• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Turizm öğrencileri ile sektör yöneticileri buluştu

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte si tarafından ‘Turizm öğrencileri ile sektör yöneticileri ile buluşuyor’ isimli konferans düzenlendi.
Turizm öğrencileri ile sektör yöneticileri buluştu

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte si Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine yönelik Turizm öğrencileri ile sektör yöneticileri ile buluşuyor’ isimli konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte si tarafından Ağdacı Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Antalya’da faaliyet gösteren 5 yıldızlı Port Nature Resort Hotel yöneticilerinden Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Özaltın, İnsan Kaynakları Müdürü Selim Hepçeçen, Aşçı Başı Mustafa Pelit, Event Müdürü Ercüment Evcimen ve Yiyecek İçecek Müdürü Mustafa Şanvar katıldı.

Hotelimiz yarımada konumunda

Konferansta ilk olarak İnsan Kaynakları Müdürü Selim Hepçeçen, Port Nature Resort Hotelile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Hepçeçen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Denize sıfır tesisimiz, özgün mimarisiyle; 50,000 metrekare alan üzerinde kurulu olup, havalimanına 40 kilometre, Antalya şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta. Tesisimiz, toplam da 612 oda ve Akdeniz in en büyük show arenasına sahip. 1100 kişilik Ana Restaurant 5 À La Carte, 9 bar, Özel Tasarım Disko, Spa merkezi, gece showları için 1500 kişilik Arena, 1 tenis kortu, Açık otopark ve farklı özelliklerde açık, kapalı yüzme havuzları bulunuyor. Akdeniz’in doğal güzellikleriyle çevrili Boğazkent Mevkii Belek Turizm merkezi sahil şeridinde, denize sıfır mesafede, Özel plajlı, Luxury konseptte faaliyet gösteren otelimiz; deniz, göl, nehir ve ormanla çevrili bir yarımada konumunda” dedi.

Doğal serinliğe sahip

Otelimiz bulunduğu coğrafi konumu ile dünyada bulunan ender destinasyonlardan biri olup, mikro klima özelliğinden dolayı doğal serinliğe sahip. Farklı temalarla zenginleştirilmiş dünya mutfağının en özel tatlarının sergilendiği restaurantlarımızda ve 148 çeşit Premium içki sunulan barlarımızda unutulmayacak lezzetler sunuyoruz. Profesyonel animasyon ekibimiz eşliğinde birçok eğlenceli oyun ve spor aktiviteleri ile enerji depolayacak, gün boyu hizmet veren fitness merkezimizde özel programlarla müşterilerimizi buluşturuyoruz.  İleri teknoloji, ses ve ışık sistemleri ile donatılmış Port Nature Arena soluk kesen sürpriz şovlar içeriyor. Çocuğunuz için mini kulüp, çocuk parkları, mini disko ve şişme oyun parkurları, sizin kadar küçük misafirlerimizin de anlarını unutulmaz kılıyor. Eğlencenin sınırını zorlamak isteyenler için biz de sınırlarımızı zorladık. Klasik deniz-kum-güneş üçgenini müşterilerimiz için deniz-kum-güneş-eğlence karesi olarak sunuyoruz” diye konuştu.

Yabancı personele de ihtiyacımız oluyor

Hepçeçen’in konuşmasının akabinde öğrencilere meslekle alakalı bilgiler veren Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Özaltın ise; “Bartın Üniversitesi’nde 7. konuşmamı yapıyorum. İlk defa bu kadar heyecanlandığımı hatırlıyorum. Salonun dolmamasına rağmen heyecanlandım. Bugün buraya yönetici arkadaşlarımızla birlikte geldik. Otelimiz büyük bir yatırım. 600 tane personel barındıran çok güçlü bir işletme. Ülke genelinde üniversiteleri gezip bilgilendirdiğimiz gibi yurt dışında da bu tür toplantıları gerçekleştireceğiz. Yurt dışından da personel alamı yapıyoruz. Çünkü 30 ülkeye yakın misafir ağırlıyoruz. Bunları ağırladığımızdan dolayı da yabancı personele de ihtiyacımız oluyor” dedi.

Bir adım atın yeter

Özaltın; “Personel anlamında turizmciler olarak bizler büyük sıkıntı yaşıyoruz. Öğrencilerimizin staj dönemleri turizme çok faydalı olmuyor. Bu konuya yetkililerin el atması gerektiğini düşünüyorum. Bu üniversiteden birçok arkadaşımız bizimle çalıştı. Staj görenler de oldu. Bu üniversiteden hotelimizde staj yapan iki arkadaşımız 7 yıldır bizimle çalışıyorlar ve şu anda yanımda yöneticilik yapıyorlar. 600 tane çalışanımız olduğunu söylemiştim. Bu arkadaşlarımızın hepsi farklı farklı bölümlerde. Okul bittikten sonra ne yapacağım diye düşünmeyin. Bir adım atın yeter. Bu sektörde güçlü olursanız kazanırsınız. Üniversiteyi bitirdikten sonra ‘ben işsizim’ diyen birçok arkadaşım var. Ancak biz meslekleri veya görevleri küçümsüyoruz. Bulaşıkçı şefi bir öğretmenden daha fazla maaş alıyor. Mücadele edin ve güçlü olun” diye konuştu. Yapılan sunumların ardından  Aşçı Başı Mustafa Pelit, Event Müdürü Ercüment Evcimen ve Yiyecek İçecek Müdürü Mustafa Şanvar de meslekle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundular. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535