• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Tunç, Ulus ilçesinde devam eden yatırımları inceledi

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, beraberindeki heyetle birlikte Ulus İlçesinde devam eden yatırımları inceledi.
Tunç, Ulus ilçesinde devam eden yatırımları inceledi

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, beraberindeki AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ulus İlçe Başkanı Kadir Saraç ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Ulus İlçesinde devam eden yatırımları inceledi.

Ulus’a yeni bir spor tesisi daha

Milletvekili Tunç ve beraberindekiler Ulus ilçesinde yapımı devam eden kapalı halı saha inşaatında incelemelerde bulunarak çalışanlara kolaylıklar dilediler. Milletvekili Tunç yaptığı açıklamada Ulus ilçemizde devam eden spor tesisleri inşaatlarında incelemelerde bulunduk, Ulus ilçemizde her alan güzel eserler yapılıyor burada kapalı halı sahası inşaatı devam ediyor, FİFA standartlarında sentetik spor sahası tribünleriyle Ulus İlçemize hemen yanına kazandırmıştık. Spor Kulüpleri Ulus ilçemizde kamp yapabilecek. Oteli, kapalı halı sahası, sentetik sahası ile birlikte, bu alan kamp merkezi haline geliyor.” dedi.

Ulus Belediye Oteli’nin çevre düzenlemesi tamamlanıyor

Ulus İlçesinde yapımına 25 yıl önce başlanılan ancak inşaatı tamamlanamayan Ulus Belediye Otelinde tamamlanan yenileme çalışmalarının ardından son hazırlıklarda yapılıyor. Bu kapsamda otelde çevre düzenleme işlerine de başlanırken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. İşçilere kolaylıklar dileyen Tunç, çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında kilitli parke taşı döşeyen işçilerle birlikte parke taşı da döşedi.

Turizme ve kent ekonomisine katkı sunacak

25 yıl boyunca inşaatı tamamlanmadığı için atıl kalan Ulus Belediye Oteli’nin kent turizmine ve kent ekonomisine kazandırılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Güçlendirme, yenileme ve eksik bölümlerinin tamamlanması için yaklaşık olarak 2,5 milyon lira harcanan otelde son olarak çevre düzenleme işlerine başlanıldı. Haziran ayı sonuna kadar kapılarını misafirlerine açması planlanan otel Ulus başta olmak üzere kent turizmi ve kent ekonomisine katkı sunacak.

 BAKKA ve Belediye işbirliğiyle yapıldı

Ulus Belediye Otelinin Turizme kazandırılması Projesi gerçekleştirilen girişimler sonucunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında 750 bin TL BAKKA desteği almaya hak kazanmıştı. 1993 yılında yapımına başlanan ancak 25 senedir tamamlanıp kullanıma açılmayan otel için 750 bin TL BAKKA desteği kullanılırken geri kalan miktar ise Ulus Belediyesinin öz kaynakları ile karşılandı. Tunç,  artık sona yaklaşılan otelle ilgili “Uzun yıllardır kamulaştırma ve diğer sorunlar nedeniyle atıl durumda kalan Ulus Belediye Oteli’nin turizme kazandırılması için Ulus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun ile birlikte başlattığımız ve Sayın Valimizin de destek verdiği Ulus Belediye Otelinin restorasyon çalışmaları tamamlandı çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.  Küre Dağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan doğa kenti Ulus ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin konaklayabileceği, bölge ekonomisine ve bölge turizmine önemli katkı sağlayacak bir esere Ulus ilçemiz kavuşmuş oldu” dedi.

4 yıldız alabilecek nitelikte

Milletvekili Tunç’a Ulus Belediye Otelinin restorasyon projesine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun 25 yıl önce temeli atılan ve arazisinde çıkan mülkiyet sorunu nedeniyle yaklaşık 20 yıldır atıl durumda bekleyen oteli turizme kazandırma kararlılığında olduklarını ve bunun için başladıkları çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Tesisin turizme kazandırılmasına yönelik geçmişte yapılan projeyi göreve geldikleri 2014'te yeniden revize ettiklerini ve hazırladıkları projeyle BAKKA'dan finans arayışına girdiklerini söyledi. Uzun, “Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un ve Sayın Valimizin, BAKKA Yönetim Kurulunun desteğiyle projemiz kabul edildi. Otelin, yeniden ayağa kaldırılması için gerekli olan yaklaşık 1 milyon 200 bin lira bedelin yaklaşık 800 bin lirası BAKKA tarafından karşılandı. Restorasyon ve deprem güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Milli servetimizin heba olmaması için ormanla iç içe olan ve 4 yıldız alabilecek kapalı yüzme havuzlu otelimizi ilçemiz ve bölge turizmine, ülke ekonomisine kazandırıyoruz." Dedi.

İlçe ve bölge ekonomimize de olumlu yansıyacak

Otelin bulunduğu konumda futbol sahası, spor salonu, yürüyüş yolları gibi imkanların da olduğuna işaret eden Uzun, tesisin başta futbol kulüpleri olmak üzere diğer spor branşlarındaki sporculara da kamp imkanı sunacağını belirterek; “İlçenin temiz havası, oksijeni, görsel olarak yeşilin her tonu, akarsuları, şelalesi ve yaylasıyla kampa çok elverişli ve kıymetli bir bölge olduğuna söyledi. Uzun, "Yine ilçemiz son yıllarda bisiklet şenlikleri, kamp gibi çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor. Otelin çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlandığında ilçemize gelen ziyaretçilerin konaklaması için de önemli bir eksikliği giderecektir. Küre Dağları Milli Parkı eteğinde, ormanla iç içe olan otelin hizmete girmesiyle ilçe turizminde bir patlama yaşanacak ve bu ilçe ve bölge ekonomimize de olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535