık planı milletimizin desteğiyle aşan Recep Tayyip Erdoğan'a çamur atanlar şunu bilsinler ki: Recep Tayyip Erdoğan'a çamur yapışmaz, çamur atanlar kendi çamurlarına bulaşır. Bu duygu ve düşüncelerle 2018 yılı bütçesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535