• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 24 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Tunç, TBMM Grup Toplantısı’na katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’na başkanlık etti. Yoğun ilginin olduğu toplantıya ilimizden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç katıldı.
Tunç, TBMM Grup Toplantısı’na katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.81 ilden yoğun katılımın olduğu toplantıda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da hazır bulundu. Mescid-i Aksa’da yaşanılanları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki üçüncü kutsal mabedinin Kudüs'teki Mescid-i Aksa olduğunu söyledi.

Yapılanlar tam bir zulüm

Ecdadın 400 yıl boyunca Mescid-i Aksa'da hizmet etme şerefine nail olduğunu, bu süre zarfında ecdadın büyük incelikler ve hassasiyetler gösterdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yaşanan zulümlere bakınca onları rahmet ve hasretle yad etmemek mümkün değildir. Kanuni Sultan Süleyman Han, Yafa Kapısı'nı restore ettirdikten sonra üstüne 'La ilahe illallah, İbrahim Halilullah' yazdırmıştır. Mescid-i Aksa'nın duvarlarını restore eden Mimar Sinan, batı duvarının dış kısmına, Yahudilerin ibadetlerini yapabilmeleri için de bir alan açmıştır” dedi.

Medine müdafaası hala hatıralarda

Erdoğan; “Kudüs'teki farklı Hristiyan mezhepleri arasında herhangi bir konuda anlaşmazlık çıktığında çözüm için gidilen kişi Müslümanların şehirdeki dini lideri, yani Kudüs müftüsü olmuştur. 400 yıl boyunca 'burası bizim kontrolümüzde, diğer dinlere hayat hakkı vermeyelim' gibi bir düşünceye ecdadımız asla kapılmamıştır. 1. Dünya Savaşı'nda, güney cephemizdeki tüm savaşları, Kudüs, Mekke ve Medine'yi korumak için verdik. Bölgeyi işgale gelen İngilizlere vurulan en büyük darbelerden biri olan Kut'ül Amare Zaferi ve Fahrettin Paşa'nın Medine müdafaası hala hatıralardadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok

Bir süredir Amerika, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok batı ülkesinde Türkiye'ye dair anlaşılmaz bir tutumun tezahür ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa, arzu ediyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki bize ne kadar haksızlık yapılırsa yapılsın, bize verilen sözler ne kadar çiğnenirse çiğnensin sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından, cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok.

Yok böyle bir şey

Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız."

Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?

Erdoğan, Türkiye'de neredeyse her gün eylem yapan bir terör örgütünün Suriye'deki uzantısını, isim değişikliği oyunlarıyla koruma altına alıp silahlandırırken, Türkiye'nin itirazlarına kulaklarını tıkayanların, Türkiye'nin kendini korumak için operasyon yaptığında var güçleriyle bağırdıklarının altını çizdi. Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle ilgili Türkiye'nin taleplerine, "Bu yargının konusudur." denildiğini, ama hiçbir dosyanın mahkemelere gönderilmediğini aktaran Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: "Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?

Bu gidiş hayrı alamet değil

Almanya'da, Amerika'da yapılınca suç sayılan bir eylem, Türkiye'de yapılınca niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor? Üstelik bu mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Hemen işe ekonomi başta olmak üzere diğer ilişkilere teşmil edip bel altı vuruşlarıyla gerçek tiyniyetlerini ifşa ediyorlar. Ne diyorlar; 'Bak artık yatırım yapmayız ha... Alman firmaları, şu ülkenin firmaları çekilir.' Bu gidiş hayrı alamet değil. Biz bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik."

Şimdi de kafayı Türkiye’ye takmışlar

Erdoğan, birinci ve ikinci dünya savaşlarında karşılıklı olarak tarihin en acımasız, kanlı, en vahşi katliamlarına imza atanların, Türkiye'ye insanlık dersi veremeyeceğini belirtti.Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Kuzey Afrika'da, Afrika'nın diğer bölgelerinde Balkanlarda olduğu gibi fırsat bulduklarında hala kan dökmekten çekinmeyenlerin Türkiye'ye söyleyecek sözünün olamayacağına değinen Erdoğan, "Hemen yanıbaşımızdaki Irak'ta, Suriye'deki insanların ölümünün gerisindeki asıl güçler bunlar değil mi? Bölgenin son çeyrek asrının muhakemesini yaparken Müslümanların ferasetsizliği kadar bunların kan dökücülüğünü de sorgulamak gerekmiyor mu?" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır

Erdoğan, girdikleri her mücadelenin bir yeniden doğuş olduğunu ifade ederek, "Şu an bunu yaşıyoruz. Ama bir şey söylüyorum: Daha iyi olacak, bundan şüphem yok. Bunu unutmayalım. 2019'da ancak bu şekilde, arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. Bir olalım, iri olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Unutmayınız; AK Parti'nin başarısı da Türkiye'nin başarısı olacaktır” dedi. Ülkeye karşı sorumluluğun gereği olarak, yenilenme sürecini hep birlikte yürüteceklerini belirten Erdoğan, olağanüstü kongre ile sürecin başladığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin Mecliste, parti yönetimindekilerin Genel Merkez'de, iller, ilçeler, belediyeler ve beldelerdeki tüm partililerin de bulundukları yerlerde bu çalışmaları hızla ve kararlılıkla gerçekleştireceğini anlattı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535